3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su(200 ml)
- 1 su bardağı ılık süt(200 ml)
- 1 paket insant maya(10 gr)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un(yaklaşık 4.5 su bardağı)
Yağlamak için;
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ(50 ml)
- İçine;
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Hamuru için su, süt maya kaba alınır ve karıştırılır.
- Tuz ve azar azar un eklenerek yaklaşık 10 dakika iyice yoğrulur.
- Üzeri örtülü olarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- 3 bezeye bölünür mayalanan hamur.
- Her beze çok ince olmayacak şekilde 40 cm kadar açılır.
- 1 beze eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır.
- Üzerine peynirli harçtan serpilir. 2. Açılan beze üzerine konulur ve yağlanır.
- Tekrar peynirli harçtan serpilir. 3. Beze de serilir yağlanır. Yine peynirden serpilir.
- Üstten başlayarak hamur yağlanarak fotoğraftaki gibi katlanır.
- Bohça haline gelen hamur 20 dk üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
- Dinlenen hamur tepsiye alınır ve elle bastırılarak yayılır.
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı olarak susan serpilir.
- Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder