21 Aralık 2020 Pazartesi

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi

 

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su(200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt(200 ml)
  • 1 paket insant maya(10 gr)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 4.5 su bardağı)

Yağlamak için;

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ(50 ml)
  • İçine;
  • 250 gram beyaz peynir
  • Maydanoz

3 Beze İle Kat Kat El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru için su, süt maya kaba alınır ve karıştırılır.
  2. Tuz ve azar azar un eklenerek yaklaşık 10 dakika iyice yoğrulur.
  3. Üzeri örtülü olarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. 3 bezeye bölünür mayalanan hamur.
  5. Her beze çok ince olmayacak şekilde 40 cm kadar açılır.
  6. 1 beze eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır.
  7. Üzerine peynirli harçtan serpilir. 2. Açılan beze üzerine konulur ve yağlanır.
  8. Tekrar peynirli harçtan serpilir. 3. Beze de serilir yağlanır. Yine peynirden serpilir.
  9. Üstten başlayarak hamur yağlanarak fotoğraftaki gibi katlanır.
  10. Bohça haline gelen hamur 20 dk üzeri örtülü olarak dinlendirilir.
  11. Dinlenen hamur tepsiye alınır ve elle bastırılarak yayılır.
  12. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı olarak susan serpilir.
  13. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder