Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 havuç
- Yarım kereviz
- 2 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Zeytin yağı, ceviz ve nar
Kereviz Meze Tarifi Yapılışı
- Süzme yoğurt, tuz ve mayonez bir kasede birleştirilir.
- Süzme yoğurt pürüzsüz hale gelene kadar çırpılarak inceltilir.
- Rendelenmiş havuç ve soyulup rendelenmiş kereviz süzme yoğurt karışımı ile buluşturulup iyice harmanlanır.
- Sunum tabağına alınan mezenin üzerine zeytin yağı gezdirilir ve kaşık ile yağın oluklar oluşturması için şekil verilir.
- Nar ve iri kıyım ceviz ile servis edilir.
- Ben zeytinyağı ile sunmak istedim ve nar ekledim.
- İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder