21 Aralık 2020 Pazartesi

Kereviz Meze Tarifi

 

Kereviz Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 havuç
  • Yarım kereviz
  • 2 iri diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Zeytin yağı, ceviz ve nar

Kereviz Meze Tarifi Yapılışı

  1. Süzme yoğurt, tuz ve mayonez bir kasede birleştirilir.
  2. Süzme yoğurt pürüzsüz hale gelene kadar çırpılarak inceltilir.
  3. Rendelenmiş havuç ve soyulup rendelenmiş kereviz süzme yoğurt karışımı ile buluşturulup iyice harmanlanır.
  4. Sunum tabağına alınan mezenin üzerine zeytin yağı gezdirilir ve kaşık ile yağın oluklar oluşturması için şekil verilir.
  5. Nar ve iri kıyım ceviz ile servis edilir.
  6. Ben zeytinyağı ile sunmak istedim ve nar ekledim.
  7. İsterseniz tereyağı eritip, tatlı toz kırmızı biber ve ceviz ekleyerek kavurup üzerine zeytin yağı yerine bu yağı dökebilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder