Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
İçi için
- 2 adet muz
Kreması için
- 1 lt süt
- 4 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- İsteğe bağlı ılındıktan sonra krema ilave edilebilir (Ben eklemedim )
Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Önce kekini hazırlayalım.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Kuru malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını iyice yayalım.
- 170 derecede kontrollü bir şekilde 10-15 dk pişirelim.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca keki rulo haline getirip soğumasını bekleyelim.
- Kreması için tereyağı ve vanilin hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim. Hem kek hem krema soğuyunca keke önce krema sürelim.
- Üzerine muz ilave edelim ve rulo haline getirelim.
- Son olarak üzerine kakao serpelim. İsteğe bağlı değişik şekilde süslenebilir.Not: eğer kekini daha ıslak seviyorsanız krema sürmeden önce keki sütle ıslatabilirsiniz, daha yumuşak ve ıslak olacaktır.Deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder