21 Aralık 2020 Pazartesi

Rulo Pasta Tarifi

 

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

İçi için

  • 2 adet muz

Kreması için

  • 1 lt süt
  • 4 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • İsteğe bağlı ılındıktan sonra krema ilave edilebilir (Ben eklemedim )

Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Önce kekini hazırlayalım.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Kuru malzemeleri de ekleyip karıştıralım.
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kek harcını iyice yayalım.
  4. 170 derecede kontrollü bir şekilde 10-15 dk pişirelim.
  5. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcağı çıkınca keki rulo haline getirip soğumasını bekleyelim.
  6. Kreması için tereyağı ve vanilin hariç diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim. Hem kek hem krema soğuyunca keke önce krema sürelim.
  7. Üzerine muz ilave edelim ve rulo haline getirelim.
  8. Son olarak üzerine kakao serpelim. İsteğe bağlı değişik şekilde süslenebilir.Not: eğer kekini daha ıslak seviyorsanız krema sürmeden önce keki sütle ıslatabilirsiniz, daha yumuşak ve ıslak olacaktır.Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder