2 Ocak 2021 Cumartesi

Donuts Tarifi

 

Donuts Tarifi İçin Malzemeler

Donuts Hamuru İçin

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • kızartmak için sıvı yağ

Süslemek İçin

  • Beyaz ve sütü çikolata.
  • Fondon İçin
  • 1 yumurta beyazı
  • 50-250 gr pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı
  • Su (Eğer lazım olursa)

Donuts Tarifi Yapılışı

  1. Donuts hamuru ile başlayalım ilk önce bir kasede sütü ve kuru mayayı karıştıralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  2. Üzerine yumurta, margarin, şeker ve vanilya’yı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
  3. Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
  4. Hamurumuz bu şekilde 1 saat mayalamayı bırakalım.
  5. 1 saat sonra, hamurun mayası indirelim, merdane yardımıyla açalım ve bir bardakla şekilendirelim.
  6. Elde edilen donutler, bezin üzerine koyalım başka bir bezle üstüne kapatalım, ve bu şekilde yaklaşık 30-45 dakika dinlenmeye bırakalım (Yine kabaracaklar)
  7. Artık donetlerimiz her iki tarafta kızartalım (Yağ fazla sıcak olmasın yoksa donetler içi pişmez)
  8. Fondon yapımı için bir kasede yumurta beyazı çırpılır üzerine limon suyu koyup karıştıralım ve azar azar pudra şekeri ekleyelim.
  9. Fondon kıvamı cıvık olmaz biraz koyu olur, ama eğer çok koyu olursa bir tatlı kaşığı su ile açabilirsiniz.

Kfc Çıtır Tavuk Butları Tarifi

 

Kfc Çıtır Tavuk Butları Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but
  • Yarı su bardağı un
  • Yarı su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri (Hepsi dolu dolu)
  • Tavukları haşlamak için su ve 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 fincan süt
  • Biraz mısır gevreği
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kfc Çıtır Tavuk Butları Tarifi Yapılışı

  1. Tavukları güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve bir çay kaşığı tuz ekleyip haşlayın. Tavukların derilerini ben çıkardım.
  2. Daha sonra bir kabın içerisine un ve baharatları koyup karıştırdım. Bir diğer kaba da yumurta ve sütü ekleyip çırptım.
  3. Soğuyan tavuklarımı önce yumurtalı karışıma ardından kuru karışıma batırdım ve yarım saat buzdolabında dinlendirdim.
  4. Yarım saat sonra tavuk butlarını tekrar yumurtalı karışıma batırdım ve bu defa ezilmiş mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızarttım.
  5. Yanına da enfes salata olan coleslawı yaptım. 

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 tane yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • Kakao

Arası için;

  • Sade pasta kreması
  • Muz
  • Süt (keki ıslatmak için)

Üzeri için;

  • 2 paket krem şanti
  • Şeker hamuru

Unicorn Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurtaların sarısıyla beyazını ayıralım. Beyazının içine bir çimdik tuz katıp krema haline gelene kadar çırpalım ve bu işlemi yaparken mikseri durdurmamaya dikkat edelim.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarılarının içine şekeri ekleyip çırpalım.
  3. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Sonra da kalan malzemeleri ekleyelim.
  4. Kıvamı normal kekten birazcık daha akışkan olacak şekilde unu ayarlayalım.
  5. Yumurta akıyla yaptığımız karışımı bu karışıma ekleyip kaşıkla yavaş yavaş karıştıralım.
  6. Yuvarlak kek kalıbını margarinle yağlayıp kek karışımımızı boşaltalım.
  7. 180° derece fırına verelim. (fırından fırına farklılık gösterebileceği için yarım saat sonra pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz. )
  8. Kremayı hazırlamaya geçelim. Ben hazır pasta kreması kullandım siz dilerseniz kendi kremanızı yapabilirsiniz.
  9. Pişen kekimizi fırından çıkardıktan sonra bir süre soğumaya bırakalım.
  10. Ardından soğuyan kekimizi ikiye ayıralım. Alt katı yarım su bardağı süt ile ıslatıp üzerine kremamızı sürelim.
  11. Kremanın üzerine de isteğe bağlı olarak muz veya farklı bir meyve koyabilirsiniz.
  12. Sonra diğer katı üzerine kapatıp yarım su bardağı süt ile ıslatalım.
  13. Krem şantiyi pastamızın her yerine eşit miktarda yedirelim.
  14. Bir paket beyaz şeker hamurunu merdane yardımıyla daire şeklinde açıp dikkatli bir şekilde pastanın üzerine kapatalım.
  15. Boynuz ve kulaklar için istediğiniz renkte şeker hamuru kullanabilirsiniz.
  16. Üzerini süslemek için ben gıda boyası ve krem şanti kullandım.
  17. Siz dilerseniz pasta glazürü de kullanabilirsiniz. Pastamızı buzdolabında bir gece dinlendirelim. Afiyet olsun😊.

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi

 

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 demet ıspanak
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 adet yumurta
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

Fırında Yumurtalı Ispanak Tarifi Yapılışı

  1. Ispanakları doğrayıp iyice yıkayın suyunu süzün. Kuru soğanları olabildiğince küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Doğranmış ıspanakları ekleyin. Ispanaklar iyice sönene kadar kavurmaya devam edin.
  3. Ispanaklar yerince kavrulduktan sonra salça, kırmızı biber, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.
  4. Hazırladığınız harcı orta boy fırın tepsisine alın. 200 derece fırında 20 dakika pişirin (Önceden fırını ısıtmanıza gerek yok)
  5. Fırında pişen ıspanakların üzerine yumurtaları bütün olarak dağılmayacak şekilde kırın. Yumurtaların üzerine yeteri kadar tuz atın 10 dakika sonra yemeğiniz pişmiş olacak.
  6. Sarımsaklı yoğurdu damak tadınıza göre hazırlayabilirsiniz.
  7. Yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

Nar Gibi Kızaran Fırında Tavuk Baget Tarifi

 

Nar Gibi Kızaran Fırında Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet tavuk baget

Sos

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • 4/5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Nar Gibi Kızaran Fırında Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  1. Sos hazırlanır, tavuklar yıkandıktan sonra hazırlanan sosa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  2. Başka bir yağlı kağıt ıslatılır ve tavukların üzerine serilir.
  3. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
  4. Baharat ölçülerini damak tadıniza göre değiştirebilirsiniz.

Kestane Şekeri Tarifi

 

Kestane Şekeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kestane
  • 2 su bardağı şeker
  • Kestaneler dağılmasın diye ince beyaz file ve ip

Kestane Şekeri Tarifi Yapılışı

  1. Önce kestaneleri dış kabuğundan soyuyoruz. Daha sonra 10 dakika tencerede kaynatıyoruz
  2. İç kabuğu böylece daha kolay soyuluyor.
  3. 10 dakika haşladığımız kestaneleri kürdan yardımıyla güzelce temizliyoruz.
  4. Temizlenen kestaneleri şerbette pişerken dağılmasın diye file ile bağlıyoruz.
  5. Yanmaz yapışmaz tenceremize 2 su bardağı şekeri koyup karameliz yapıyoruz.
  6. Daha sonra 3 bardak suyu ilave ediyoruz şeker eriyince kestanelerimizi koyuyoruz yaklaşık 40 dakika kadar şerbette kaynatıyoruz.
  7. Kontrol ederek pisince fileleri çıkartıp kavanoza koyuyoruz. Baya bi zahmetli olsa da yerken unutuluyor 😅😅.

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi

 

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 kaşık pekmez
  • Tahin
  • Kırık ceviz

Pratik Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Önce dış kabuğu soyulur hiç yeşil kalmayacak şekilde temizlenir.
  2. Kabaklar ince ince 2 parmak kalınlığında doğranır.
  3. Tencereye dizilir üstüne şekeri dökülür. Çok kısık ateşte kaynamaya bırakılır yaklaşık 1. 5 saat kadar kaynatılır.
  4. Sonra fırın tepsisine yerleştirilir üzerine pekmez gezdirilir ve 180 derece sıcak fırında kızarıncaya kadar pişmesi sağlanır.
  5. Benim fırınıma göre yarım saat kadar beklettim.
  6. İstenilen kıvama gelince fırından çıkarıp soğumaya bırakılır.

Soğuyunca tahin ve kırılmış cevizle servis edilir. Afiyet olsun👌💯✅❣️

Avokadolu Omlet Tarifi

 

Avokadolu Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal yeşil soğan
  • 1 tutam dereotu
  • Biraz kapya biber
  • 1 adet avokado
  • İsteğe göre beyaz peynir
  • 2 yumurta
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Çok az tuz
  • Kekik
  • Üzeri için nane

Avokadolu Omlet Tarifi Yapılışı

  1. Yeşil soğan, dereotu, kapya biber doğranır zeytinyağı döktüğümüz tavaya bırakılır.
  2. O esnada avokado bir kabın içerisinde ezilir içerisine biraz beyaz peynir ve iki yumurta konularak bir çatal yardımıyla çırpılır.
  3. Baharatlar da üzerlerine eklenir.
  4. Pişmekte olan sebzelerin üzerine yavaşça dökülür. Biraz pişmesi sağlanır. En son nane ekleyerek servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun 👌.

Kuru Domates Salatası – İster Meze Olarak İster Kahvaltıda Tarifi

 

Kuru Domates Salatası – İster Meze Olarak İster Kahvaltıda Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru domates
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Yarım çay bardağı ince doğranmış maydanoz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Az karabiber

Kuru Domates Salatası – İster Meze Olarak İster Kahvaltıda Tarifi Yapılışı

Merhabalar,.

  1. Öncelikle domatesleri sıcak suda 5 dk kadar bekletelim .
  2. Daha sonra küp küp doğrayalım. Daha sonra tüm malzemeleri uygun bir kaba alalım.
  3. Güzelce karıştıralım sosumuzu hazırlayalım ve içerisine domates, ceviz ve maydanozu da ekleyelim bir güzel harmanlayalım. Afiyet olsun 😋.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz

Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

Merhabalar,.

  1. Havuçlarımızı ve sarımsakları rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
  2. Sarah sonra tavada sıvı yağ ile öldürelim güzelce kavuralım.
  3. Uygun bir kaba alarak yoğurt ve tuzu da aklayalım güzelce harmanlayalım.

Afiyet olsun 😊.

Patlıcanlı Gözleme Tarifi

 

Patlıcanlı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İç harcı için;

  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için ;

  • Tereyağı

Patlıcanlı Gözleme Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru yoğurmak içi uygun bir kaba un ve tuzu koyun üzerine azar azar suyu ilave edin kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun kenara alın.
  2. Diğer tarafından bütün sebzeleri yıkayıp oldukça ufak ufak doğrayın.
  3. Baharatları ve sıvı yağını ilave edin karıştırın.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın tezgah üzerinde un ve oklava yardımıyla resimde görüldüğü gibi acın.
  5. Arasına hazırlamış olduğunuz harçtan kayın kenarlarını iyice bastırarak kapatın.
  6. Hamur ve iç harç bitene kadar devam edin.
  7. Teflon tavayı ocağa alın önlü arkalı pişirin.
  8. Üzerine isteğe bağlı tereyağı sürün.

Afiyet olsun.

Susuz Cacık Tarifi

 

Susuz Cacık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam nane
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Susuz Cacık Tarifi Yapılışı

Merhabalar,.

  1. Salatalıkları küp küp doğrayalım, üzerine yoğurt, mayonez ve tuzu ilave edelim.
  2. güzelce karıştıralım. Servis tabağına alalım ve nanemizi serpelim.
  3. Zeytinyağımızı üzerine dökelim. Afiyet olsun 😊.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gr margarin ( oda sıcaklığında olacak şekilde)
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet dereotu
  • 4 su bardağı un

Üzerine;

  • Susam-çörekotu isteğe göre
  • Yumurta sarısı

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle oda sıcaklığında margarini bir kapa koyuyoruz .
  2. Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, tuz koyup harmanlıyoruz.
  3. Tüm malzemeler birbirine girince peynirini ezip içine koyuyoruz unu kabartma tozunu koyup yoğurmaya başlıyoruz.
  4. Önce unu 3 bardak unu koyup 4. Bardağı yavaş yavaş ekleyip kontrol ederek ilave ediyoruz.
  5. En son olarak dereotunu içerisine ince ince kıyıp ilave ediyoruz biraz daha yoğuruyoruz.
  6. Çok fazla elinizde yuvarlamadan tepsiye yağlı kağıt açarak dağınık olacak şekilde yerleştirin.
  7. 15 dk dinlenmesi için üzerine bez örterek bekliyoruz.
  8. Bu arada fırınınızı 200 derece getirip ısınmasını bekliyoruz.

Dinlenen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotu susam serpiştiriyoruz.

Afiyet olsun 🤗.