Donuts Tarifi İçin Malzemeler
Donuts Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı yada margarin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- kızartmak için sıvı yağ
Süslemek İçin
- Beyaz ve sütü çikolata.
- Fondon İçin
- 1 yumurta beyazı
- 50-250 gr pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı
- Su (Eğer lazım olursa)
Donuts Tarifi Yapılışı
- Donuts hamuru ile başlayalım ilk önce bir kasede sütü ve kuru mayayı karıştıralım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine yumurta, margarin, şeker ve vanilya’yı ekleyelim ve iyice karıştıralım.
- Ardından un, kabartma tozu ve tuzu ilave edelim, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
- Hamurumuz bu şekilde 1 saat mayalamayı bırakalım.
- 1 saat sonra, hamurun mayası indirelim, merdane yardımıyla açalım ve bir bardakla şekilendirelim.
- Elde edilen donutler, bezin üzerine koyalım başka bir bezle üstüne kapatalım, ve bu şekilde yaklaşık 30-45 dakika dinlenmeye bırakalım (Yine kabaracaklar)
- Artık donetlerimiz her iki tarafta kızartalım (Yağ fazla sıcak olmasın yoksa donetler içi pişmez)
- Fondon yapımı için bir kasede yumurta beyazı çırpılır üzerine limon suyu koyup karıştıralım ve azar azar pudra şekeri ekleyelim.
- Fondon kıvamı cıvık olmaz biraz koyu olur, ama eğer çok koyu olursa bir tatlı kaşığı su ile açabilirsiniz.