3 Şubat 2021 Çarşamba

Tarçınlı Muzlu Yulaf Topları Tarifi

 

Tarçınlı Muzlu Yulaf Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 olgun muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Bir avuç taze fındık

Tarçınlı Muzlu Yulaf Topları Nasıl Yapılır?

  • Yulaf, muz ve fındığı robotta çekin. 
  • Sonrasında bir kaba alıp içerisine tarçın ve pekmezi ekleyip karıştırın. 
  • Kıvam almaya başladığında yoğurup istediğinizi boyutta toplar haline getirin. 
  • Buzdolabında yarım saat bekletin ve hazır!

Kıymalı Makarna Tarifi

 

Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 200 gr kıyma
  • Tuz 🧂
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber 
  • Yağ 
  • Nane
  • Yoğurt

Kıymalı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Tencerede makarnayı haşlıyoruz.
  • Makarna haşlanırken bir tavada yağı kızdırıp, kıymayı ekliyoruz.
  • Kıymayı dağılana kadar karıştırarak kavuruyoruz.
  • Arkasından salçayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Bir süre sonra makarnanın suyundan kavurduğumuz tavaya ekliyoruz.
  • Makarna haşlandıktan sonra süzüyoruz.
  • Kıymalı makarna servis için hazır.

Ekmek İçi Omlet Tarifi

 

Ekmek İçi Omlet Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 5-6 dilim pastırma
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağı

Ekmek İçi Omlet Nasıl Yapılır?

  • Küp doğranmış patatesler tavada kızartılır, küp doğranmış sebzeler eklenir ve tereyağında sotelenir.
  • Yumurtalar bir kapa kırılır. Hazırlanan karışım ve bir miktar kaşar peyniri yumurtalara eklenip karıştırılır.
  • Ekmek dilimlerinin içi çıkarılır, kenara alınır. Ekmek dilimleri tereyağlı tavaya alınır. Yumurtalı karışım içine aktarılır.
  • Kenara alınan ekmek içi üstüne kapatılır ve pişirilir. Ekmek ters çevrilir, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur. Peynirler eriyene kadar diğer tarafı pişirilir.
  • Afiyetle ❤️

Avokadolu Marul Salatası Tarifi

 

Avokadolu Marul Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Marul
  • Avokado
  • Nar
  • Çeri domates
  • Salatalık
  • Zeytinyağı
  • Limon

Avokadolu Marul Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri doğrayıp bir araya getirin.
  • Üzerine nar serpiştirin, zeytinyağı ve limon ile karıştırıp lezzetlendirin.

Atıştırmalık Meyve Topları Tarifi

 

Atıştırmalık Meyve Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 14 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı kaynar su

Bulamak için:

  • Hindistan cevizi

Atıştırmalık Meyve Topları Nasıl Yapılır?

  • Kuru meyveleri, kakaoyu ve kaynar suyu mutfak robotunda çekin.
  • Yumuşak kıvam alınca top şekli verin ve dışını hindistan ceviziyle bulayın.
  • Toplamda 12 eş top yapın. Yaklaşık 2 meyve topu 1 porsiyon meyve ile eş değerdir. AFİYET OLSUN.

Makaron Tarifi

 

Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurtanın beyazı 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 100 gram sıvı krema
  • 2 paket bitter çikolata 

Makaron Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayın. Sıvı kremayı bir tencereye koyup, ocağa alın. Tencere kaynayana kadar ısıtın.
  • Üzerine çikolataları da ekleyip karıştırın. Bütün karışım eriyince, kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
  • İki yumurtanın beyazını sarılarından ayırıp bir kabın içine aktarın. Yumurta beyazlarının üzerine toz şeker ekleyin ve iyice köpürene kadar mikserle çırpın.
  • Bu karışımı kenarda dinlenmeye bırakın. Bu sırada badem ununuz yoksa, çiğ bademi un kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Badem ununuz hazır. Badem ununu derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaosunu ilave edin.
  • Kabın içindeki malzemelerin tamamını mutfak robotundan geçirmeye devam edin. Hepsinin tamamen karıştığına emin olun.
  • Elde ettiğiniz toz karışımını önceden köpürttüğünüz yumurta aklarına ekleyin. Bir spatula kullanarak toz malzemeleri diğer kaptaki köpük malzemelerle iyice karıştırın.
  • Bu karışımı bir krema sıkma torbasına aktarın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aralıklı daireler olacak şekilde sıkın.
  • Tepsiyi iki üç kere tezgahın üzerine vurun. Bu işlem, oluşan hava kabarcıklarının hamurdan çıkmasını sağlayacaktır.
  • Tepsiyi pişirmeden önce 1 saat kadar dinlendirin. Hamurların üzerinin kabuk tutması gerekiyor.
  • Tepsideki hamurlar parmağınıza yapışmayan bir kıvam aldıysa bu pişirmeye hazır olduğuna işaret eder.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Kenarları taşmaya başladıktan sonra 3 dakika daha pişirip, hemen fırından alın.
  • Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan makaronları tepsiden çıkarın. Hazırlayıp buzdolabına kaldırdığınız kremayı bir makaronun üzerine sürün.
  • Kremalı makaronun üzerini bir başka makaronla kapatarak tatlınızı hazır hale getirin. Bu işlemi bütün makaronlara tekrarlayın.
  • Makaronlarınız hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dacquoise (Dakuaz) Tarifi

 

Dacquoise (Dakuaz) Tarifi İçin Malzemeler

Dacquoise (kek) için;

  •  90 gr pudra şekeri 
  • 20 gr un
  • 100 gr badem unu 
  • 150 gr yumurta beyazı 
  • 70 gr şeker 
  • 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu) 
  • Bir tutam tuz 

Ganaj (krema) için;

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr krema

Meyve sosu;

  • 15 adet vişne
  • 40 Gr şeker
  • 30 ml su (1/2 çay bardağı)
  •  20 gr mısır nişastası 
  • 1-2 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz

Dacquoise (Dakuaz) Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Badem unu, un ve pudra şekeri birbiriyle iyice karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazı, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile düşük ayarda çırpılır.
  • Kopuk kıvamına geldiğinde orta devirde, şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Mereng kıvam aldığında toz malzemeler eklenir. Spatula ile karıştırılır. Sıkma torbasına alınan karışım pişirme kağıdına (ince olmayacak) şekillendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dk pişirilir.
  • Ganaj için ısıtılmış kremaya beyaz çikolata eklenip karıştırılarak eritilir. Dolapta kıvam alması için soğumaya alınır.
  • Soğuyan ganaj mikserle çırpılarak krema kıvamına getirilir. Meyve sosu malzemeleri küçük tencereye alınır ve sos kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Fırından alınan dacquoiseler in üzerine pudra şekeri serpilir. Bir dacquoisenin üzerine sıkma torbasına alınan kremadan sıkılır.
  •  Meyve sosu arasına koyulur. Diğer dacquoise üzerine kapatılır. Afiyetle ❤️

Kremalı Brokoli Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Brokoli Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/4 karnabahar
  • 1/4 brokoli
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket krema
  • Tuz

Üzeri için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kırmızı toz biber

Kremalı Brokoli Karnabahar Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğranmış soğan ve un tereyağında kavrulur. Küçültülmüş sebzeler eklenir ve soğan ile 2-3 dk sotelenir.
  • Et suyu, su ilave edilerek sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz ilave edilerek blenderdan geçirilir.
  • Krema koyulur ve bir taşım kaynatılır. Üzerine kırmızı toz biber ile tereyağı eriterek gezdirilir.
  • Yanına kurutulmuş yada kızartılmış ekmek çok yakışıyor. Sebze miktarı aslında size kalmış, elinizde olan yada istediğiniz miktarda koyabilirsiniz.
  • Krema fazla gibi gelirse azaltabilirsiniz, hiç istemezseniz süt ile de yapabilirsiniz. Afiyetle ❤️

Çi Börek Tarifi

 

Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı:

  • 200-250 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı su

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

  • İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
  • Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
  • Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
  • Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
  • Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
  •  Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️

Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi

Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 2 avuç dolusu ıspanak yaprağı

Arası için;

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı labne peyniri
  • 1-2 adet muz

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • Yarım su bardağı süt

    Ispanaklı Mini Pastalar Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanak yapraklarını çiğden bir kaba alın sütü de ekleyin ve blender yardımı ile püre haline getirin(ıspanakları kesinlikle haşlamıyoruz).
  • Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri çırpın, üzerine sıvı yağ ve ıspanak püresini ekleyin .
  • Çırpın son olarak kabartma tozu ve unu ekleyin çırpın yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine kek karışımını dökün .
  • 180 derece fırında üstünü çok kızartmadan pişirin.
  • 2 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpın içine 2 yemek kaşığı dolusu labne peyniri ekleyin ve buz dolabında 1 saat dinlendirin.
  • Pişmiş keki soğumaya alın ve soğuyunca bardakla yuvarlaklar kesin. Kenarlarda kalan keki rondoda ufaltın.
  • Muzları halka şeklinde dilimleyin.
  • Kesilen yuvarlaklar eğer çok kalınsa ortadan ikiye bölün(ben büyük boy tepside yaptığım için kekim çok kabarmadı ikiye bölmedim).
  • 2 yuvarlak kekin arasına kremayı sürün üzerine 1 adet muz dilimi ekleyin kenarlarına da kremadan sürün ve kenarlarını ufaltılmış kek ile kaplayın.
  • Tatlının üzerine yarım su bardağı süt ile hazırlanan çikolata sosunu dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Yumuşacık Tam Kıvamında Muffin Tarifi

 

Yumuşacık Tam Kıvamında Muffin Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 .5 çay bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Un

    Yumuşacık Tam Kıvamında Muffin Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve yumurta yaklaşık 5 -6 dk çarpılacak bembeyaz köpük köpük olana kadar.
  • Ardından yağlar ve süt eklenecek.
  • Ardından un, nişasta ve kabartma tozu eleyerek eklenecek.
  • Hafif akışkan bir kıvam olunca ceviz ve çikolatayı ekleyip fazla karıştırıp havasını almadan muffin kaplarına paylaştırıyoruz.
  • Üzerlerine ceviz ve damla çikolata serpiyoruz.
  • 175 derece de içine bir kapta şu koyduğumuz ve ısıttığınız fırında pişiriyoruz.
  • Kabarıp kızarana kadara fırını açmıyoruz.

Arabaşı Çorbası (Hamuruyla Beraber Muhteşem Lezzet) Tarifi

 

Arabaşı Çorbası (Hamuruyla Beraber Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk(ben köy tavuğu kullandım. hazır tavukta kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı un
  • 10 su bardağı  tavuk suyu
  • 5 su bardağı  normal su
  • Yarım çay bardağı  zeytinyağ yada sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 çorba kaşığı  domates salçası
  • 1 çorba  kaşığı  biber salçası
  • 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay  kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 3-4 yaprak defne yaprağı
  • 1-3 adet karanfil
  • Pul biber (acı olmaması için bütün acı biber kullandım.)
  • Tuz
  • Didiklenmiş tavuk (dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 10 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı  tuz

    Arabaşı Çorbası (Hamuruyla Beraber Muhteşem Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavuklarımızı haşlayalım.
  •  Daha sonra hamuru yapmak için bir kaba 5 su bardağı normal su koyalım.
  • Un ve nişastayı çırparak ekleyelim.
  •  Pişireceğimiz tencereye süzerek ekleyelim ve üzerine diğer 5 bardak suyu ve tuzu ekleyip ocağa alalım.
  • Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
  •  Kaynamaya başladıktan sonra tereyağ ekleyip orta ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Blendırla 1 kaç dakika çırpalım.
  • Islattığımız bir dikdörtgen borcama dökelim.
  • Çorbası için; soğanı ince yemeklik doğrayalım.
  • Zeytinyağ ve tereyağı tenceremize alalım, soğanı da ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Kırmızı toz biberi de bu aşamada ekleyelim.
  • 10 bardak tavuk suyunu ekleyelim.
  • Başka bir kabın içinde 1 su bardağı un ve 5 su bardağı normal suyu çırparak karıştıralım.
  • Süzerek çorbamızın içine ekleyelim.
  • Bu aşamada defne yapraklarını ekleyelim.
  • Kaynayana kadar ara ara karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra didiklenmiş tavuk, baharat ve tuzunu ekleyelim iyice karıştıralım.
  •  Orta ateşte 10-15 dakika kadar daha pişirelim.

Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 300g küçük doğranmış dana kuşbaşı et
  • 1 tane büyük boy doğranmış yeşil biber
  • 1 tane orta boy doğranmış kırmızı kapya biber
  • 1 tane küçük boy doğranmış soğan
  • 4 diş doğranmış sarımsak
  • 2 tane doğranmış patatesin içi
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz(salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası(domates salçası da kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz( salçam tuzlu olduğu için tuzu az kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Doldurulacak olanlar;

  • 6 tane kuru biber dolması
  • 6 tane kuru patlıcan dolması
  • 6 tane kuru kabak dolması
  • 6 tane kuru acur dolması
  • 2 tane orta boy patates(içini iç harcına koyuyoruz)

    Soslu Etli Kuru Dolma Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeyi derince bir yoğurma kabının içine alıp, unu kontrolü bir şekilde ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Cevizden küçük parçalar alıp istediğimiz gibi şekiller verip tepsiye diziyor.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayardaki fırında kontrollü bir şekilde 25 dakika pişiriyoruz.
  • Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolata ile de süsleme yapabilirsiniz.
  • Özellikle kahvenin yanında harika bir lezzet. Afiyetler olsun ♥️.