5 Şubat 2021 Cuma

Ispanaklı Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi

 

Ispanaklı Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı haşlanmış ıspanak püresi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı fındıklı krema
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Ceviz içi

    Ispanaklı Tahinli Cevizli Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kasenin içine önce ıspanak püresini tahini sıvı yağı vanilyayı ekleyip karıştıralım
  • Ardından fındık kremasını kabartma tozunu kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde kontrollü unu ve cevizi bırakıp yoğurun.
  • Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine avuç içinde yuvarlayarak istediğiniz şekli verip kurabiyemizi tepsiye dizelim .
  • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 25 dakika kontrollü pişirin .
  • Pişen kurabiyelerimizi ılık hale gelince servis tabağına alın.
  • Üzerini beyaz çikolata süsleyin en son üzerine ceviz içi bırakıp servise sunun afiyet olsun.

Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 2 paket hazır pasta keki

Pastacı kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı +bir yemek kaşığı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • İsteğe göre meyve ve pasta süsleri

    Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pastacı kremasını hazırlıyoruz öncellikle bir tencerenin içerisine sütümüzü unumuzu vanilyayı katıp kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pişen kremamızı ocaktan alıp tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduğundan emin olduğumuz kremamıza 1 çay bardağı sıvı kremayı ekleyip mixer ile yüksek devirde çırpıyoruz.
  • Daha sonra kelepçe kalıbının alt tabını streçliyoruz.
  • Ve hazır kekimizin alt tabanını kelepçe kalıbımızın alt kısmına yerleştiriyoruz ve yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  • Ardından kekimizin üzerine kremamızı katıp dilediğimiz meyveleri küçük küçük doğrayıp üzerine katıyoruz.
  • Aynı işlemi her kata yapıyoruz üç kata krema sürülecek toplamda 4 kat olacak pastamız.
  • Pastamızın kalıbına kelepçesini de katıp üzerini streçleyip bir gece buz dolabında bu şekilde bekletiyoruz.
  • Ertesi günü krem şantimizi 1 su bardağı soğuk süt ile yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
  • Soğuyan krem şantiyi dolaptan çıkardığımız pastanın her yerine iyice sürüyoruz.
  • Ardından tekrar pastamızı dolaba katıp iki üç saat bekletiyoruz ki kremamız donsun süsleme sırasında erimesin.
  • İyice soğuyan pastamızı dolaptan çıkarıp istediğimiz gibi süslüyoruz.

Kabak Çitme Tarifi

 

Kabak Çitme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 2 adet orta boy domates
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı dolusu nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 150 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2,3 su bardağı arası su
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Yarım limon suyu

    Kabak Çitme Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kabaklarımızı soyup ikiye bölüp ince ince doğruyoruz.
  • Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
  • Pirinçlerimizi yıkayıp hazırda bekletiyoruz.
  • Tenceremizin içerisine tereyağını katıp eritiyoruz o sırada salçasını ekleyip eritiyoruz bir çay bardağı kadar sıcak su katıyoruz ki salça yanmasın.
  • Eriyen salçamızın üzerine kabaklarımızı ekleyip beş dakika kadar kavuruyoruz ardından domatesini nohutunu ve suyunu ekliyoruz.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra pirincini atıyoruz içerisine.
  • Ardından pişmesine yakın rendelediğimiz sarımsağı ve kuru naneyi bir kabın içerisine katıyoruz .
  • Yemeğimizin suyundan sos için iki üç yemek kaşığı su ekleyip karıştırıyoruz ve yemeğimizin üzerine döküyoruz ve limon suyunu da ekliyoruz.
  • Yemeğimizin tanıda bakarak pişip pişmediğine bakıyoruz ben (yaklaşık 25 dakika pişirdim toplamda).
  • Son olarak pişen yemeğimizi yarım saat dinlendiriyoruz ve afiyetle yiyoruz.
  • Herkese afiyet olsun 😋.


Alışkanlık Yapacak Bir Çörek Tarifi

 

Alışkanlık Yapacak Bir Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı civarı un

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı

Dolgusu ve üzeri için :

  • 1 kase kaşar peyniri
  • Beyaz peynir

    Alışkanlık Yapacak Bir Çörek Tarifi Yapılışı

  • Ilık süt toz şeker maya ve tuz karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek spatula ile karıştırılarak toparlanır cıvık bir hamur oluyor .
  • İki buçuk bardak un eklemeniz yeterli üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletelim sürenin sonunda zemine un serpiştirip hamuru alıp üzerine un serpiştirerek yoğuralım ve toparlayalım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir dokuda olana kadar yoğurmaya devam edelim .
  • Hamuru elimizle hafifçe açalım peynirli karışımın yarısını elimizde top şekline getirip hamurun ortasına alalım.
  • Hamuru kenarlardan ortaya doğru tamamen kapatalım yağlı fırın kağıdı serilmiş yuvarlak tepsiye hamuru elimizde açarak serelim.
  • Elinize çok hafif sıvı yağ serpiştirirseniz çok daha rahat serersiniz üzerine yumurta sarısı sürüp kalan peynirleri de serpiştirelim.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi

 

Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi İçin Malzemeler

Ispanaklı Tava Böreği

  • 1 adet SuperFresh Teremyağlı Tava Böreği
  • Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)

Sucuk Sote

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3-4 adet çeri domates
  • 10 12 dilim sucuk
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Çok az tuz
  • Sıcak su

Yumurta Dolması

  • 4 adet yumurta
  • Pul biber
  • Tuz
  • İnce kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • Kırmızı Toz biber

    Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak Ispanaklı Tava Böreğimizi paketinden çıkartalım ve çözünmesini beklemeden yapışmaz tavamıza alalım. Burada kullandığınız tavanın 24cm’den büyük olması gerekmektedir.
  • Ardından üzerine sıcak suyumuzu gezdirerek tavamızın kapağını kapatalım.
  • Böreğimizi su kaynayana kadar önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. Böreğimizin üzerine sıcak suyu koyduğumuzda hamurlaşıyor gibi oluyor ancak bu sizi korkutmasın, börek suyunu çektikçe toparlanacaktır.
  • 13-15 dakika sonrasında tek tarafı kızaran böreğimizi ters çevirelim ve diğer tarafının da kızarması için 5-10 dakika daha pişirmeye devam edelim.
  • İki tarafı da güzelce kızaran, çıtır çıtır SuperFresh Tava Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Pasta Tarifi

 

Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yağ

Pastacı kreması ;

  • 250 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml krema

Kat aralarına;

  • Muz dilimleri
  • Çikolata parçaları

Dışı için;

  • 1 paket kremşanti (paketteki tarife göre hazırlandı)

    Pasta Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için yumurtaların sarisi ve beyazı ayrılır beyazları biraz tuz ve pandispanya da kullanılacak şekerin bir kısmı ile kar kıvamına gelecek şekilde çırpılır.
  • Sarıları ayrı bir yerde şeker ile beyazlasana kadar çırpılır.
  • üzerine kuru malzemeleri elenir bir sure daha çırpılır kar kıvamına getirilen beyazı yavaş yavaş eklenerek spatula yardımı ile yavaş yavaş yedirilir.
  • En sonunda sıvı yağ eklenir ve tekrar spatula ile karıştırılır 20cm lik kalıpta 150 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
  • Benimki 30 dk da pisti kurdan testi ile kontrol edebilirsiniz çok pişmeyip kurumaması önemli pandispanya dinlendikten sonra 3 eşit parçaya böldüm.
  • Pastacı kreması için vanilya ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve pişirilir kapatmaya yakın vanilya eklenir ve altı kapatılır.
  • Pastacı kremamız soğuduktan sonra çırpıcı ile çırpılır.
  • Pürüzsüz hale geldikten sonra krema eklenir iyice çırpılır.
  • Pandispanya aralarını pastacı kreması muz ve çikolata parçaları ile doldurdum.
  • Pastanın dişini kremşanti ile şekillendirdim. Afiyet olsun 🎂🎂.

Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi

 

Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri(üzerine)

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

    Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyuyoruz ortadan enine kesiyoruz bir kaşık yardımıyla patateslerin ortalarını oyuyoruz.
  • Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip yağı kızdırıyoruz.
  • Yaklaşık 1 çay bardağı kadar içene oymuş olduğumuz patatesleri alıyoruz ve bir miktar kızartıyoruz kızartma işlemi bitince patatesleri bir tepsiye diziyoruz.
  • İç malzemesini hazırlıyoruz soğanları biberleri ince kıyım doğruyoruz ve tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip kıymayı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz. Biberleri soğanı ilave ediyoruz.
  • Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak baharatları ekleyip harçtan patateslerin ortasına gelecek şekilde içlerini dolduruyoruz.
  • Bir derin kasede bir çorba kaşığı salça bir su bardağı suyla çırpıyoruz.
  • Hazırlamış olduğumuz patateslerin üzerine döküyoruz ve 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • En son fırından çıkmaya yakın beşamel sosu kaşar kaşarı üzerine ilave ediyoruz üstü eriyene kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İç harcımızda patateslerde pişmiş olduğu için yemeğimiz çok çabuk pişecektir kontrol ediniz.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ilik su
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürmek için)
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yaklaşık 5 su bardağı un +2 yemek kaşığı un

Üst harcı için;

  • Sucuk küçük doğranmış
  • Küçük bir kase kaşar peynir
  • 1 yumurta akı
  •  Ceri domates üstüne

    Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşacık, ele yapışan bir hamur yoğurun.
  • Üzerini örtün yarım saat mayalandırın.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizin.
  • Üzerine sucuk, peynir ve yumurta akından oluşan karışımı paylaştırın.
  • Ortalarına ceri domates koyun.
  • 10 dakika tepsi mayası için bekleyin, yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  • Önceden ısıttığınız 180°  derece alt üst ayar da fırında üzeri kızarana kadar pişirin 😋.

Kağıt Kebabı Tarifi

 

Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kuşbaşı
  • 1 adet elma
  • 1 adet kuru soğan
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç ( büyük)
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı bezelye ( konserve)
  • 1,5 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Kağıt Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Dana etini yıkayıp süzelim. Düdüklüye bir elmanın kabuğunu kalın kesip ekleyelim.
  • Bir su bardağı su ekleyip haşlayalım. Suyu düdüklünüze göre ayarlayın lütfen.
  • Her düdüklünün su miktarı farklıdır. Başka bir tencereye tereyağ, zeytinyağını yemeklik doğradığımız kuru soğanı ekleyip kavuralım.
  • Ardından küp küp doğradığımız havuçları ekleyip yine bir kaç dk kavuralım.
  • Haşladığımız eti süzgeçle havuçların üzerine alalım domates ve biber salçasını da ekleyip kavuralım.
  • Patatesleri iri küpler halinde doğrayıp bir kaç dk daha kavuralım.
  • En son konserve bezelye ekleyip et suyundan iki kepçe ekleyelim.
  • En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip suyunu çektirelim.
  • Yağlı kağıdın üzerine alıp katlayalım.
  • Fırın tepsisine dizip 190 derecelik fanlı ayarda 30-35 dk pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi

 

Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 su bardağı süt
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup küp küp doğrayarak haşladığımız patatesi derin bir kap içerisine alalım ve çatal ya da patates ezici ile güzelce ezelim.
  • Ardından üzerine nişasta, parmesan peyniri rendesi, tuz, yumurta ve sütü ekleyelim, malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Üzerine karabiber de ekledikten sonra hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alarak kızdırdığımız sıvı yağ içerisine spiral şeklinde sıkalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Spiral patateslerimizi arkalı önlü olacak şekilde çevirerek kızartalım.
  • Kızaran spiral patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.