İlk olarak pastacı kremasını hazırlıyoruz öncellikle bir tencerenin içerisine sütümüzü unumuzu vanilyayı katıp kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz.
Pişen kremamızı ocaktan alıp tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduğundan emin olduğumuz kremamıza 1 çay bardağı sıvı kremayı ekleyip mixer ile yüksek devirde çırpıyoruz.
Daha sonra kelepçe kalıbının alt tabını streçliyoruz.
Ve hazır kekimizin alt tabanını kelepçe kalıbımızın alt kısmına yerleştiriyoruz ve yarım çay bardağı süt ile ıslatıyoruz.
Ardından kekimizin üzerine kremamızı katıp dilediğimiz meyveleri küçük küçük doğrayıp üzerine katıyoruz.
Aynı işlemi her kata yapıyoruz üç kata krema sürülecek toplamda 4 kat olacak pastamız.
Pastamızın kalıbına kelepçesini de katıp üzerini streçleyip bir gece buz dolabında bu şekilde bekletiyoruz.
Ertesi günü krem şantimizi 1 su bardağı soğuk süt ile yüksek devirde kıvam alana kadar çırpıyoruz ve buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
Soğuyan krem şantiyi dolaptan çıkardığımız pastanın her yerine iyice sürüyoruz.
Ardından tekrar pastamızı dolaba katıp iki üç saat bekletiyoruz ki kremamız donsun süsleme sırasında erimesin.
İyice soğuyan pastamızı dolaptan çıkarıp istediğimiz gibi süslüyoruz.
Alışkanlık Yapacak Bir Çörek Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı civarı un
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
Dolgusu ve üzeri için :
1 kase kaşar peyniri
Beyaz peynir
Alışkanlık Yapacak Bir Çörek Tarifi Yapılışı
Ilık süt toz şeker maya ve tuz karıştırılır yavaş yavaş un eklenerek spatula ile karıştırılarak toparlanır cıvık bir hamur oluyor .
İki buçuk bardak un eklemeniz yeterli üzerini kapatıp yarım saat mayalanması için bekletelim sürenin sonunda zemine un serpiştirip hamuru alıp üzerine un serpiştirerek yoğuralım ve toparlayalım.
Ele yapışmayan yumuşak bir dokuda olana kadar yoğurmaya devam edelim .
Hamuru elimizle hafifçe açalım peynirli karışımın yarısını elimizde top şekline getirip hamurun ortasına alalım.
Hamuru kenarlardan ortaya doğru tamamen kapatalım yağlı fırın kağıdı serilmiş yuvarlak tepsiye hamuru elimizde açarak serelim.
Elinize çok hafif sıvı yağ serpiştirirseniz çok daha rahat serersiniz üzerine yumurta sarısı sürüp kalan peynirleri de serpiştirelim.
175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi İçin Malzemeler
Ispanaklı Tava Böreği
1 adet SuperFresh Teremyağlı Tava Böreği
Yarım su bardağı sıcak su (100 ml)
Sucuk Sote
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3-4 adet çeri domates
10 12 dilim sucuk
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Çok az tuz
Sıcak su
Yumurta Dolması
4 adet yumurta
Pul biber
Tuz
İnce kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
Kırmızı Toz biber
Yarım Saatte 3 Nefis Kahvaltı Tarifi Yapılışı
İlk olarak Ispanaklı Tava Böreğimizi paketinden çıkartalım ve çözünmesini beklemeden yapışmaz tavamıza alalım. Burada kullandığınız tavanın 24cm’den büyük olması gerekmektedir.
Ardından üzerine sıcak suyumuzu gezdirerek tavamızın kapağını kapatalım.
Böreğimizi su kaynayana kadar önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim. Böreğimizin üzerine sıcak suyu koyduğumuzda hamurlaşıyor gibi oluyor ancak bu sizi korkutmasın, börek suyunu çektikçe toparlanacaktır.
13-15 dakika sonrasında tek tarafı kızaran böreğimizi ters çevirelim ve diğer tarafının da kızarması için 5-10 dakika daha pişirmeye devam edelim.
İki tarafı da güzelce kızaran, çıtır çıtır SuperFresh Tava Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
1 paket kremşanti (paketteki tarife göre hazırlandı)
Pasta Tarifi Yapılışı
Pandispanya için yumurtaların sarisi ve beyazı ayrılır beyazları biraz tuz ve pandispanya da kullanılacak şekerin bir kısmı ile kar kıvamına gelecek şekilde çırpılır.
Sarıları ayrı bir yerde şeker ile beyazlasana kadar çırpılır.
üzerine kuru malzemeleri elenir bir sure daha çırpılır kar kıvamına getirilen beyazı yavaş yavaş eklenerek spatula yardımı ile yavaş yavaş yedirilir.
En sonunda sıvı yağ eklenir ve tekrar spatula ile karıştırılır 20cm lik kalıpta 150 derece fırında kontrollü olarak pişirilir.
Benimki 30 dk da pisti kurdan testi ile kontrol edebilirsiniz çok pişmeyip kurumaması önemli pandispanya dinlendikten sonra 3 eşit parçaya böldüm.
Pastacı kreması için vanilya ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alınır ve pişirilir kapatmaya yakın vanilya eklenir ve altı kapatılır.
Pastacı kremamız soğuduktan sonra çırpıcı ile çırpılır.
Pürüzsüz hale geldikten sonra krema eklenir iyice çırpılır.
Pandispanya aralarını pastacı kreması muz ve çikolata parçaları ile doldurdum.
Pastanın dişini kremşanti ile şekillendirdim. Afiyet olsun 🎂🎂.
Beşamel Ve Patatesin Muhteşem Uyumuyla Nefis Patates Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Patatesleri soyuyoruz ortadan enine kesiyoruz bir kaşık yardımıyla patateslerin ortalarını oyuyoruz.
Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip yağı kızdırıyoruz.
Yaklaşık 1 çay bardağı kadar içene oymuş olduğumuz patatesleri alıyoruz ve bir miktar kızartıyoruz kızartma işlemi bitince patatesleri bir tepsiye diziyoruz.
İç malzemesini hazırlıyoruz soğanları biberleri ince kıyım doğruyoruz ve tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyip kıymayı ilave ediyoruz biraz kavuruyoruz. Biberleri soğanı ilave ediyoruz.
Domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Son olarak baharatları ekleyip harçtan patateslerin ortasına gelecek şekilde içlerini dolduruyoruz.
Bir derin kasede bir çorba kaşığı salça bir su bardağı suyla çırpıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz patateslerin üzerine döküyoruz ve 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.
En son fırından çıkmaya yakın beşamel sosu kaşar kaşarı üzerine ilave ediyoruz üstü eriyene kızarana kadar pişiriyoruz.
İç harcımızda patateslerde pişmiş olduğu için yemeğimiz çok çabuk pişecektir kontrol ediniz.
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi İçin Malzemeler
5 adet patates
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1/3 su bardağı süt
Karabiber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık Spiral Patates Tarifi Yapılışı
Kabuklarını soyup küp küp doğrayarak haşladığımız patatesi derin bir kap içerisine alalım ve çatal ya da patates ezici ile güzelce ezelim.
Ardından üzerine nişasta, parmesan peyniri rendesi, tuz, yumurta ve sütü ekleyelim, malzemeler homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Üzerine karabiber de ekledikten sonra hazırladığımız püreyi sıkma torbasına alarak kızdırdığımız sıvı yağ içerisine spiral şeklinde sıkalım. Tüm harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Spiral patateslerimizi arkalı önlü olacak şekilde çevirerek kızartalım.
Kızaran spiral patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun.