Çılbır Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram yoğurt
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, karabiber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı sirke
- Biraz pul biber
Çılbır Tarifi Yapılışı
- Sarımsağı rendeleyin ve yoğurt ile karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Tereyağını küçük bir tava veya tencerede eritin ve karıştırın. Tencereyi kenara alın.
- Başka bir küçük tencerede su kaynatın ve sirkeyi ilave edin. Ocağın altını biraz kısıp hafif kaynayan suyu tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın ve bir girdap olmasını sağlayın.
- Bir kaseye kırdığınız yumurtayı yavaşça suya yakın bir şekilde oluşturduğunuz girdapın içerisine dökün ve 3 dakika kadar kaynatın.
- Diğer yumurtaya aynı işlemi uygulayın.
- Kevgir yardımı ile yumurtaları sudan alın.
- Servis etmek için ilk olarak yoğurdu servis tabağına alın.
- Üzerine eritilmiş yağdan dökün ve yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.
- Üzerine pul biber serpip servis edin.