7 Şubat 2021 Pazar

Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi

 

Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Beyaz krema için:

  • 500 ml süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket sıvı krema

Portakallı sos;

  • 2 su bardağı taze portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Arasına;

  • Oreo bisküvi

Üst süsleme;

  • Krem şanti

    Portakallı Sütlü Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak beyaz kremayı hazırlayalım.
  • Sütü, yumurta sarısı ,un şeker nişasta tencereye alıp pişirelim.
  • Daha sonra pişen kremaya vanilya ve tereyağı ekleyin.
  • Soğuduktan sonra içine sıvı krema koyup güzelce çırpalım .
  • Sonra kaselere döküp arasına robottan çekmiş oldumuz bisküvi dökelim .Kenara alalım.
  • Portakal suyu,şeker, nişasta tencereye alıp pişirelim.
  • Daha sonra kaselere döküp dolaba kaldırın .
  • Soğuduktan sonra servis yapın.
  • Ben üstünü krem şanti ile süsledim yapacaklara afiyet olsun ❤️.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 bardağı un
  • 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Üzeri için;

  • Mozzarella peyniri
  • Kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Salam
  • Mısır
  • Kapya biber
  • Zeytin
  • Füme kaburga

    Pizza Tarifi Yapılışı

  • Unu yoğurma kabına alalım unun ortasına instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • İnstant maya yerine yarım paket yaş mayada kullanabilirsiniz.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film örterek yaklaşık 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  • Hamurumuz mayalanırken pizzamızın üstüne konulacak malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım.
  • Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım.
  • Elimizle yine toparlayıp havasını aldıktan sonra 6 eşit bezelere bölelim.
  • Un serptiğimiz tezgahta merdane yardımıyla açalım.
  • Hamurumuza un serpip yapışmasını önleyelim.
  • Açtığımız hamurun, üzerine pizza tepsisini koyup bıçak yardımıyla keselim böylelikle düzgün bir pizza hamurunuz olacaktır, kalan parçayı açacağımız diğer hamura ekleyelim.
  • Dilerseniz normal fırın tepsisine pişirme kağıdı sererek veya altına mısır unu serperek de hazırlayabilirsiniz.
  • Bir çatal yardımıyla hamurumuzun tüm yüzeyine delikler açalım böylelikle hamur pişerken kabarmayacaktır. (benim kullanmış olduğum tepsiler delikli olduğu için ben gerek duymadım)
  • Hamurumuz pişerken pizzanın sosu için domates sosu, zeytinyağı, kuru fesleğen sarımsak rendesi ve kekiği ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Kenarlarına doğruda güzelce sürersek kenarları da daha güzel kızarır.
  • Domates sosunun üzerine bolca mozzarella peyniri rendesi veya kaşar peyniri rendesini güzelce yayalım.
  • Üzerine tercihe göre dilimlenmiş sucuk, salam dilimlenmiş sosis, dilimlenmiş mantar ve mısır taneleri füme kaburga ekleyelim.
  • 200° derece  fırında 6 dk daha pişmeye bırakalım. Afiyet olsun 😋😉.

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1  paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için ;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Kreması için ;

  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket sade krem şanti

Üzerine ;

  • Hindistan cevizi

    Tart Kalıbında Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kekimizi yapalım.
  • Yumurta ve şekerimizi köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından sıvıları ilave edip bir tur karıştıralım.
  • Katıları ilave edip kaşık yardımı ile karıştıralım.
  • Tart kalıbını tereyağı ile yağlayalım ve harcımızı dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 20 kadar kekimizi pişirelim.
  • Kek pişerken hemen şerbeti hazırlayalım.
  • Su ve şekeri cezveye alıp bir taşım kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Şerbet soğuk kek sıcak olmalı 👍.
  • Krema için krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye alalım ve karıştıralım.
  • Muhallebi göz göz olana kadar ocakta pişirelim.
  • Ara ara karıştırarak muhallebiyi soğutalım.
  • Tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip blendar yardımı ile iyice çırpalım.
  • Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökelim.
  • Şerbeti kalıptan çıkarmadan dökerseniz iyi olur her yeri şerbetleniyor bu şekilde.
  • Kekimiz tamamen soğuduktan sonra kremasını üzerine dökelim.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpip 5- 6 saat kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen tatlımızı dilimleyip servis edebilirsiniz.
  • Yapacaklara afiyet olsun 💐.


Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi

 

Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet patlıcan (benim ki biraz büyüktü)
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 8 adet çeri domates

Köfte için;

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 çay kaçığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Sebzeli Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanın köfteyle buluşması ve ortaya çıkan enfes bir lezzet sebzeli kürdan kebabı.
  • Derin bir kaseye kıyma konulur. Soğan ve sarımsak rendelenir ve diğer malzemeler eklenerek köfte yoğrulur ve yarım saat buzdolabında bekletilir.
  • Patlıcan, kabak ve patates ince dilimlenir ve patlıcanlar tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.
  • Patlıcanlar sudan süzdürülür.
  • Patates, kabak ve patlıcanlar kızgın çok az kızartılır sıvı yağda kızartılır.
  • Dinlenen köftemizi alalım küçük parçalar kopararak köfte şekli verelim ve çok az sıvı yağda kızartalım fazla kızartmayalım.
  • İlk olarak patlıcan üzerine köfte sonra patates kabak dilimleri dizilir en üste domates konulur ve ortasından bir kürdan batırıp tepsiye dizilir.
  • Sos için malzemeler karıştırılır ve kebabın üzerine dökülür.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir ve önerim sıcak olarak servis yapın.

Sebzeli Pırasa Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Pırasa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3 adet pırasa
  • 1 adet soğan
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet küçük patates
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su ( sonradan kıvamını ayarlamak için su ekledim üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 silme çay kaşığı karabiber

    Sebzeli Pırasa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Pırasa ve soğan ince ince doğranır.
  • Patatesler küçük küp şeklinde doğranır.
  • Havuç rendelenir.
  • Uygun tencereye sıvı yağ ve tereyağ eritilir.
  • Pırasa ve soğan eklenir ve 3 dk kavrulur.
  • Daha sonra havuç ve patates eklenir, 2 dk daha sotelenir.
  • Sebzelerin üzerine et suyu ve normal su eklenir.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Pişen sebzeler pürüzsüz olana denk blenderden geçirilir.
  • Kıvamı ayarlamak için su takviyesinde bulunabiliriz.
  • Sos tavasına tereyağ eritip, baharatları ekleyip kızdırılır.
  • Pişen çorbaya döküp tuz ilavesini yapıp karıştırılır.
  • Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Afiyet olsun.

Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi

 

Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane büyük boy lahana
  • 150 gram kıyma
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 5-6 dal taze soğan
  • 2 tane orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı şişe domatesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tane limon

    Haşlamadan Kıymalı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  • Lahanamızı ilk iki yaprağını atalım.
  • Dolma yapmadan iki gün önce streç filmle her tarafını kapatacak şekilde saralım.
  • İki gün dondurucuya koyalım.
  • Sarma yapacağımız zaman iki saat önce lahanamızı dondurucudan çıkaralım.
  • Bir tepsinin içine koyalım strecimizi açalım .
  • 2 saat sonunda yaprakları zaten kendiliğinden çıkıyor.
  • Pirincimizi bulgurumuzu yıkayalım ,yeşilliklerimizi küçük küçük doğrayalım, soğan ve sarımsaklarımızı rondodan geçirelim.
  • Şişe domatesi, salçasını ,baharat ve yağını kıymasını koyup iç harcı hazırlayalım.
  • Yumuşayan lahanamızdan yapraklarını açarak iç harcımızdan koyup saralım.
  • Uygun bir tencereye koyup kısık ateşte pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üstüne limon sıkalım .
  • Benim bu malzemeden iki tencere sarmam oldu sizler lahananıza göre iç harcı yapabilirsiniz bu şekilde lahana hiç fire vermiyor.

Mahluta Çorbası Tarifi

 

Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 Türk kahve fincanı pirinç
  • 1 kahve fincanı yemeklik bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1, 5 litre su

    Mahluta Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye yağları alıp alıyor ve kızdırınca yemeklik doğradığımız soğanı ve rendelediğimiz sarımsağı kavuruyoruz.
  • Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Baharatları, pirinci, mercimeği ve bulguru ekleyip 2 dakika kavurup tuzunu atarak et suyunu ve diğer sıcak suyu ekleyip karıştırıyor ve düdüklünün kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
  • Düdüklü den fışlama sesi gelince düğmeyi kapatıyoruz. Ve 15 dakika pişiriyoruz.
  • Düdüklünün havasını alarak kapağı açıyoruz.
  • Blenderdan geçiriyoruz.
  • İsterseniz geçirmeye bilirsiniz, tercih sizin. Ve mahluta çorbamız hazır.
  • Servis yapar iken üstüne nane ve pul biber serpiyor limon eşliğinde sıcacık mis gibi çorbamızı servis ediyoruz. 👌☺️🥣 🥣 🥣.
    Not :çorba eğer çok köyü olmuş ise kaynamış şu ekleyebiliriz.