7 Şubat 2021 Pazar

Tavuk Fajita Tarifi

 


Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gr tavuk göğsü

Marinesi için ;

  • 4 dış rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı krmzi toz biber

Sebzeli kısmı için ;

  • 1 etli kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • Çok az tuz
  • Çok az karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsünü jülyen yani uzun ince keselim.
  • Uygun bir kaba alınıp üzerine sarımsaklar rendelenir.
  • Soya sosu, zeytinyağı, baharatlar,sirke eklenip iyice harmanlanır ve üzeri strecle kaplanıp buzdolabında 2 saat bekletilir.
  • Biberler jülyen doğranır. Soğanlar piyaz. Marine edilmiş tavuklar buzdolabından çıkarılır.
  • Ocağa uygun bir tava konulup kızdırılır yağ konulmadan.
  • Tavukları kızartın yağ eklemeden.
  • Daha sonra ayrı bir tabağa alıp aynı tavaya yağ eklenip önce soğanlar sonra biberler ve baharatlar eklenip kızartılır.
  • Etleri de üstüne dökelim ve tam kızartıp. Servis tabağına alalım.Afiyet olsun 😍

Tekirdağ Köftesi Tarifi

 

Tekirdağ Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek içi
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kimyon, tatlı toz biber
  • 2 yemek kaşığı irmik (İnce)

    Tekirdağ Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı, soğan rendesini, ekmek için galeta unu yumurta baharatlar ve 2 yemek kaşığı irmiği mümkünse on dakika boyunca yoğuralım ve dolapta dinlendirelim.
  • Pişirmeden bir yarım saat önce çıkaralım.
  • Şekil verirken baş taraflarını küt küt yapıyoruz, orijinal şekli bu şekilde.
  • Ayrıca birebir lezzet döküm tavada sağlanıyor. Tabi ki normal tava da hatta fırında bile yapabilirsiniz ama aynı tat olmaz.

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi

 

Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3- 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • Yarım su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet kadar maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Sos için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Lokanta Usulü İzmir Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymamızı yoğurma kabımıza alalım soğan sarımsak maydanozu rondodan geçirelim.
  • Kıymamızın üzerine ekleyelim yumurta tuz galeta unu ve baharatları da üzerine ekleyelim ve yoğuralım.
  • Köftemiz hazır olduktan sonra elimizle uzun parmak şeklinde şekiller verelim.
  • Bir kenara alalım. Patateslerimizi yıkayıp soyduktan sonra elma dilimi şeklinde doğrayalım
  • Önce patateslerimizi sonra köftelerimizi kızartalım kızartma işlemini fazla yapmayalım çiğ kokusu gitmesi yeterli olacaktır.
  • Daha sonra fırın kabımıza bir köfte bir patates olmak üzere dizelim üzerine domates ve biberlerle süsleyelim.
  • Üzerine salçamızı suyla açıp sosumuzu hazırlayıp dökelim fırına verelim 200 c de 40 dk kadar kontrollü pişirelim afiyet olsun 🤗👍🏻.

Narlı Pasta Tarifi

 

Narlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 2,5 su bardağı kek kırpığı
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2,5yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı süt veya su

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı labne

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt veya vişne suyu
  • 2 orta boy nar tanesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

    Narlı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Önce tabanı hazırlayalım kekleri rondodan geçirilip üzerine kakao pudra şekeri margarin boşaltıp karıştırılır ve azar azar süt boşaltıp yoğurup yumuşak bir şekilde hamur elde edilir.
  • Hemen kelepçeli kalıbın dibi margarin sürülür ve tabana yerleştirilir.
  • Hemen muhallebiyi yapalım labne hariç diğer malzemeyi tencereye boşaltılır ve ateşe alınır
  • Kaynayana kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca altı kapatılır ve ilk ılıklığı çıkınca hemen labne ilave edilir çırpılır .
  • Kalıptaki kekin üzerime boşaltılır ardından süt( suyu) ,şekeri, nişasta tencereye boşaltılır iyice nişastayı eritilir ve ateşe alınır .
  • Nar taneleri ilave edilir kaynayana kadar ateşte karıştırılır ve jöleleşir altı kapatılır.
  • Hemen muhallebinin üzerine boşaltılır dolapta bir gün dinlendirilir sonraki gün dilimlenir ve servis edilir.
  • Afiyet olsun şimdiden 👍☺️.

Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi

 

Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü

Sos için;

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatlı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça

İç harcı için;

  • 250 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, pulbiber, tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

    Tavuk Sarması(Tavuğun En Lezzetli Hali) Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü boydan boya ince olacak şekilde kesilir ve streç arasına alınıp dövülür.
  • Rendelenmiş soğan, ve sos için gerekli bütün malzemeler karıştırılır.
  • Tavuk sosa bulanır ve bir gece dolapta dinlendirilir.
  • Harcı için yemeklik doğranmış soğan, sarımsak yağda kavrulur ve yıkanmış doğranmış mantar eklenir suyunu çekene kadar kavrularak pişirilir.
  • Dinlenmiş tavuğun içine mantar koyulur ve sararak tepsiye alınır ısıtılmış 200 derece fırında biraz sosunu çekene kadar pişirilir.
  • Salça, sıvı yağ sıcak suda karıştırılır tavuğun üzerine verilerek iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Ara ara tavuğun suyu üzerine gezdirip nar gibi kızarana kadar pişirir.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 paket kurumaya
  • 1 yumurta( sarısı üstüne akı içine)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un
  • Tuz

Arası için;

  • 1 paket haşhaş
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker

Üstü için;

  • Yumurta sarısı
  • Şeker (vermiş olduğum ölçülerden 17 adet çıkıyor)

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Bir kabın içine maya su karıştırıp aktifleşmesini bekleyin.
  • Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz tuzu ekleyip karıştırıyoruz .
  • En son unu azar azar ekliyoruz yumuşak bir hamur yoğurup üzerini örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz unlanmış zeminde merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Sonra haşhaş sıvı yağ şeker karışımından hamurun üzerine sürüyoruz rulo şeklinde sarıyoruz hamuru. 2 parmak genişliğinde dilim dilim kesiyoruz.
  • Kesilen çörekleri düzeltip tepsiye diziyoruz elimizle bastırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz en son şeker serpip 200°  derece  15 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz(fırından fırına değişebilir pişirme süresi) deneyeceklere afiyet olsun.

Pastane Kurabiyesi Tarifi

 

Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un (3 den sonra kontrollü ekleyelim)

    Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice çırpıyoruz.
  • Üzerine un hariç diğer malzemeleri de ekliyoruz unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
  • Önceden ısıtılmış 170 deneyecelik fırında 15-20 dk pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkınca benmari usulü erittiğimiz çikolataya batırıp servis ediyoruz.

Kahvaltılık Kuru Domates Tarifi

 

Kahvaltılık Kuru Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet kuru domates
  • 1 kase kırılmış yeşil zeytin
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Küçük bir kase az dövülmüş ceviz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Az kekik

    Kahvaltılık Kuru Domates Tarifi Yapılışı

  • Kuru domatesleri sıcak suya koyarak 20 dk bekletelim .
  • Yumuşayana kadar sonra kağıt havlu ile kurulayıp küçük küçük doğrayalım.
  • Bir kaba alalım üzerine ceviz, zeytinleri, zeytinyağı baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Ve servis edelim. Tuz kullanmadım çünkü zeytin tuzluydu ☺️🌼.

Haşhaşlı Sturbucks Keki Tarifi

 

Haşhaşlı Sturbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı zencefil
  • 4 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 – 2.5 su bardağı un

    Haşhaşlı Sturbucks Keki Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve vanilyayı ekleyelim .
  • Ardından un ve havuç hariç diğer malzemeleri de ekleyim karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim kıvamı normal kek kıvamından koyu olmalı.
  • Son olarak havucu da ekleyelim.
  • Kalınınızı yağlayıp haddimizi dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 fırında 25 dk kadar pişirelim.
  • Fırın farkından dolayı bu süre değişebilir kürdan ile kontrol yapmalısınız.
  • Ardından kekimiz servise hazır.
  • Afiyet olsun😊.

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

 

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti  için;

  • Kişi sayısına göre Kemalpaşa
  •  2 su bardağı su
  •  1, 5 su bardağı şeker
  •  3-4 damla limon suyu

Muhallebisi için;

  •  7 su bardağı süt
  •  1 su bardağı un
  •  Yarım su bardağı şeker
  •  1 yemek kaşığı tereyağ
  •  2 paket vanilya

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Tatlının şerbeti için su, şeker, limon suyunu atıp kaynamaya bırakıyoruz,.
  • Kaynayan şerbete Kemalpaşaları ilave ediyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz,.
  • Pişen Kemalpaşaları soğumaya bırakıyoruz,.
  •  Tencereye muhallebi için vanilya ve tereyağ haricinde tüm malzemeler eklenerek muhallebi koyulaşana kadar pişirilir koyulaşan muhallebiye vanilya ve tereyağda eklenerek ocağın altı kapatılır,.
  • Tatlının fincandan kolay çıkması için bardakları ıslatıyorum,.
  •  Daha sonra yarısına kadar muhallebiyi dolduruyorum ve Kemalpaşa’yı tek tek yerleştirip üzerini tekrardan muhallebi ile dolduruyorum,.
  • Tatlıları dolapta 4 saat dinlendiriyoruz, daha sonra fincandan çıkarıp etrafını hindistan cevizi ile buluyorum ve dilediğiniz gibi süsleyip servise hazır.
  • 🎀afiyet olsun🎀.

Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi

 

Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg ayıklanmış bamya( dileyen dondurucudan da kullanabilir)
  • 1 kâse haşlanmış nohut.
  • 1 adet orta boy tavuk göğüs eti (500 / 600 gram kadar)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yeterli miktarda tuz
  • 1 yumurta kadar tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı yazın hazırlanan domates sosu veya 4 adet orta boy olgun domates

    Nefis Tavuklu Nohutlu Bamya Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle bamyalarımızı ayıklayıp hazır edelim.
  • Ardından kullanacağımız tavuk göğsünü yıkayıp kuşbaşı doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye alıp 1 yumurta kadar tereyağı eşliğinde kavurmaya başlayalım.
  • Tavuk göğüs etini tereyaği ile kavurduğumuz zaman hem çok lezzetli oluyor hem de kuru olmuyor yumuşacık lokum gibi oluyor.
  • Tavuk eti suyunu salıp çekince üzerine zeytinyağını ilave edip soğanı ince doğrayıp pul biberi ilave edelim 1 dakika kadar kavurup üzerine haşlanmış nohuttu ilave edip karıştıralım
  • Ardından tuz ile iyice yıkadığımız bamyaları ilave edelim dondurucudan kullanacaksak buzunu çözdürmeden ilave edip nazikçe karıştıralım.,
  • Kapağı kapalı 5 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım .
  • Şimdi domatesi de ilave edip 1 tepeleme dolu çay kaşığı tuz serpiştirelim.
  • 1 çay bardağı su ilave edelim nazikçe karıştıralım son olarak üzerine kuru naneyi de serpiştirip kapağı kapalı kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Bu şekilde kısık ateşte bamya bu malzemelerle o kadar nefis oluyor ki tadına doyamayacaksınız yaklaşık yarım saat gibi bir sürede lokum gibi pişiyor.
  • Bamya hiç dağılmıyor salyalanmıyor harika oluyor mutlaka bu şekilde deneyin arkadaşlar asla pişman olmazsınız nefis bamyamız pişince pilav ve salata eşliğinde sıcağıyla servis edip afiyetle tüketelim deneyecek arkadaşlara afiyet sağlık olsun sevgiyle ve sağlıkla kalın ❤❤❤👌👌👌👌🖐🖐.