10 Şubat 2021 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 tam, diğerinin akı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için; 1 tencereye su ve şekeri alıp, 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Hamuru için; yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarini, sıvı yağı, irmiği ve pudra şekerini alıp karıştırın.
  • Azar azar unu ilave edip, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Yağlanmış borcama aralıklarla dizin.
  • Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatalla çizikler atın.
  • Kayısı çekirdeği bastırın üstüne.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şekerpareleri, tepsiden ilk sıcaklığı çıkan şekerpare üzerine ılık şerbeti dökün.
  • Üzerlerine tatlı kayısı çekirdeği.

Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi

 

Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kuşburnu
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı kuru üzüm

    Kuşburnu Tatlısı (Habeş) Tarifi Yapılışı

  • Kuşburnuyu temizleyip yıkayıp iyice yumuşayıncaya kadar sıcak suda haşlıyoruz.
  • Haşlanan kuşburnuyu soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra bir kevgir yardımıyla iyice ezerek çekirdeklerini çıkarıyoruz.
  • Kuşburnu çekirdeklerinden çıkardıktan sonra suyunu tenceremize alıp ocağa koyuyoruz kaynamasını bekliyoruz .
  • Kaynamaya başlayan kuşburnunun içerisine 1 su bardağı kuru üzümü ilave ediyoruz.
  • 2 su bardağı toz şekeri ekliyoruz .
  • 5 dakika kaynadıktan sonra bir su bardağı toz şekeri soğuk suyla iyice çırptıktan sonra kuşburnunun içerisine katıyoruz.
  • Kıvam almasını sağlayacaktır .
  • Bu şekilde 20-25 dakika daha kaynatıyoruz .
  • Sütlaç kıvamına gelen kuş burnumuzu sıcak sıcak kaseleri boşaltıyoruz.
  • İsteğe göre ceviz hindistan cevizi yeşil fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
  • Bir kilo kuşburnundan çok fazlaca tatlı olacaktır isteğe göre kuşburnunun suyunun yarısını komposto da yapabilirsiniz yarısını tatlı için kullanmanız yeterlidir afiyet şifa olsun inşallah.

5 Dakikada Hazır Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

 

5 Dakikada Hazır Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz (orta boy)
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet sarımsak
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

    5 Dakikada Hazır Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  • Havucu ve kerevizi bir kaba rendeleyelim, yoğurt ve mayonezi ekleyelim, sarımsağı da rendeleyip karıştıralım salatamızı, servise hazır.
  • İsteğe bağlı dilerseniz, tereyağı eritip üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
  • Kereviz beklerse kararır rengi değişmesin salatamızı hızlı bir şekilde yapalım:).
  • Dilerseniz üzerine tereyağı eritip dökebilirsiniz.
  • Yoğurt miktarını belirttim ama siz göz kararı ayarlayınız.
  • Kolay gelsin.

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı mayonez( isteğe bağlı)
  • Tuz

Üzeri için;

  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Maydanoz

    Yoğurtlu Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp, sap kısmını keselim ve  kabuklarını soyarak pişirme kağıdına saralım.
  • Sardığımız patlıcanlarımızı 200°C fırında yaklaşık 30 dakika kadar közlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda patlıcanlarımızı fırından alıp pişirme kağıdından çıkararak soğumaya bırakalım. Dilerseniz patlıcanları, kabuklarını soymadan çatal ile bir kaç yerinden delerek de fırında közleyebilirsiniz. Fırında bu şekilde  közledikten sonra kabuklarını soyun, varsa suyunu sıkarak süzdürün.
  • Soğuyan patlıcanları bıçak yardımı ile ince küpler halinde doğrayalım.
  • Uygun bir kap içerisine aldığımız yoğurdun içerisine rendelenmiş sarımsak, mayonez ve tuzu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Doğradığınız patlıcanları da yoğurtlu karışımın içerisine ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerini pul biber, zeytinyağı ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi

Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 silme çay kaşığı tuz

Harcı için;

  • 1 su bardağına yakın doğranmış sucuk
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet küp doğranmış domates (çekirdekleri alınmış)
  • 1 adet küçük doğranmış yeşil biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam kekik
  • Çok az tuz

Krepleri bulamak için;

  • Yarım su bardağından biraz fazla galeta unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

    Pizza Tadında Krep Börek (Favoriniz Olacağına Emin Olduğum Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krep hamuru için hamurumuzu hazırlayalım.
  • Ortalama 20 cm bir tavaya çok az yağ dökelim. (krepleri küçük yaptım).
  • Isındıktan sonra peçeteyle fazlasını alalım.
  • Yarım kepçe kadar krep hamurunu dökelim.
  • Arkalı önlü pişirelim.
  • Krepleri pişirirken iç harcı için gerekli malzemeleri hazırlayalım ve karıştıralım.
  • Pişen kreplerin içine bir miktar koyup saralım ve bir kenara alalım. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Tavaya aldığımız yağı iyice ısıtalım.
  • Sardığımız krepleri önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa batıralım.
  • Kızgın yağda iyice kızartalım.
  • Kızardıktan sonra peçeteyle yağını aldıralım.
  • Afiyet olsun.

Sütlü Ekmek Tarifi

 

Sütlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı. silme tuz
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • Aldığı kadar beyaz un
  • (yaklaşık 5 su bardağı un)

    Sütlü Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Maya ,ılık su ,süt ve şeker zeytin yağı eklenir kaşıkla biraz karıştırılır.
  • Ardından un ve tuz eklenir ,unu yavaş yavaş ekliyoruz .
  • Yoğurma işlemi bittikten sonra bir yemek kaşığı tereyağını ilave edip çok az daha yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.
  • En az 1 saat mayalandıktan sonra hamurun havasını alıyoruz.
  • Ve 6 eş parçaya bölüyoruz.
  • 6 eş parçaya böl düğünü hamurları tek tek merdane yardımıyla açıyoruz.
  • 1 çay bardağı altlığı kadar açıyoruz sonra uç kısımdan tutup sigara böreği gibi sarıp tepsiye diziyoruz.
  • Bu işlemi uyguladıktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasına çizikler atıyoruz.
  • Bu arada fırınımızın alt kısmına borcama su koyuyoruz.
  • Fırçayla üzerlerine su sürüyoruz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından ekmeklerimizi çıkardıktan sonra ise nemli bir havlu ile örtüyoruz şimdiden deneyecek olanlara.
  • Afiyet olsun😊.

9 Şubat 2021 Salı

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • 1, 5 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım bardak süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kuru nane
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Bardak ölçüsü 200 ml

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavurun. Pembeleşince unu ekleyip karıştırın.
  2. Mercimeği ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin ve çorbayı blenderden geçirin.
  3. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın.
  4. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  5. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
  6. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi

 

Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Toz biber
  • 1 adet küp şeker
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı domates sos
  • 2 çay bardağı bezelye

    Lokanta Usülü Orman Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Etlerimiz yıkanıp düdüklü tencereye alınır üzerine geçecek kadar su ilave edilip 15-20 dk kadar pişirilir.
  • Suyu süzülüp etler bir kenara alınır.
  • Soğan ve biber yemeklik doğranır sıvı yağda sotelenir üzerine etlerimiz eklenip bir iki daha çevrilir.
  • Salça ,domates sos,tuz ,küp şeker ve baharatlarda ayarlanıp sotelenmeye devam edilir.
  • Et sote kıvamlı sosumuzun üzerine patates havuç ve bezelyede eklenir.
  • Üzerine etimizden kalan suyumuz üzerine çıkacak kadar eklenir ve pişmeye bırakılır.
  • Sebzeler yumuşayınca suyunu çekip özleşinceye kadar pişirilir.
  • 20 dk kadar kontrollü pişirilir.
  • Ocağın altı kapatılıp dinlendirilir.
  • Ardından servise hazır afiyet olsun 🤗👌🏻çok lezzetli bir tencere yemeği lokantada yediğimiz kıvam ve lezette oluyor👍🏻.

Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi

 

Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2-3 adet orta boy havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz, pulbiber
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 100 gram kaşar peyniri

    Pırasa Graten (Daha Önce Bu Kadar Lezzetli Pırasa Yemediniz) Tarifi Yapılışı

  • Geniş bir tencereye sıvı yağ ilave edip üzerine sebzeleri pişme sırasına göre ilave edelim .
  • Önce yemeklik doğranmış kuru soğanı, peşinden kapya biberi, havucu ila edelim.
  • Sebzeler diriliğini kaybettiğinde isteğe bağlı birazda pul biber ilave edelim.
  • Son olarak ince doğranmış pırasayı ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan kısık ateşte pişirelim.
  • 2o ila 30 dak süresinde yemek pişecektir.
  • Pırasa hazır olduktan sonra beşamel sosu hazırlayalım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alıp eritelim uzerlerine 2 yemek kaşığı un ilave edip unun kokusu çıkana kadar karıştıralım
  • Üzerine 2 su bardağı sutu azar azar ilave edip sürekli çırpıcıyla çırpalım.
  • Sosumuz kıvam almaya başladığında üzerine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
  • Hazır olan sosu ocaktan alalım.
  • Uygun bir tepsiye ve ya borcama pırasa yemeğini yayalım.
  • Üzerine önce beşamel sosu sonra ise kaşar peynirini gezdirelim.
  • Ve yemeğimizi 200 derece fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
  • Fırından çıkan yemeğimiz servise hazırdır.
  • Afiyet olsun.

Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi

 

Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 3-4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6- 7 su bardağı un

    Az Malzemeli Enfes Açma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikli olarak suyumuz kesinlikle ılık olsun.
  • Derin bir kaba mayamızı ılık suyumuzu yağımızı ve yumurta akımızı alalım.
  • Üzerine toz şekeri tuzu ekleyip bir tur karıştıralım kaşık yardımıyla.
  • Sonrasında kontrollü olarak unumuzu ekleyelim.
  • 6. Bardak undan sonra kontrollü bir şekilde yumuşak hamur elde edecek şekilde yoğuralım.
  • Yoğuralan hamurumuzu 30-40 dakika mayalandıralım.
  • Sonrasında mayalan hamuru tepsimize çubuk şekli verip kıvıralım.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  • Tepsimize açma şeklini verdikten sonra 15 dakika da tepsi mayası aldıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra üzerine bir bez örtüp bekleyelim.
  • İsterseniz kahvaltılık soslarla isterseniz çay eşliğinde tüketelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun 😍😍.

Yoğurtlu Bakliyat Salatası Tarifi

 

Yoğurtlu Bakliyat Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet küçük mısır konservesi
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 adet kapya biber
  • 1 er tutam maydanoz ve dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • 1 avuç ceviz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber ve pul biber

    Yoğurtlu Bakliyat Salatası Tarifi Yapılışı

  • Bakliyatları yumuşayana kadar haşlanır.
  • İsterseniz konserve olarak da kullanabilirsiniz. Benim her zaman buzluğumda bulunur.
  • Kapya biberi, kornişon turşuyu küp şeklinde doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu ince kıyılır. Sarımsak rendelenir.
  • Yoğurt, tuz, karabiber ve sarımsak ayrı bir kapta çırpılır.
  • Diğer malzemeler uygun bir kaba alınır.
  • Yoğurtlu karışım üzerine dökülür ve karıştırılır.
  • Küçük bir tava içerisinde zeytinyağ kızdırılır.
  • Ceviz eklenir ve çok kısa kavrulur.
  • Son olarak pul biber ve kırmızı biber eklenir ve hafif yakılır.
  • Sonra bu sos salatının üzerine gezdirilir. Afiyet olsun 😋.