12 Şubat 2021 Cuma

Tahinli Rulo(Çıtır Çıtır) Tarifi

 

Tahinli Rulo(Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet baklavalık yufka
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Tahinli Rulo(Çıtır Çıtır) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle baklavalık yufkalar çok çabuk kuruduğu için 3 er yufka çıkararak yapalım.
  • Kalan yufkayı mutlaka tekrar saralım.
  • Tahin ve sıvı yağı karıştıralım.
  • Yufkamızı tezgaha yayıp üzerine fırça yardımıyla tahinli sıvı yağı sürelim.
  • 2. Katı üzerine kapatıp tekrar tahinli sosu sürelim.
  • Son katı üzerine kapatıp tekrar tahinli sostan sürüyoruz.
  • 1, 5 yemek kaşığı şekeri her tarafına gelecek şekilde serpelim.
  • Kırılmış cevizi her tarafına yayıp yufkamızı rulo şeklinde saralım.
  • Kare kare keserek yağlı kağıt denediğimiz tepsiye dizelim.
  • Bütün yufkamızı bu şekilde yapıp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ilıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Sevgililer Gününe Özel Kurabiye Tarifi

 

Sevgililer Gününe Özel Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Kırmızı renklendirici gıda jeli

    Sevgililer Gününe Özel Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına renklendirici hariç tüm malzemeyi alıp yoğurun (unu kontrollü ekleyin).
  • Hamurun 3/1 ini ayrı bir kaseye alıp kırmızı gıda boyası veya renklendirici jel ile karıştırıp yoğurun.
  • Sade olan hamurun üzerine bir bez örtüp kenara alın.
  • Tezgaha streç film serin, kırmızı hamuru üzerine alıp içerisinde sucuk yapar gibi uzatatarak yuvarlayın.
  • Bir çöp şiş veya uzun ince bir şeyle kalp şekli vermek için hamura bastırın ve elinizle düzeltin.
  • Alt kısmını kalbin üçgen kısmını yapmak için düzeltin ve üçgen yapın.
  • Hazırlanan hamuru düz bir tabağa alıp dondurucuda 15 dk bekletin.
  • Sade olan hamuru yine bir streç film arasında dikdörtgen şekilde açın ve bir kenarından ince uzun bir şerit kesin.
  • Kırmızı hamuru dondurucudan ve streç filmden çıkarıp çukur olan kısmını şerit kestiğiniz hamurla doldurup elinizle bastırın.
  • Dikdörtgen şeklinde açtığınız hamurun tam ortasına kırmızı hamuru koyup streç filmin içinde iki ucunu birleştirip kırmızı hamur görünmeyecek şekilde yuvarlayıp şekil verin ve streç filmin içindeki hamuru yine bir düz ve uzun tabağa alıp dondurucuda 15 dk bekletin.
  • Fırını 170 derecede ısıtın ve bir tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Dondurucudan çıkan hamuru streç filmin içinden çıkarıp 2 şer cm olacak şekilde kesin ve tepsiye dizin.
  • Fırına verip 15 dk pişirin soğuyunca servis edin.
  • Afiyet olsun ❤.

Tombik Döner Ekmeği Tarifi

 

Tombik Döner Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • isteğe bağlı susam ve çörekotu

    Tombik Döner Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle mayayı çözdürerek başlayalım. Bir kaseye kuru mayayı, şekeri ve 1 bardak ılık suyu alalım. Maya çözülüp kabarıncaya kadar 5-10 dk arası bekletelim. Yaş maya kullanacaksanız beklemeye gerek yok, mayayı ufalayıp çözdürebilirsiniz.
  • Yoğurma kabına unu ve tuzu alıp ortasını çukurlaştıralım. içerisine mayayı ve 1 bardak daha ılık suyu ekleyelim.
  • Yavaş yavaş kenarlardan un alarak hamuru yoğuralım. Yumuşak kıvamlı bir hamur olacak, gerekirse en son toparlamak için hafif hafif un da serpebilirsiniz.
  • Hamur hazır olunca üzerini streçle örtelim ve bezle sararak ılık bir ortamda 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanma süresi ortam sıcaklığına göre de değişebilir. Yaklaşık 2-2.5 katına çıktığında hazır demektir.
  • Hamurun üzerini açıp tekrar toparlayalım ve fazla havasını çıkartalım. Bu işleri un serpilmiş tezgahta daha kolay yaparsınız.
  • Ardından hamuru 9 eşit parçaya bölelim. Benim tepsime 9 tane yerleştirmek uygun geldiği için böyle yapıyorum. Dilerseniz 3 bardak un ve 1.5 bardak su ile hazırlayıp 6 ekmek çıkacak şekilde de yapabilirsiniz.
  • Her bir parçayı beze haline getirip pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim. 10-15 dk tepsi mayası için bekletelim. Beklerken üzerlerinin kurumaması için temiz bir bezle örtmeyi unutmayın.
  • Üzerlerine sürmek için yumurta sarısı ve yoğurdu karıştıralım.
  • Elimizle bezelerin üstüne hazırladığımız sosu güzelce sürelim.
  • Bezelerin ayası tekrar geleceği için yine kabarmış olacaklar, elle bastırarak biraz yaydıralım. Fotoğraflarda aşama aşama görebilirsiniz. İsterseniz fırına girmeden susam ve çörekotu serpebilirsiniz.
  • 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri ve altı kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldıktan hemen sonra yine temiz bir bez örterseniz yumuşacık olacaklardır.
  • İçerisine döner, köfte veya tavuk koyabileceğiniz gibi sandviç yapmak için de kullanabilirsiniz. İçi boş değil pide tadında çok lezzetli bir ekmek, denemenizi mutlaka tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun :)

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi

 

Borcamda Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta (büyük boy)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

İçine koymak için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 3 adet muz

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz veya fıstık
  • Çikolata sosu (isteğe bağlı)

    Borcamda Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Keki için; yumurta ve toz şekeri güzelce çırpalım.
  • Sıvıyağ ve süt ekleyip karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu yavaş yavaş ekleyip çırpalım.
  • Yağlayıp unlanmış dikdörtgen borcama yaptığımız harcı dökelim ve 170 derecede 20 dakika pişirelim. (kontrollü pişirelim).
  • Karıştırma kabına 1 su bardağı sütü ve kremşantiyi alıp çırpalım.
  • Dolapta en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekin kenarlarından bıçakla çizik atalım.
  • Kaşık yardımıyla üstteki kek katmanını sıyıralım. (resimde var).
  • Ayırdığımız kek parçalarını robotta çekip toz haline getirelim.
  • Muzları dilimleyim. Kremşantiyi dolaptan çıkarıp damla çikolatayı ilave edelim.
  • Ortasını çukurlaştırdığımız keki bir çay bardağı sütle ıslatalım.
  • Hazırladığımız kremşantiyi her tarafına yayalım.
  • Üzerine muz dilimlerini sıralayalım. (dilerseniz önce muz dilimlerini dizip sonra kremşantiyi yayın).
  • Üzerine çikolata sosu gezdirip (isteğe bağlı) rondoda çektiğimiz kek tozunu tatlımızın her tarafı kapanacak şekilde yayalım.
  • Üzerine tekrardan çikolata sosunu gezdirip cevizle süsleyelim.
  • Not: Eğer bir paket kremşantinin az geleceğini düşünürseniz bir paket yerine 2 pakette kullanabilirsiniz. Diğer paketi de yapıp muzların üzerine yayabilirsiniz. Ama ben hafif bir tatlı olsun diye bir paket kremşanti kullanmayı tercih ettim.

    Deneyeceklere afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi (başka sirke de olabilir)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarısı üzerine sürülmesi için ayrılacak)
  • 3- 3.5 su bardağı un

    Kıyır Kıyır Nefis Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin ve sıvı yağı bir kapta karıştırıyoruz.
  • Sonra un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz,.
  • Yavaş yavaş unu ekliyoruz, hamurumuzu kulak memesi kıvamına getiriyoruz.
  • Fotoğraftaki ya da istediğiniz gibi sekiller verip üstüne yumurta sarısını sürüyoruz ve çörek otu ya da susam serpiyoruz.
  • 180°  derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun ❣.

Tadı Damganızda Kalacak Çikolatalı Nefis Toplar Tarifi

 

Tadı Damganızda Kalacak Çikolatalı Nefis Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ceviz

Üzerine;

  • 1 paket hazır çikolata sosu

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata

    Tadı Damganızda Kalacak Çikolatalı Nefis Toplar Tarifi Yapılışı

  • Yapılısı bisküvileri olabildiğince ufalıyoruz içine sütü kakao tereyağı ceviz ve tüm malzemeleri ekliyoruz .
  • Yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yuvarlıyoruz .
  • En son üzerine çikolata sosunu döküp beyaz çikolatayla süslüyoruz.
  • Bu kısmı ceviz hindistan cevizi fındık fıstık ne şekilde isterseniz arzuya bağlı.

Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi

 

Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 100 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya

Kaplamak için;

  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • Kalan kek parçaları

    Kırmızı Kadife Kalp Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaların beyaz ve sarısını ayırın. 1 su bardağı şekerin yarısını sarısına yarısını beyazına koyup çırpın.
  • Su ile gıda boyasını karıştırıp yumurta sarısına ilave edin.
  • Ardından nişasta, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek ekleyip karıştırın.
  • Şeker ile çırptığımız yumurta beyazını ekleyip karışıma yedirin.
  • Kalıbınıza yağlı kağıt serip kenarlarını katı yağ ile yağlayın.
  • Kek karışımını kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
  • Pişen keki soğuması için bir kenara alın. Kreması için bütün malzemeleri bir tencerede çırpın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  • Pişen kremayı soğutup labneyi ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Soğuyan keki kalp şeklinde kesin.
  • İkiye bölüp kremasını her yerine eşit gelecek şekilde sürün.
  • Üst katını koyup üzerini kremşanti ile kapatın.
  • Kalp şeklini kestikten sonra kalan kek parçalarının içini ufalayın ve pastanın üzerini kaplayın. İstediğiniz şekilde süsleyip servis edin.

Ispanaklı Mini Kek Tarifi

 

Ispanaklı Mini Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Yarın su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı çekilmiş ıspanak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (mısır-buğday farketmez)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krem şanti

Ara malzeme;

  • Muz
  • Çilek (isteğe göre ☺️)

Çekilmiş ıspanak;

  • 15-20 ıspanak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su

Üst ganajı;

  • 60 gram bitter yada sütlü çikolata
  • 100 ml krema

Süsleme için;

  • Pasta süsü
  • Antep fıstığı
  • Fındık(tercihe göre ne isterseniz ☺️)

    Ispanaklı Mini Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak 15-20 ıspanak temizlenerek robotta yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı ışık su ile çekilir.
  • Kekin malzemeleri sırasıyla yumurta, şeker, sıvı yap eklenerek çırpılır.
  • Üzerine 2 su bardağı hazırlanan ıspanak püresi takibinde un, kabartma tozu, vanilya eklenerek çırpılır.
  • Fırın tepsisine alınarak 180 derece fırında 15 dakika alt üst ayarda pişirilir.
  • Bu sırada uygun bir pişirme kabına alınan muhallebi malzemeleri krem şanti ve tereyağ hariç eklenerek kısık ateşte pişirilir.
  • Ocaktan alınan muhallebiye tereyağ ve krem şanti eklenerek blender dan geçirilir ve pürüzsüz kıvam verilir.
  • Pişen kekler uygun boy bir kavanoz ağzı ile şekil verilir.
  • Yuvarlak keklerin dışında kalan kenar parçaları tekrar robota konuşarak çekilir.
  • Şekil verilen keklerin arasına ilk olarak muhallebiden koyulur istenilen meyvede konularak başka bir kek üzerine kapatılır kenarları da bıçak yardımıyla muhallebiden sürülerek hazırlanan parçalanmış keklere kenarlar bulanır.
  • Üzeri için hazırlanan ganaj sosu ile süslenecek servise hazır hale getirilir. ☺️😋.
  • Herkese şimdiden afiyet olsun ❤️🥰.

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

 

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı buğday veya mısır nişastası
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un

    Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış olan margarin veya tereyağını alalım.Elimizle ezelim.
  • Ardından sıvı yağını ekleyelim ve ezmeye devam edelim.
  • İyice ezilen yağın içine nişastayı ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Pudra şekerini ekleyelim karıştıralım. Pudra şekeri miktarı artırılabilir şeker miktarını ne kadar sevdiğinize bağlı.
  • Şekerli vanilin ve kabartma tozunu da atalım ve elimizle karıştırmaya devam edelim.
  • Karışan malzemeleri unu yavaş yavaş ve kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.
  • Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  • 4 ,5 buçuk su bardağı una hamurun kıvamına göre yarım bardak daha eklenebilir.
  • Yoğurduğunuz ve toparlanan hamura istediğimiz gibi şekil veriyoruz ve yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmadan çıkarıyoruz.
  • İlk çıktığında yumuşak görünebilir dinlenince kıvamı gelecektir.
  • Buzlukta muhafaza edilebilir.
  • Afiyet olsun.

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un

Arası için;

  • Kaşar Peyniri

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz, şeker ve instant mayayı alarak tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim.  Hamurumuz istediğimiz kıvama gelip toparlandığında üzerini streçleyerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgah üzerine alarak toparlayalım ve 10 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız parçaları elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kaşar peyniri koyalım ve uç kısımlarını ortada birleştirerek kapatalım ve ters çevirelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Ardından bıçak ile çizikler atalım.
  • Poğaçalarımızı  180°C ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika boyunca pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.