Limon Soslu Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
Limon sosu
- 4 limonun suyu (Kabukları çok ince rendelenecek)
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 250 gram tereyağ
Pavlova / beze
- 5 yumurta akı
- 5 pudra şekeri çırpılır
- (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor)
- Kaç tane pavlova yapmak istiyorsanız ona göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz
Pavlova içi kreması (6 adet orta boy pavlova için)
- Yarım paket krema
- 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri
Limon Soslu Pavlova Tarifi Yapılışı
- Limon sosu.Bir tencereye yumurtalar kırılır ve çırpılır.
- Ardından tereyağ hariç tüm malzemeler konup karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.
- Göz göz olmaya başlayınca tereyağ eklenir ( benimki yaklaşık 15dk da oldu)
- Tereyağ eklendikten sonra eriyene kadar karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Ateşten alır almaz kavanozlara konur. Bu şekilde 1 aya kadar saklayabilirsiniz.
- Pavlova / beze tarifi,Yumurta akı ve pudra şekeri çırpılır.
- İstenilen sekil verilir ve fırına atılır (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor) benim tarifimden 6 tane çıktı.
- Pavlova içi kreması için tarif,Yarım paket krema ve 1 su bardağından 1 parmak az b pudra şekeri iyice çırpılır.
- Biraz akışkan bir kıvam olacak. 6 adet pavlova içindir. Siz istediğiniz miktara göre oranları ayarlayabilirsiniz:).
- Pavlova yaparken önce pişirdiğim pavlovaların içine kremasını koydum sonra da limon sosunu ekleyip süsledim.Afiyet olsun :).