14 Şubat 2021 Pazar

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1.5 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 su bardağı su 

    Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı 

  • Tenceremize sıvı yağ dökelim, soğanımızı yemeklik doğrayıp kavuralım.
  • Ardından salçayı ekleyip kavuralım.
  • Bulguru ve baharatları da ilave edip 5 dakika kavuralım.
  • En son yeşil mercimekleri de ilave edelim.
  • Suyunu ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet 💕.

Rulo Ispanaklı Köfte Tarifi

 

Rulo Ispanaklı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates

Kıyma harcı için;

  • ️500 gram kıyma
  • 2 adet rendelenmiş (suyu sıkılmış soğan)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı kadar galeta unu
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Ispanak harcı için;

  • 250 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Tuz

İçi için;

  • 100 gram kaşar

Sos için;

  • Yarım lt kadar domates konserve
  • ️3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • ️Yarım çay kaşığı tuz
  • ️1 çay kaşığı şeker
  • ️2 diş sarımsak
  • ️1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Rulo Ispanaklı Köfte Tarifi Yapılışı 

  • İlk önce köfte yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır. Ispanaklar temizlenir ve ince ince kıyılır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda kavrulur.
  • Ispanaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Baharat ve tuzu eklenerek altı kapatılır.
  • Patatesler halka halka doğranarak sıvı yağda kızartılır. ( biraz diri kalacak şekilde).
  • Orta boy borcama dizilir.
  • Köfteler 11 parçaya bölünür streç film arasında merdane ile dikdörtgen şeklinde açılır.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı kadar ıspanaklı harçtan yayılır.
  • Ispanağın üzerine uzun şerit doğranmış kaşar koyulur.
  • Ve streç film yardımı ile rulo şeklinde sarılır.
  • Kenar kısımları içine doğru sıkıştırılır.
  • Aralıklı şekilde patateslerin üzerine dizilir.
  • ️220  derece fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
  • Sosu için sıvı yağda konserve domates ve salça kavrulur.
  • İnce kıyılmış sarımsaklar da eklenir.
  • Baharatlar, tuz ve şeker eklenir.
  • 5 dk kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  • Pişen köfteler üzerine sos gezdirilir. Afiyet olsun😋😋.

Gerçek Soğan Salatası (Adana Kebap Yanı Meşhur Salata) Tarifi

 

Gerçek Soğan Salatası (Adana Kebap Yanı Meşhur Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ( pul-toz fark etmez)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Gerçek Soğan Salatası (Adana Kebap Yanı Meşhur Salata) Tarifi Yapılışı 

  • Soğanları ikiye bölüp incecik doğrayın üzerini geçinceye kadar su koyup sıkarak yıkayın ( soğan midenizi rahatsız etmesin diye )
  • Daha sonra suyunu iki avucunuzla sıkıp başka tabağa alın.
  • Üzerine sumak döküp iyice yoğurun toz biber ve yağıda ekleyin isteğe bağlı maydanoz ekleyin afiyetler olsun 💐💐.

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi

 

İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 150 gram peynir (ben süzme peynir kullandım kahvaltılık ya da lor peynirde kullanabilirsiniz)
  • 10dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ.

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu.

    İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Gül Böreği Tarifi Yapılışı 

  • Öncesinde iç harcını hazırlamakla işe başladım.
  • Pırasaları temizledim doğradım ve az yağda kavurdum.
  • Altını kapatıp üzerine peyniri ve doğranmış maydanozu ilave ettim.
  • Baharatları da ekledim karıştırdım.
  • Sosu için derin bir kaba yoğurt ve sıvı yağı aldım karıştırdım.
  • Yufkaları dörde bölerek hazır hale getirdim.
  • Her bir yufkaya sostan her yerini kaplayacak şekilde sürdüm.
  • İç harçtan bir yemek kaşığı aldım ve yufkaya uzunlamasına yaydım.
  • Rulo halinde kıvırdım ve gül şekline getirdim. Her birini tepsiye dizdim.
  • Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını karıştırarak sürdüm.
  • Çörek otu serptim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim.
  • ⚠️ sosu eksik gelirse ilave yapabilirsiniz. Ve mutlaka yufkanın her yerine sostan sürün.

Kaşar Peynirli Çıtır Patates Topları Tarifi

 

Kaşar Peynirli Çıtır Patates Topları Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo patates
  • 3 adet yumurta(sarısını ve beyazını ayıralım
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Kızartma için;

  • Kaşar peyniri
  • Galeta unu
  • Un

Kızartmak için,

  • Sıvı yağ

    Kaşar Peynirli Çıtır Patates Topları Tarifi Yapılışı 

  • Patatesler haşlayalım. Patates soyup ezelim içine yumurtanın sarısını ekleyelim.
  • Tuz, karabiber ilave edelim ve iyice karıştıralım.
  • Yumurtanın beyazını bir kaba alalım.
  • Elimizi hafif ıslatalım. Küçük bir parça alalım içine kaşar peyniri ilave edelim ve yuvarlayalım.
  • Önce una ardından yumurta beyazına en son galeta ununa bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😊.

Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi

 

Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 fiske karabiber

    Tavuklu Dereotlu Meze Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tavuk göğsünü tencereye alıp haşlıyoruz ve didikliyoruz çok ince olması şart.
  • Daha sonra dereotunu ince ince kıyıyoruz.
  • Cevizleri de hepsini derin bir kaba alıyoruz.
  • Başka bir kasede yoğurt mayonez ve baharatları karıştırıyoruz.
  • Diğer malzemelere ilave ederek iyice karıştırıp servis ediyoruz afiyet olsun.

Ispanak Borani Tarifi

 

Ispanak Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 adet soğan
  • Tuz, karabiber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için :

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Sos için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 küçük paket dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber

    Ispanak Borani Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye sıvı yağı ekleyin.
  • Yemeklik doğranan soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Temizlenmiş ıspanağı ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • Ispanaklar suyunu salınca kavurmaya başlayın.
  • Baharatları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
  • Soğumaya bırakın. (ilk sıcaklığı çıksın).
  • Yoğurdu iyice çırpıp üzerine dokun. Dikkat edin ilk sıcaklığı çıkmalı yoksa yoğurdunuz kesilir.
  • Küçük bir tavaya tereyağını alıp üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurun.
  • Toz tatlı biberi de ilave edin.
  • Yoğurtlu ıspanağı servis tabağına alın.
  • Üzerine dolmalık fıstıklı karışımı döküp.
  • Servise hazır hale getirin.
    Yapacak olanlara afiyet olsun.

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi

 

Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 litre süt
  • 1 vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri için

  • Fındık kırığı

    Tam Kıvamında Sütlaç Tarifi Yapılışı 

  • Pirinci yıkayıp süzüp geniş bir tencereye alalım.
  • Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyerek 10 dk kadar kaynatalım.
  • Kaynamaya başlayınca sütü ve şekeri üzerine ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayınca vanilya, margarin, nişastayı ekleyip iyice karıştıralım sürekli. Yaklaşık 45 dk kadar kaynayıp kıvam alacaktır.
  • Kıvam alınca altını kapatıp sıcak sıcak kaselere bölüştürüp 2 saat sonra üstünü süsleyip servis edebilirsiniz 🌼.
    Afiyet olsun.

Çekirdekli Pratik Fit Bisküvi Tarifi

 

Çekirdekli Pratik Fit Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tambuğday unu ( 250 ml)
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 /2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 4 damla limon suyu

    Çekirdekli Pratik Fit Bisküvi Tarifi Yapılışı 

  • Un, tuz, kabartma tozunu çukur bir kasede karıştırın.
  • Süt, tereyağ, yumurta akı, limon suyunu ekleyip yoğurun.
  • Hamuru merdane yardımıyla açıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirdiğimiz kurabiyelerin üzerine sırasıyla yumurta sarısı susam ve çekirdekleri ekleyin.
  • Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 13-15 dakika pişirin.

Meyve Sepeti Tarifi

 

Meyve Sepeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane elma
  • 15 tane çilek
  • Ananas
  • Canlı gül
  • 200 gram çikolata

Süslemek için

  • Renkli şekerler

    Meyve Sepeti Tarifi Yapılışı 

  • Elmaları 8 parçaya bölelim.
  • Ananası yuvarlak dilimler halinde keselim. Kalp şeklinde keselim.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim çilek ve elmaları çikolataya batıralım.
  • Çikolata kuruduktan sonra arasına çiçekleri serpiştirerek sepetimizi hazırlayalım.Sevgililer günü için sevdiğinize evinizde harika eyle sepetleri hazırlayabilirsiniz

Limon Soslu Pavlova Tarifi

 

Limon Soslu Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

Limon sosu

  • 4 limonun suyu (Kabukları çok ince rendelenecek)
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gram tereyağ

Pavlova / beze

  • 5 yumurta akı
  • 5 pudra şekeri çırpılır
  • (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor)
  • Kaç tane pavlova yapmak istiyorsanız ona göre malzemeyi ayarlayabilirsiniz

Pavlova içi kreması (6 adet orta boy pavlova için)

  • Yarım paket krema
  • 1 su bardağından 1 parmak az pudra şekeri

    Limon Soslu Pavlova Tarifi Yapılışı 

  • Limon sosu.Bir tencereye yumurtalar kırılır ve çırpılır.
  • Ardından tereyağ hariç tüm malzemeler konup karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.
  • Göz göz olmaya başlayınca tereyağ eklenir ( benimki yaklaşık 15dk da oldu)
  • Tereyağ eklendikten sonra eriyene kadar karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Ateşten alır almaz kavanozlara konur. Bu şekilde 1 aya kadar saklayabilirsiniz.
  • Pavlova / beze tarifi,Yumurta akı ve pudra şekeri çırpılır.
  • İstenilen sekil verilir ve fırına atılır (2 yumurtaya 2 çay bardağı pudra şekeri kullanılıyor) benim tarifimden 6 tane çıktı.
  • Pavlova içi kreması için tarif,Yarım paket krema ve 1 su bardağından 1 parmak az b pudra şekeri iyice çırpılır.
  • Biraz akışkan bir kıvam olacak. 6 adet pavlova içindir. Siz istediğiniz miktara göre oranları ayarlayabilirsiniz:).
  • Pavlova yaparken önce pişirdiğim pavlovaların içine kremasını koydum sonra da limon sosunu ekleyip süsledim.Afiyet olsun :).

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi

 

Pastane Usulü Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3, 5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon

    Pastane Usulü Şekerpare Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve su tencereye alınır tamamen eriyene kadar karıştırılır ve orta göz ocağa alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatılır sonra limon damlatılır, ocaktan alınır. Soğuması için serin bir yerde bekletilir.
  • Yoğurma kabına tereyağ, irmik, pudraşekeri, sıvı yağ ve yumurta eklenir, karıştırılır.
  • Ardından elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenir yoğurulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Oval şekil verilerek tepsiye dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çatal ile üzeri çizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıkması için 2 dakika bekletilir ve soğuk şerbet hepsinin üzerine gezdirilir. Bir gün önceden yaparsanız çok daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.