14 Şubat 2021 Pazar

Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi

 

Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 adet orta boy patates

Ispanak kavurması:

  • Yarım kilo ıspanak
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sos için;

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi Yapılışı 

  • lk önce tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Ispanak yıkanıp iri iri doğranarak baharat ve tuz ile beraber tavaya eklenerek hafif kavrulup suyu eklenir.
  • 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
  • Sos malzemelerin hepsi katılarak karıştırılır.
  • Patatesler yıkanır ve dilimleme aleti ile ince ince dilimlenerek kenarda bekletilir.
  • İlk önce tepsinin alt kısmına biraz sos konularak üzerine patateslerin dörtte biri dizilir.
  • Patateslerin üzerine sos dökülerek ıspanak kavurması konur.
  • Aynı işlem yine tekrarlanır ıspanakların üzerine patates, sonra sos ve daha sonra yine ıspanak kavurması konularak işlem yenilenir.
  • Bu işlem 3 kez yapılır ve en üste patates dizilip sos dökülerek 200 dereceli fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.
  • Afiyet olsun.

    Hayırlı üç aylar.

Sevgililer Günü Pastası Tarifi

 

Sevgililer Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml.

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 50 gram bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 1 tepeleme çay kaşığı tarçın

Ganaj için:

  • 150 gram % 85 kakaolu bitter çikolata
  • 1 paket ( 200 ml ) krema
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 3 /4 su bardağı soğuk su
  • Pembe rengi tonlarında gıda boyası

    Sevgililer Günü Pastası Tarifi Yapılışı 

  • İlk önce yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar mikserle çırpın.
  • Tereyağını ısıtıp ocağın altını kapatın.
  • İçine bitter çikolata ve sürülebilir çikolatayı ( tercihen nutella ) ekleyip karıştırın.
  • Çırpılmış yumurta karışımına tereyağlı çikolatalı karışımı ve sütü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
  • Bir kaba un, kabartma tozu, vanilya, kakao ve tarçını eleyin.
  • Son olarak bu karışımı da ilave edin ve sadece kuru malzeme ıslak görününceye kadar karıştırın.
  • Dilediğiniz bir kek kalıbını yağlayıp kek karışımını içine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede 40 -45 dakika pişirin.
  • Bir kenara alıp soğuması için dinlendirin.
  • Bu arada küçük bir sos tavasına krema ve toz şekeri alın.
  • Kenarlarından kabarcıklar çıkana kadar ısıtın.
  • Ocağın altını kapatıp içine bitter çikolatayı ekleyin.
  • Karıştırıp pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Soğumuş olan kekinizin üzerine ganajı gezdirin.
  • Ganaj soğuyup sertleştikten sonra süslemek için krem şantiyi hazırlayın.
  • Krem şantiyi soğuk süt ile iyice çırpın.
  • Gıda boyası ile renklendirip krema sıkacağı ile pastanızın üzerine gül şeklinde sıkın.
  • Pastanızın keyfini çıkarın.
  • Not: ganaj için % 85 kakaolu çikolata yerine % 60 kakaolu çikolata kullanacaksanız şeker eklemeyebilirsiniz.


Börülce Salatası (Evdeki Malzemelerle) Tarifi

 

Börülce Salatası (Evdeki Malzemelerle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak börülce
  • 1 su bardağı mısır
  • Kuru domates
  • Bir tutam yeşil soğan
  • Ceviz
  • 3 rendelenmiş havuç
  • 1 yeşil biber

Sosu için;

  • Nar ekşisi
  • Limon
  • Tuz
  • Yağ
  • 2 tatlı kaşığı sumak

    Börülce Salatası (Evdeki Malzemelerle) Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle börülceleri yaklaşık 10-12 saat suda beklettikten sonra 30dk haşlıyoruz.
  • Sonrasında malzemelerimizi istediğimiz şekilde kesip doğrayarak haşlanıp soğuyan börülcelerimize katıyoruz.
  • Sosladıktan sonra salatamız hazır, afiyet olsun 😊.

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin

Arası için;

  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

Üzerine sürmek için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağından biraz az süt

    Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Pandispanyası için çırpma kabına yumurta ve şekeri koyup beyazlaşana kadar çırpalım ardından diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Çırptığımız harcı yağlı kağıt olan tepsiye güzelce yayalım 180 derecede 10 dakika kadar pişirelim kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Kreması için vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri tencereye koyalım ocakta kaynayana kadar karıştıralım kaynayınca vanilya ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Fırından aldığımız pandispanyamızı sıcağı gidince dikkatli bir şekilde yağlı kağıttan soyalım.
  • Pandispanyanın üzerine kremayı iyice sürelim.
  • Üzerine 2 adet muzu koyalım damla çikolata serpelim katlamaya başlayalım.
  • Katladığımız pastamızı uygun bir tabağa alalım.
  • Üzeri için kremşanti ve bir bardak sütü mikserle çırpalım hazır olan kremşantiyi rulo pastanın her yerine spatula yardımıyla sürelim.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.


Üstü Çıtır Çıtır İçi Lezzet Dolu Pırasalı Havuçlu Bohça Börek Tarifi

 

Üstü Çıtır Çıtır İçi Lezzet Dolu Pırasalı Havuçlu Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4.5 adet pırasa ince doğranmış
  • 2 adet havuç rendelenmiş
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Ara sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 /2 çay bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

    Üstü Çıtır Çıtır İçi Lezzet Dolu Pırasalı Havuçlu Bohça Börek Tarifi Yapılışı 

  • Önce sebzeleri bir miktar tavada soteliyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Ara sos malzemelerini bir kapta karıştırıyoruz.
  • Yufkayı açıyoruz dört ucundan büyük kare olacak şekilde katlıyoruz.
  • Katlamış olduğumu yufkayı dörde bölüyoruz sostan yufkanın arasına sürüp her bir parçasına hazırlamış olduğumuz iç malzemesinden orta kısmına yerleştiriyoruz.
  • Uç kısımlarını ortada birleştiriyoruz ve kare şeklini veriyoruz.
  • Katlanmış kısmı alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz .
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Kapalı Pizza Tarifi

 

Kapalı Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru:

  • Yarım paket yaş maya (25 gr)
  • 1,5 çay bardağı ılık su (2, 5 dl)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı kepek unu
  • 1 çay bardağı durum buğdayı unu

Hamurun üzerine:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

İçine:

  • 500 gram tavuk kıyma
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 7-8 adet mantar
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım domates konserve
  • 200 gram mısır
  • 100 gram jalepenyos
  • 100 gram çekirdeksiz zeytin

    Kapalı Pizza Tarifi Yapılışı 

  • Maya su ile eritilir.
  • Yağ tuz ve şeker eklenir.
  • Hamur yoğurulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ konarak üzeri kapalı bir şekilde 1 saat dinlendirilir.
  • Diğer tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  • Yağ ve ince doğranmış soğan eklenir.Mantar eklenir.
  • Biraz kavrulduktan sonra baharatlar, tuz, domates, salça ve domates konservesi eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir.
  • Mısır, jalepenyos ve zeytin eklenerek karıştırılarak kenara alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
  • Fırının altı farlı en son dereceye açılarak tepsi içinde bırakılır.
  • Hazır olan hamur 4 eşit parçaya bölünür.
  • Her parça açılarak yarısına kıymalı harçtan konularak ay şeklinde kenarları kıstırılarak kapatılır ve tepsi kağıdına konur.
  • Aynı işlem diğer hamurlar ilede yapılır.
  • Havasının çıkabilmesi için pizzaların üzerine bir kaç küçük delikler açılır.
  • Kapalı pizzalar kağıdıyla beraber kızgın olan tepinin üzerine konularak fırının altı farlı 225 dereceye kısılır ve yaklaşık 7-10 dakika arası pişirilir.
  • Afiyet olsun.

    Hayırlı üç aylar.

Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi

 

Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 120 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 120 ml süt
  • 120 ml sıvı yağ
  • 200 gram un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için :

  • 200 gram konserve mandalina
  • İsteğe göre vişne yada frambuazda kullanılabilir

Üzerindeki kırıntılar için :

  • 80 gram şeker
  • 80 gram soğuk tuzsuz tereyağı
  • 150 gram un

    Mandalinalı Kırıntılı Kek Tarifi Yapılışı 

  • Yumurta, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce köpürene kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız karışımı 24 cm veya 26 cmlik kek kalıbımıza dökelim ve üstüne önceden süzdüğümüz madalinaları dizelim.
  • Üzerine serpeceğimiz kırıntılar için ayrı bi kapta elimizle un şeker ve soğuk tereyağını kısaca karıştıralım.
  • Elde ettiğimiz kırıntı hamurunu kek kalıbımızdaki meyveli karışımın üstüne serpelim.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından fırına fark olabildiği için pişme süresi fırınınıza göre değişecektir. İlk 20 dk fırının kapağını açmayınız.
  • Kürdan yardımıyla kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz.

Starbucks Mozaik Kek Tarifi

 

Starbucks Mozaik Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 3.5 yemek kaşığı tereyağ ( oda sıcaklığında )
  • 1 paket k.tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao

    Starbucks Mozaik Kek Tarifi Yapılışı 

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını şeker ile çırpın.
  • Yumurtaları ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.Sütü ekleyin.
  • Un, kabartma tozunu ekleyip karışına kadar çırpın ( 20 saniye yeterli ).
  • Hamurun yarısını ayırıp kakao ekleyin ve karıştırın.
  • Kek kalıbını tereyağ ile yağlayın.
  • Karışımdan 1 kepçe sade 1 kepçe kakaolu olcak şekilde kalıba sırayla dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 45-50 dakika pişirin.
  • Fırından fırına fark edeceği için kürdan testi yapabilirsiniz.

Peynirli Cevizli Erişte Tarifi

 

Peynirli Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 çay bardağı erişte (450-500gr)

Haşlamak için:

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su

Üzerine:

  • 6 yemek kaşığı tereyağı (35-40gr)
  • 1 çay kaşığı tuz (gerekirse)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı tulum peyniri

    Peynirli Cevizli Erişte Tarifi Yapılışı 

  • Erişteler kaynayan sıvı yağlı tuzlu suda yaklaşık 10 dakika haşlanır.
  • Suyu süzülün erişteler soğuk sudan geçirilip yeniden suyu süzülür.
  • Tavada tereyağ eritilip iri parçalanan cevizler eklenir.
  • Biraz kavrulan cevize erişteler eklenerek 1 dakika kavrulup servis tabağına alınır.
  • Üzerine arzu edilen peynir konarak ikram edilir.
  • Afiyet olsun.

    Üç aylarımız mübarek olsun.