Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 13 adet orta boy patates
Ispanak kavurması:
- Yarım kilo ıspanak
- 300 gram kıyma
- 1 adet büyük kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Sos için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Fırında Kat Kat Kıymalı Ispanak Ve Patates Tarifi Yapılışı
- lk önce tavada kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
- Yağ ve ince doğranmış soğan eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Ispanak yıkanıp iri iri doğranarak baharat ve tuz ile beraber tavaya eklenerek hafif kavrulup suyu eklenir.
- 1-2 dakika sonra altı kapatılır.
- Sos malzemelerin hepsi katılarak karıştırılır.
- Patatesler yıkanır ve dilimleme aleti ile ince ince dilimlenerek kenarda bekletilir.
- İlk önce tepsinin alt kısmına biraz sos konularak üzerine patateslerin dörtte biri dizilir.
- Patateslerin üzerine sos dökülerek ıspanak kavurması konur.
- Aynı işlem yine tekrarlanır ıspanakların üzerine patates, sonra sos ve daha sonra yine ıspanak kavurması konularak işlem yenilenir.
- Bu işlem 3 kez yapılır ve en üste patates dizilip sos dökülerek 200 dereceli fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hayırlı üç aylar.