16 Şubat 2021 Salı

Simit Tadında Pizza Poğaça Tarifi

 

Simit Tadında Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 küp yaş maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 yemek kaşığı pekmez+1 su bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

İç malzemesi;

  • Kaşar peyniri
  • Kapya biber
  • Zeytin 

    Simit Tadında Pizza Poğaça Tarifi Yapılışı 

  • Akşamdan bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışan yumuşak bir hamur elde edip buzdolabına koyalım.
  • Sabah hamurdan büyükçe bir mandalina kadar koparıp önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsi mayası için bekleyelim.
  • Hamurlar iki katına çıkınca üzerine temiz bir su bardağının arkası ile bastırıp açılan yere kasar peyniri, zeytin, kapya biber koyup 180 derecelik fırına verelim kontrollü olarak pişirelim.
  • Pişen poğaçaları temiz bir mutfak havlusu ile kapatıp en az 15 dk dinlendirelim afiyet olsun.(iç malzemesi için farklı malzemeler de kullanılabilir sucuk, sosis vs).

Limonlu Cheesecake Tarifi

 

Limonlu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 2.paket burçak bisküvi
  • 60.gr margarin
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Kreması için;

  • 300 gr labne
  • 200 gr krema
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi

Limon sosu için;

  • 2 limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
  • 1 yumurta 

    Limonlu Cheesecake Tarifi Yapılışı 

  • Alt tabanı için bisküvileri robottan geçirelim hepsini kelepçeli kalıbın altına ve kenarlarına yağlı kâğıt serip bisküvili harcı bir kaşık yardımıyla iyice bastırıp yayalım.
  • Labne krema ve şekeri 3-4 dakika kıvam alana dek mikserle çırpalım .
  • Daha sonra limon rendesi un nişasta ve vanilyayı ilave edelim tekrar çırpalım .
  • Ardında yumurtaları tek tek kırıp çırpalım bisküvili tabanın üzerine yayalım ve bir kaç defa tezgaha vurup içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıttığın 160 derece fırın içerisine bir kap sıcak su yerleştirip 45 dakika boyunca fırını hiç açmadan pişiriyoruz.
  • 45 dk sonra cheesecakemizi kontrol ediyoruz fırını kapatıp 10 dk boyunca içinde bekletiyoruz hemen çıkartırsanız büyük bir çökme oluşabilir.
  • 10 dk sonra fırından alıp soğuması için kenarda bekletiyoruz.
  • Yumurta hariç tüm malzemeler tencereye alınır hafif kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatıp 1 yumurtayı iyice çırpıyoruz ve azar azar sosun içine ilave edip hızlıca çırpıyoruz ki yumurta pişmesin .
  • Daha sonra tekrar ocağın altını açıyoruz iyice koyulaşınca sosumuzu kenara alıp soğutuyoruz.
  • Ardından cheesecakemizin üzerine döküp yayıyoruz en az 3 saat dinlendirip istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz afiyet olsun 👍🌟😋🤗🍋🍋🍋🍋🍋.

Muhteşem Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Muhteşem Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket krem şanti

Şerbet için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin 

    Muhteşem Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle şerbet hazırlanır ve soğutmaya bırakılır.
  • Ardından keki için yumurta ve şeker bir kaba alınıp iyice karıştırılır.
  • Ardından kalan malzemeler eklenir. Borcam yağlanır ve kek borcama bırakılır.
  • 160° derece  fırında 30 dk pişirilir.
  • Kek çıkar çıkmaz soğumuş şerbet üzerine dökülür. Ardından krema hazırlanır.
  • Tencereye krem şanti ve vanilin hariç diğer malzemeler eklenir ve krema hazırlanır.
  • Krema piştikten sonra hemen vanilin ve krem şanti eklenir güzelce mikser yardımıyla karıştırılır.
  • Ardından şerbetini çekmiş keke sürülür.
  • Tatlımız dolapta 2-3 saat soğuduktan sonra dilediğiniz meyve yada cevizle servis edilir.
  • Not: hamurunuzun kıvamı sert olacak korkmayın koyu kıvamlı bir hamur oluyor zaten.

Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi

 

Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram istenilen herhangi bir et çeşidi bonfile/biftek/tavuk (etler en az 3-4 saat  zeytinyağ/ süt/kekik karışımı için de dinlendirilecek)

Sos malzemesi;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 adet kuru soğan rendesi ( rendenin ince yeri ile rendeleyin ve suyunu sıkın)
  • 4 diş sarımsak ( rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı eski kaşar rendesi yoksa taze kaşar
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı ketçap
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1  çay kaşığı karabiber ( silme)
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber yada pul biber ( tercih sizin)
  • Tuz ( atmadan önce  sosun tadına bakarak tuzu istediğiniz oranda siz ekleyin)
  • 5-6 dal ince kıyılmış maydanoz isteyen maydanoz yerine  2-3 tutam  dereotu kullanabilir  ( biz dereotunu pek sevmiyoruz o nedenle ben maydanoz kullandım)
  • 1 paket süt kreması ( 200 ml)

    Cafe De Paris Soslu Bonfile / Biftek / Tavuk Tarifi Yapılışı Merhabalar,

    Sosumuz 1930 lu yıllarda ilk olarak Cenevre’de bulunan Cafe de Paris adındaki restoran da icat ediliyor … Cafenin sahibi  Arthur François Dumont’ un kayınpederi Mr. Boubier  bu sosun mucidi olarak biliniyor… 1940 lı yıllar da ise restoranın tren istasyonunun hemen dibinde yer alması nedeni ile sos iyice ünleniyor…  Evde hazırlayacağımız  Cafe de Paris sos gerçek lezzete benzese de tamamen aynısı değildir. Sosun orijinalinin  için de 24 adet baharatı içeren 41 ayrı tat var ve bu sos lisanslı ve gizli bir sos o nedenle içindekiler tam bilinemiyor… evde hazırlayacağımız sos ile orijinal sosun  aynısını yapma şansımız ne yazık ki  yok  ….Tercih ettiğiniz et her ne olursa olsun bu hazırlayacağımız bu  sos etinize çok güzel  bir lezzet katacaktır. Genelde bonfile ile hazırlanan yemeğimizi isteyenler biftek ,enine  ince dilimlenmiş tavuk göğüs eti ile yada küp küp doğranmış istenilen bir tavuk eti ile de yapabilirler…

    1. Kullanacaksanız etlerinizi derince bir saklama kabına alın ….etlerin üstüne  yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağ  çok az da kekik ekleyin ve etleri harmanlayın….
    2. etleri bu şekil  de 3-4 saat ağzı kapalı olarak  buzdolabında bekletin ,dinlendirin..vaktiniz var ise bir gece bekletirseniz daha güzel olur…
    3. Yemeğinizi hazırlayacağınız  zaman..derince bir sos tenceresinde tereyağı eritin içine rendelenmiş suyu sıkılmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin … kokuları çıkana kadar yakmadan malzemeyi tencere de biraz kavurun…
    4. Soğan ve sarımsaklar hafif kavruldu ocağın altını iyice  kısın….şimdi kremayı ve hardalı ekleyin karıştırın..
    5. Şimdi hızlıca ketçap, zerdeçal ve kekiği ekleyin ve yine  karıştırın sonrasında karabiber,kırmızı biber ve  köriyi ekleyin karıştırın …
    6. Kaşar peynirini ve kıyılmış maydanozu ekleyerek  hepsini kısa sürede  iyice karıştırın..
    7. En son olarak sosunuzun  bir tadına bakın arzu ettiğiniz miktarda sosunuza  tuzu siz  ekleyin.
    8. Tencerede ki malzemeyi kıvamlı bir sos olana kadar karıştıra karıştıra çok kısık ateşte pişirin..
    9. Tencere de ki sos kaynadığı an 2 dakika kaynatmanız yeterli…sosu yüksek ateşte çok kaynatırsanız sosunuz kesilebilir çünkü için de krema ve tuz var…..unutmayın ! sos kısık ateşte pişirilecek kaynadığı an 1-2 dakika kaynatılıp ateş kapatılacak…
    10. Sos hazırlanırken siz  kızmış döküm yada teflon tavada etlerinizi arkalı önlü güzelce mühürleyin..
    11. etlerin ızgara olma  pişme kıvamını siz kendiniz ayarlayın ..et pişme kıvamı size kalmış kimi eti çok pişmiş sever kimi az….ama lütfen unutmayın etlerinizi ne kadar çok pişirirseniz etleriniz o kadar sert olur..o nedenle bence çok da pişirmeyin.. (bana göre) az, orta ve çok pişmiş et  kıvamlarının  resimlerinin hepsini  paylaştım tercih sizin….
    12. Pişen etleri  servis tabağına alın ve 1′ er parmak kalınlığında  dilimleyin ..dilimlenmiş sıcak etlerin üstüne sıcak sos dan bolca dökün..yemeğiniz hazır….yemeğinizi  sıcak sıcak servis yapın…yemeğinizi misafirlerinize   patates kızartması ve mevsim yeşillikleri ile hazırlanmış  salata  ile sunmanızı öneririm…

    Afiyetler  olsun…

    Tavuk eti kullanacaklar  için de aynı yapım şekli  geçerli tavuk göğüs  etlerini sıcak tavada etlerin kesiliş şekillerine göre ya sote yapın yada önlü arkalı kızartın sıcak tavuklara sıcak sos dökerek servis yapın…

    Orijinal tarifte rokfor peyniri,kaz ciğeri,beyaz şarap,dijon hardalı,worcestershire sos  kullanılıyormuş … bu malzemeler herkesin ulaşacağı malzemeler olamayacağı için  ben sosu içine kaşar peyniri ekleyerek yaptım..zaten dediğim gibi bu tam orijinal sos değil ona yakın  bir sos..

    Orijinal sos aslında ikiye bölünerek hazırlanıyor … sıvı olan kısım ve özel hazırlanıp dondurulmuş tereyağı. Denilene göre ilk önce sos hazırlanıyor, ardından özel baharatlı donmuş tereyağı bu sosta eritiliyor. Orijinale daha yakın bir tarif yapmak isteyenler sitede paylaşım yapan Yalçın Yılmaz beyin tariflerinden sosu deneyebilirler…

    Hoşça kalın

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut ( azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı erişte
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1,5 -2 litre su 

    Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı 

  • Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • Soğanları küp küp doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  • Salçasını koyup karıştırıyoruz.
  • Sıcak suyu ilave ediyoruz.
  • İçine nohutları atıp 5 dk kadar pişiriyoruz.
  • Erişteleri de ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz, kontrollü bir şekilde eriştelerin yumuşadığını gördüğümüzde kapatıp ocaktan alıyoruz, afiyet olsun ✨.

Sofralarınızı Şenlendirecek Harika Bir Meze Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi

 

Sofralarınızı Şenlendirecek Harika Bir Meze Kırmızı Lahana Mezesi  Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) adet orta boy mor lahana
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Sofralarınızı Şenlendirecek Harika Bir Meze Kırmızı Lahana Mezesi Tarifi Yapılışı 

  • Lahanayı ince ince doğrayın, tuzlayıp ve yağlayıp yumuşayana kadar harmanlayın.
  • Mayonez, yoğurt, tuz ve dövülmüş sarımsağı lahanaya ekleyip karıştırın.
  • İsteğinize göre mayonez ve yoğurt miktarını ayarlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

 

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo brüksel lahanası
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 adet mor havuç

    Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı 

  • Brüksel lahanalarının dış kısımlarını soyup kök kısmılarını biraz keselim.
  • Bir tencereye alıp bol suda 5 dk kaynatalım.
  • Ardından suyunu süzüp döküm tavada biraz közleyelim.
  • Kenara alıp soğumaya bırakalım.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ile kare kare doğradığımız soğanları ve sarımsağı kavuralım.
  • İçerisine brüksel lahanalarını ekleyip 2 -3 dk da öyle kavuralım.
  • Havucun kabuğunu soyup kare kare kesip suda haşlayalım suyunu süzelim.
  • Servis tabağına aldığımız brüksel lahanalarının üzerine havuçları serpelim.
  • Afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Cookies Tarifi

 

Damla Çikolatalı Cookies Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kasığından biraz az kakao
  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı damla çikolata

    Damla Çikolatalı Cookies Tarifi Yapılışı 

  • Bir kaba yumurtayı, şekeri ve yağı alalım ve güzelce mikser yardımıyla çırpalım.
  • Daha sonra nişastayı, vanilyayı, kakaoyu ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile sağdan sola yedirelim.
  • Daha sonra unu ekleyip güzelce yoğuralım daha sonra üzerine damla çikolatayı ekleyip hafifçe çikolatalar yapışana kadar yoğuralım.
  • Daha sonra hamurumuza şekil verip yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  • İlk önce fırını 150°derecede ısıtalım, ısındıktan sonra tepsiyi fırına yerleştirelim ve ayarı 175° derece yapalım ve ortalama 15 dakika pişirelim.
  • -afiyet olsun 💖🎀.

Kedidilli Rulo Pasta Tarifi

 

Kedidilli Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi

Muhallebisi için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

Bisküvileri ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Arasına koymak için;

  • 2 adet muz

Üzerine serpmek için;

  • Kakao

    Kedidilli Rulo Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle tezgâhımıza geniş bir şekilde streç seriyoruz ve kedidili bisküvileri süte batırıp strecin üzerine yan yana diziyoruz ve üzerini strecle kapatıp buzdolabında 1 saat kadar bekletiyoruz .
  • Muhallebisi için tenceremize süt un ve şekeri koyarak güzelce karıştırıp pişirelim.
  • Pişince ocaktan alıp vanilyasını ekleyip güzelce karıştıralım ve 10 dakika kadar bekletelim.
  • Buzdolabına kaldırdığımız kedidili bisküvileri alıp üzerini açalım ve muhallebiyi üzerine dökelim ve muzu tek sıra halinde dizelim.
  • Streç filmin ucundan kaldırıp pastamızı rulo yapalım ve buzdolabına alıp 2 – 3 saat kadar bekletiyoruz .
  • Daha sonra servis tabağına alıyoruz üzerine kakao serpiyoruz dilediğiniz gibi üzerini süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.

Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi

 

Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağına yakın portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Puding için;

  • 1 paket kakaolu puding
  • Üzerindeki ölçüden 1/2 (yarım) bardak eksik süt
  • 80 gram sütlü çikolata

    Portakallı, Puding Dolgulu Kek Tarifi Yapılışı 

  • Önce keki hazırlıyoruz. Yumurta şekeri iyice çırpıp sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Toz malzemeleri ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
  • En son portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Puding malzemelerini bir tencereye alıp pişiriyoruz.
  • Pişen pudinge çikolataları atıp karıştırarak eritiyoruz.
  • Kalıbı yağlayıp unluyoruz. Kek harcının yarısını kalıbın tabanına döküyoruz.
  • Üzerine puding döküp yayıyoruz. Kalan kek harcını da pudingin üzerine yayıyoruz.
  • Puding tamamen kapanacak. 170 derece ısınmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkıp soğuyunca pudra şekeri serpebilirsiniz, çikolata sosu dökebilirsiniz.
  • Evde olan meyveleri doğrayıp pudingin üzerine dizip kalan harcı üzerine dökebilirsiniz.

Kedidili Yalancı Ekler- En Pratik Ekler Tarifi

 

Kedidili Yalancı Ekler- En Pratik Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 1 paket kedidili
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Kedidillerini ıslatmak için süt

    Kedidili Yalancı Ekler- En Pratik Ekler Tarifi Yapılışı 

  •  Hazır aldığımız toz çikolata sosunu pakette yazan tarife göre hazırlıyoruz.
  • Dilerseniz süt oranını değiştirerek sosun yoğunluğunu dilediğiniz kıvamda yapabilirsiniz.
  • Başka soslarda kullanmakta tabi ki özgürsünüz.
  • Muhallebi için vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemelerimizi pişirme kabımıza alıp bir güzel karıştırıyoruz ki un topaklanmasın.
  • Daha sonra altını açıp karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca biraz tıkırdatıp içine vanilya ve tereyağı ilave edip ocağın altını kapatıp olabildiğince hızlı karıştırıyoruz. (mikser kullanmak en mantıklısı)
  • Pişen muhallebinin sıcaklığı gittikten sonra 1 adet kedidilini sütle ıslatıp üzerine muhallebiden koyuyoruz. (ben kaşık ile koydum ama sıkma torbası veya buz dolabı poşeti kullanılabilir)
  • Üzerine 1 kedidili daha ıslatıp koyduktan sonra üstüne çikolata sosumuzu sürüyoruz.
  • 1-2 saat dinlenen tatlımız servise hazır. Afiyet bal şeker olsunnn :)) 24 adet kedidili kullandım 12 adet ekler çıktı.