16 Şubat 2021 Salı

Açık Tost Tarifi

 

Açık Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tam buğday sandviç ekmeği
  • (Siz dilediğiniz miktarda dilediğiniz ekmekle yapabilirsiniz)

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 dis rendelenmiş sarımsak

Üzeri için

  • Yeteri miktarda rendelenmiş kaşar
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

    Açık Tost Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle sandviç ekmeklerini ikiye bölelim.
  • Sonrasında salça sarımsak ve baharatları karıştırıp ekmeklerin üzerine sürelim.
  • Daha sonra kaşar peynirini serpip üzerine domates ve sucuk koyarak yağlı kağıt serilmiş tost makinesinde kızarana kadar pişirelim. Sıcak servis edelim. Çok lezzetli ve çok pratik bu tarifi denemenizi siddetle tavsiye ederim. ❤️.

Müthiş Kahvaltılık Kekikli Kaşarlı Domates Tarifi

 

Müthiş Kahvaltılık Kekikli Kaşarlı Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dilim kaşar

Üzeri için;

  • Kekik

    Müthiş Kahvaltılık Kekikli Kaşarlı Domates Tarifi Yapılışı 

  • Tavamıza yağımızı alıyoruz domatesleri soyup küp küp şeklinde doğruyoruz.
  • Sarımsağı da doğruyoruz.
  • Tavamıza alıyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine tuzumuzu atıyoruz.
  • Kaşarı rendeleyip, kısık ateşte ağzı kapalı 2-3 dakika da kaşarın erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine kekiğini ekleyip sıcak sıcak servis ediyoruz🌺. Afiyet olsun.

Sofralarınız Renklensin Pembe Sultan Salatası Tarifi

 

Sofralarınız Renklensin Pembe Sultan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy kırmızı pancar
  • 2 bardak süzme veya normal yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı (dilerseniz zeytinyağı yerine aynı miktarda mayonez de kullanabilirsiniz)
  • 1 bardak ceviz
  • 1, 5 bardak su
  • Tuz

    Sofralarınız Renklensin Pembe Sultan Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Pancarların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Bir tavaya alın ve üzerine su ekleyin.
  • Ara ara karıştırarak orta ateşte pişirin. Suyunu tamamen çektirin. (yaklaşık 40 dakika sürüyor).
  • Ocaktan alıp soğutun.
  • Üzerine ceviz, dövülmüş sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Salatanız hazır. Afiyet olsun. ❤️.

Babagannuş Tarifi

 

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg közlenmiş patlıcan
  • 1 kg közlenmiş kırmızı biber
  • 4 adet közlenmiş domates
  • 2 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • Dilerseniz maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz

    Babagannuş Tarifi Yapılışı 

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve yeşil biber kavrulur.
  • Közlenmiş patlıcan, közlenmiş domates ve közlenmiş kırmızı biber ince ince doğranır. Bir kaba alınır.
  • Sarımsaklar rendelenerek eklenir.
  • Kavrulan soğan ve biber de ilave edilir.
  • Zeytinyağı, tuz eklenerek servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun 😋😋.
  • Not: dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Hamsi Tava Tarifi

 

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı mısır unu
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Hamsi Tava Tarifi Yapılışı 

  • Balıkların temizledikten sonra (kafasını koparıp, içini boşaltın) iyice yıkayalım  ve suyunu süzelim.
  • Ardından uygun bir bir kaba koyarak tuz serpelim, elimizle karıştıralım.
  • Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa güzelce bulayalım.
  • Tavaya sıvı yağı koyarak fırça yardımı ile her tarafına gelmesini sağlayalım.
  • Balıkları aynı yönde, sıkı bir şekilde dizerek daire oluşturalım ve tavamızı ocağa alarak yüksek ateşte 7-8 dakika pişmeye bırakalım. Balıklarınızı tavanıza göre tek seferde pişirebileceğiniz gibi 3 seferde porsiyonluk olarak da pişirebilirsiniz.
  • Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra üzerine düz bir kapak kapatalım ve fazla yağını ayrı bir kaba süzdürelim.
  • Daha sonra balıklarımızın diğer yüzünü de çevirerek süzdürdüğümüz yağı tekrar üzerine gezdirelim ve kızarmaya bırakalım.
  • Balıklarımızın her iki yüzeyi kızardığında servis tabağına alalım. Afiyet olsun..

Kakaolu Islak Kek (Brownie Tadında) Tarifi

 

Kakaolu Islak Kek (Brownie Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (Oda ısısında)
  • 1 su bardağı şeker (bardak ölçüsü 250 ml)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1-2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için (İsteğe bağlı )

  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 paket beyaz çikolata

    Kakaolu Islak Kek (Brownie Tadında) Tarifi Yapılışı 

  • Yumurta şeker vanilin köpük köpük olana dek çırpılır.
  • Sonra süt sıvı yağ kakao eklenip çırpmaya devam edilir.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilip spatula yardımıyla söndürmeden güzelce karıştırılır.
  • Yağlı borcama boşaltılır. Alt üst ayarda 180°’de 25-30 dakika pişirilir.
  • Bu esnada sosu hazırlayalım. Süt yağ kakao ve şeker uygun bir tencereye alınır karıştırılarak pişirmeye başlanır.
  • 1-2 kere kaynadığında kapatılır ve ılımaya bırakılır.
  • Kek pişip ilk sıcağı geçtiğinde dilimlenir ve üzerine sosu gezdirilir.
  • Sosu tamamen çektiğinde üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun

Naneli Krep Tarifi

 

Naneli Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Naneli Krep Tarifi Yapılışı 

  • Tüm malzemeler karıştırma kabına konulur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserler çırpılır .
  • Teflon tava ocağa konulur ısıtılır sıvı yağa batırılmış peçete ile tava hafif yağlanır.
  • 1 kepçe hamurdan alınır tavanın tam ortasına dökülür tava kenarlara doğru çevrilerek hamurun tavaya düzgünce yayılması sağlanır.
  • Arkalı önlü pişirilir. Tava her defasında yağlı peçete ile yağlanır! afiyet olsun

Tarçınlı Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi

 

Tarçınlı Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1.5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık ya da ceviz (isteğe bağlı)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Un

    Tarçınlı Kahve Yanı Kurabiyesi Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak margarin ve şekeri güzelce çırpalım.
  • Yumurtayı ekleyip tekrar çırpalım. Un dışında malzemeleri ekleyip tekrar yoğuralım.
  • Şimdi yavaşça unu ekleyerek kurabiye hamurumuzu ele yapışmayacak şeklinde yoğuralım.
  • Hamuru merdaneyle açıp bardakla keselim. 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
  • Kontrollü pişirin. Sonra çikolatalarımızı eritelim.
  • Pişen kurabiyelerimizin yarısını çikolataya batırıp hindistan cevizine bulayalım.
  • Deneyecek herkese afiyet olsun 😊😊.

Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi

 

Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 – 3, 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı kenarları için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 su bardağından bir parmak az tahin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker 

    Bursa'nın Meşhur Tahanlı (Tahinli) Pidesi Tarifi Yapılışı 

  • İlk olarak hamur için unun ortasına çukur açarak maya ve şekeri ekleyelim.
  • Üzerine ılık sütü dökelim. Kalan malzemeleri de ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • 40 dk kadar mayalanmaya bırakalım. Hamuru 7 eşit parçaya bölelim.
  • Yuvarladığımız hamuru elimizle ya da bir bardak yardımıyla ortası çukur olacak şekilde açalım.
  • Ortasına tahinli harçtan koyup kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarana kadar pişirelim.
  • Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 1 su bardağı mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı yoğur
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak 

    Brokoli Salatası Tarifi Yapılışı 

  • Patates ve havuçları soyup küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Sıvı yağ ekleyip hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak kızartıyoruz brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Patates ve havuca ilave ediyoruz tuz ekleyip ocağın altını kısarak tencerenin kapağı kapalı bir şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pişen sebzeleri geniş bir kaba alıyoruz soğumaya bırakıyoruz .
  • Daha sonra mısır ilave ediyoruz yoğurt mayonez sarımsağı uygun bir kaba alıyoruz .
  • Tuz ilave edip karıştırıyoruz sebzelere ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
  • Servis tabağına alıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi

 

Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet kalın kabuklu limon
  • 4 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağ
  • Yarım limon suyu

    Tam Ölçülü Limon Reçeli Tarifi Yapılışı 

  • Limon kabuklarını rendele ve 2 defa suyunu değiştirerek haşla ve süzüp kenarda beklet.
  • Rendelenmiş bütün limonları suyunu değiştirerek 3 defa 3-4 dakika haşla süzgeçte beklet biraz soğusun.
  • Haşlanan limonları ortadan ikiye kes içinin posasını kaşık yardımı ile reçeli pişireceğin tencerenin içine sıyır limon çekirdekleri postanın içine karışırsa onları tencereden al reçele acılık vermesin.
  • Haşlanan limon kabuklarını limon posasının içine dök 4 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ekle kaynama noktasına gelince kısık ateşte 30 dakika kaynat.
  • Ocaktan almaya 5 dakika kala 1 çay kaşığı limon ve yarım limon suyu ekle 5 dakika sonra Ocak üzerinden al soğumaya bırak. Afiyet olsun ✅

Limonlu Kek Tarifi

 

Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 limon kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal ( renk vermesi için yoksa kullanmasanızda olur )
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 2, 5 su bardağı un

Üzerinin sosu için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • yarım limonun suyu 

    Limonlu Kek Tarifi Yapılışı 

  • Yumurta ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz, köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sırayla sıvı yağ ve sütü ekliyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
  • Rendelenmiş limon kabuğunu ve suyunu zerdeçalı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  •  Un, vanilya, kabartma tozunu, eleyerek ekleyip karıştırıyoruz.
  •  Yağlamış olduğumuz kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  •  Pişen kekimizi kalıptan çıkartıyoruz.
  • Pudra şekeri ve limon suyunu karıştırıp üzerine gezdiriyoruz üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Ispanaklı Kiş Tarifi

 

Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Alabildiği kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

İç harcı için:

  • 1 büyük boy soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz, karabiber, kimyon

Üzeri için:

  • Kaşar peynir 

    Ispanaklı Kiş Tarifi Yapılışı 

  • Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun buzdolabında 1 saat dinlendirin (vaktiniz yoksa dinlendirmeyebilirsiniz).
  • Soğanı yağda kavurun doğranmış ıspanakları ekleyin .
  • Biraz daha kavurun ocağı kapatıp baharatları ekleyin biraz soğuyunca yumurta ve yoğurt ekleyip karıştırın.
  • Yuvarlak büyük boy borcamı yağlayıp unlayın.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın borcama yerleştirin el ile bastırıp kenarlarına tart şekli verin ve çatalla delikler açın ki kabarmasın.
  • 200 derece fırında 15 dakika pişirin çıkarın iç harcı dökün.
  • Ben üzerine birkaç tane kuru domateste ekledim.
  • Sonra kaşar peyniri de serpin 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.