Vişneli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 5 yumurta sarısı
- 5 yumurta akı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (mısır kullanıyorum)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
Pastacı kreması
- 4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1/2 (yarım) paket krema 100 ml
İçi için
- 1 kase vişne
- 1 paket küçük parçalanmış sütlü çikolata
Beyaz çikolatalı ganaj için
- 1 paket krema 200 ml
- 2 paket beyaz çikolata (120 gr)
Vişneli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta aklarını mikserin en yüksek ayarında kabarana kadar çırpalım ve yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave edip köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurta sarılarını kalan yarım su bardağı şeker ve sıcak su ile enaz 8 dakika mikserin en yüksek ayarında koyu bir kıvam ve hacim alana dek çırpalım.
- Un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma 3 seferde ilave edip spatulayla dıştan içe doğru karıştıralım.
- Yumurta aklarını da 3 seferde ilave edip yine spatula ile söndürmeden nazikçe karıştıralım.
- Kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. İlk 25 dk fırın kapağını açmayalım kekiniz sönmesin.
- Kürdan temiz çıktığında fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar kalıbında soğutalım.
- Soğuyan kekimizi 3 eşit parçaya bölelim.
- Kreması için yumurta sarısı ve sütü hafifçe çırpalım.
- Üzerine süt ,nişasta ,un ,şeker ilave edip koyulaşana kadar orta ateşte pişirelim.
- Tereyağ ve vanilya ilave edelim ve karıştırıp üzerine streçle kaplayalım kabuk tutmaması için ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
- Soğuduktan sonra krem şanti ekleyip çırpalım.
- Kremasını ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Pürüzsüz ipeksi bir kıvama gelince kremamız hazır.
- Beyaz çikolatalı ganaj için kremayı ocağa alıp en kısık ateşte ısıtalım kaynama noktasına gelince içine beyaz çikolataları ilave edip karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.
- Kekin en üst katını daima en alta koyalım üzerinde fazlalık varsa bıçak yardımıyla alalım.
- Kekin en alt katına pastacı kreması sürüp üzerine vişneleri dizelim ve üzerine çikolata parçası serpelim.
- Diğer kata da aynı işlemi yapalım en üst kata pastacı kremasını sürdükten sonra bir süre buzdolabında bekletip üzerine ganaj kremamızı sürelim yanlarınında ki fazlalıkları spatula yardımıyla alalım.
- Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.Benim gibi beyaz çikolata ile süslemek isterseniz beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıdın üzerine incecik yayın rulo gibi sararak buzluğa kaldırın donduktan sonra yavaşça açın kendiğinden parçalar olarak kırıldığını göreceksiniz.
- Dilerseniz keki sütlü nescafe ilede ıslatarak nemli bir yapı elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.