17 Şubat 2021 Çarşamba

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram fırın makarna
  • Haşlamak için su
  • Tuz

Beşamel sos için :

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı dolu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Karabiber
  • Tuz

İçi için:

  • 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Üzeri için :

  • 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Beşamel Soslu Fırın Makarna Tarifi Yapılışı

  • Dilediğiniz makarna çeşidini tuzlu suda haşlayalım.
  • Makarna haşlanırken beşamel sosumuz için tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp eritelim.
  • Unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Yavaş yavaş süt ilave edip topaklanmaması için bir yandan çırpalım.
  • Sosumuz koyulaşıp fokurdayana kadar pişirelim.
  • Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Haşlayıp süzdüğümüz makarna ve beşamel sosla birlikte peyniri güzelce karıştıralım.
  • Yuvarlak veya kare borcam tepsiye dökerek düzeltip kaşar peyniri rendesini serpelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Kızaran makarnamızı fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
  • Afiyetle.

Kremalı Hindi (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi

 

Kremalı Hindi (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram hindi göğüs dilimli
  • 1 kutu krema
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Garam masala baharatı (hazır baharat karışımı)
  • Haşlanmış ıspanak (1 avuç kullandım)
  • Tuz

    Kremalı Hindi (Lokum Gibi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hindi etlerini marine ederek başlıyoruz. Benim hindim  zaten dilimliydi, bütün göğüs ise kendiniz dilimleyebilirseniz. Hindilere zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştıralım. Baharat seçimi tamamen sizin keyfinize kalmış. Buzdolabına kaldırıp marine olması için bekletelim. Ben sabahtan hazırlayıp dolaba kaldırmıştım, size de bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim.
  • Pişireceğim zaman tavayı kızdırıp etlerin her iki yüzünü çevirerek hafifçe kızartalım, yani mühürleyelim. Mühürleme işlemi için tavanın kızgın olması önemli, aksi halde sulanır ve etin içindeki suyu gideceği için kuru ve lezzetsiz bir hal alır.  Aşama aşama fotoları ekledim. Mühürlediğim etleri ben bu haliyle dolaba kaldırdım, çünkü aşağıda detaylı anlatacağım üzere yemeği ertesi gün pişirmem gerekiyordu. Siz bu aşamadan sonra julyen şeklinde doğrayıp tarife devam edebilirsiniz :)
  • Tavaya az tereyağı alıp kestiğimiz hindileri ekleyelim. Tereyağ yerine yine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Benim pide içinden artan haşlanmış ve dondurulmuş bir avuç ıspanağım vardı, onu da hem değerlendirmek, hem de lezzet vermesi için ekledim. Taze kuzukulağı ıspanak varsa haşlamadan bir avuç ekleyebilirsiniz veya eklemeseniz de olur, dilerseniz julyen  havuç veya kapya biber de eklenebilir, siz nasıl severseniz :)
  • 2-3 dk hızlıca kavuralım, bu arada ara ara çevirelim, sulanmadan pişsinler, sonra kremayı ekleyip karıştıralım. Altını kısalım, 2-3 dk da kremasını çekmesi için bekletelim. Bu sırada tuzunu ayarlayalım. (ben biraz daha garam masala ekledim) Yemeğimiz hazır :)
  • Yanında makarna veya pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Not;

    • Ispanaklar doğaçlama oldu, istediğiniz farklı sebzeler de olabilir, yoksa sade olsun :)

Fırında Atıştırmalık Tadında Karnabahar Tarifi

 

Fırında Atıştırmalık Tadında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram karnabahar
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Toz biber
  • Zerdeçal
  • Karabiber (Baharatlardan yaklaşık bir çay kaşığı kullandım)
  • 1 tutam pul biber (İsteğe bağlı)
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

    Fırında Atıştırmalık Tadında Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharları küçük doğrayıp diğer malzemelerle harmanlıyoruz.
  • Fırın tepsisine alıp 200 derecede ısınmış fırında pişiriyoruz. (yaklaşık 20-25 dakikada pişecektir) Afiyet olsun.

Sandviç Ekmeği Tarifi

 

Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzeri için)
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • Ayırdığımız yumurtaların sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt

    Sandviç Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Süt ve su mutlaka ılık olmalı. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru toparlarken un yerine sıvı yağ ile toparlayalım.
  • Hamuru 10 dakika yoğuralım. Yaklaşık 40 dakika dinlendirelim.
  • Kabaran hamuru tezgaha alıp bezelere ayıralım. Bezeyi elimizle hafif açıp sıvı yağ sürdükten sonra rulo şekline getirelim.
  • Kenarlarını sıkıca bastıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip tepside 15 dakika üzerine bez kapatarak dinlendirelim.
  • Dinlenen hamura yumurtanın sarısı ve sütü karıştırıp fırça yardımıyla bolca sürelim.
  • 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Peynirli Çörek Tarifi

 

Peynirli Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 su bardağı süzme peynir
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Peynirli Çörek Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ve peyniri karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamından bir hamur elde edelim.
  • Peyniriniz çok tuzlu ise hamura tuz eklemeyin.
  • Hamuru cevizden biraz daha büyük parçalar alıp yuvarlayalım tepsimize dizelim.
  • Üzerine çatalın arkasıyla biraz bastırıp şekil verelim.
  • Yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Hem basit hem pratik bir tarif tadıda çok güzel oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun 🤍.

Vişneli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

 

Vişneli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta akı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (mısır kullanıyorum)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su

Pastacı kreması

  • 4 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 (yarım) paket krema 100 ml

İçi için

  • 1 kase vişne
  • 1 paket küçük parçalanmış sütlü çikolata

Beyaz çikolatalı ganaj için

  • 1 paket krema 200 ml
  • 2 paket beyaz çikolata (120 gr)

    Vişneli Beyaz Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta aklarını mikserin en yüksek ayarında kabarana kadar çırpalım ve yarım su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave edip köpük kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yumurta sarılarını kalan yarım su bardağı şeker ve sıcak su ile enaz 8 dakika mikserin en yüksek ayarında koyu bir kıvam ve hacim alana dek çırpalım.
  • Un nişasta kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma 3 seferde ilave edip spatulayla dıştan içe doğru karıştıralım.
  • Yumurta aklarını da 3 seferde ilave edip yine spatula ile söndürmeden nazikçe karıştıralım.
  • Kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. İlk 25 dk fırın kapağını açmayalım kekiniz sönmesin.
  • Kürdan temiz çıktığında fırından alıp oda sıcaklığına gelene kadar kalıbında soğutalım.
  • Soğuyan kekimizi 3 eşit parçaya bölelim.
  • Kreması için yumurta sarısı ve sütü hafifçe çırpalım.
  • Üzerine süt ,nişasta ,un ,şeker ilave edip koyulaşana kadar orta ateşte pişirelim.
  • Tereyağ ve vanilya ilave edelim ve karıştırıp üzerine streçle kaplayalım kabuk tutmaması için ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletelim.
  • Soğuduktan sonra krem şanti ekleyip çırpalım.
  • Kremasını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz ipeksi bir kıvama gelince kremamız hazır.
  • Beyaz çikolatalı ganaj için kremayı ocağa alıp en kısık ateşte ısıtalım kaynama noktasına gelince içine beyaz çikolataları ilave edip karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kekin en üst katını daima en alta koyalım üzerinde fazlalık varsa bıçak yardımıyla alalım.
  • Kekin en alt katına pastacı kreması sürüp üzerine vişneleri dizelim ve üzerine çikolata parçası serpelim.
  • Diğer kata da aynı işlemi yapalım en üst kata pastacı kremasını sürdükten sonra bir süre buzdolabında bekletip üzerine ganaj kremamızı sürelim yanlarınında ki fazlalıkları spatula yardımıyla alalım.
  • Üzerini dilediğimiz gibi süsleyelim.Benim gibi beyaz çikolata ile süslemek isterseniz beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıdın üzerine incecik yayın rulo gibi sararak buzluğa kaldırın donduktan sonra yavaşça açın kendiğinden parçalar olarak kırıldığını göreceksiniz.
  • Dilerseniz keki sütlü nescafe ilede ıslatarak nemli bir yapı elde edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tava Böreği Tarifi

 

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

    Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Derin bir kaseye yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı alıp çırpalım.
  • Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serelim. (en sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız. ).
  • Yarım yufkayı elimizle iri parçalar kopararak tavaya yerleştirelim.
  • Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirelim.
  • Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufkayı da parçalayın.
  • Kenarlardan sarkan yufkayı da böreğin üzerine kapatalım.
  • Tavayı ocağa alıp arkalı önlü dikkatlice pişirelim.
  • Arada fırçayla üzerine sıvı yağ sürelim. Tamamen iki tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alalım.
  • Ilıdıktan sonra üçgen şeklinde keserek servis edelim. Afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça Tarifi

 

Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiğince un (5.5 su bardağı kullandım kontrollü olarak ilave edin)

Üzeri için;

  • 2 adet domates
  • 100gr kadar kaşar
  • Maydanoz
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

    Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurdum.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur oldu.
  • Hamuru yarım saat dinlendirdim.
  • Elime hamurdan mandalina kadar parçalar alarak yuvarladım.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
  • Herbirini üzerine çay bardağı ile bastırdım.
  • Dilimlenmiş domates, kaşar ve maydanozu dizdim.
  • Kenarları yumurta sarısı sürdüm ve susam serptim.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim.

Mantarın En Güzel Hali Üç Malzemeli Şahane Kahvaltı Tarifi

 

Mantarın En Güzel Hali Üç Malzemeli Şahane Kahvaltı Tarifi İçin Malzemeler

  • 15-20 adet mantar
  • 40- 50 gram kadar sucuk (İnce on dilim)
  • 50 gram kadar kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çok az tuz
  • Pul biber

    Mantarın En Güzel Hali Üç Malzemeli Şahane Kahvaltı Tarifi Yapılışı

  • Tavamıza sıvı yağ koyup, temizlediğimiz mantarları, sapıyla birlikte, yarım halka şeklinde doğruyoruz.
  • Çok az tuz atıp karıştırıp, kapağını kapatıyoruz.
  • O arada sucuğu küçük küçük doğruyoruz üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
  • Peyniri ister rendeleyip, isterseniz benim gibi küçük küçük doğrayıp tavaya ilave ediyoruz.
  • 1 dakika bekletip ocağımıza kapatıyoruz.Bu kadar kolay ve lezzetli bir tarifi denemenizi ve sonucu benimle paylaşmanızı isterim 👍.

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi

 

Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağından iki parmak eksik sıvı yağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 1 çay bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı su,

    Tulumba Helvası (Tulumba Tatlısı Lezzetinde Çok İstenen Bir Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şunu belirteyim yanmaz yapışmaz tava yada teflon tava kullanmanız gerekiyor.
  • Tavayı ocağa almadan önce sıvı yağını, unu, yumurtayı koyup bi güzel spatulayla yada düz tahta karıştırarak birbirine yedirelim.
  • Sonra hindistan cevizini ilave edip ocağa alalım.
  • Bir yandan tencereye şeker ve suyu koyup ocağa alıp kaynatalım.
  • Hafif harlı ateşte spatulanın arka kısmıyla ezerek topaklar kaybolana kadar karıştıralım.
  • Hafif un kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Rengine dönünceye kadar topaklık kaybolunca ocaktan şerbeti alıp tavadaki karışıma yavaş ve dikkatli bi şekilde sıçratmadan ilave edelim.
  • Ocağın altını kısıp şerbetini çekene kadar karıştıralım.
  • Helva kıvamına gelince ocaktan alıp ister silikon kalıpta ister fincanda, ister kaşıkla şekil verip üzerine antep fıstığı yada fındık, ceviz hangisi varsa üzerini süsleyip afiyetle tüketebilirsiniz sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
  • Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗.

Şerbetli Gül Tatlı Tarifi

 

Şerbetli Gül Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un (Kontrollü eklenecek)

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Süslemek için

  • 3 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

    Şerbetli Gül Tatlı Tarifi Yapılışı

  • Şerbet için su ve şekeri tencereye alın ve şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Hamur için yumuşak margarin sıvı yağ ve yumurtayı elinizle iyice karıştırın.
  • Üzerine irmik sirke ve yoğurdu ekleyin yavaş yavaş un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Kulak memesi kıvamına gelince üç parçaya bölün.
  • Bir parça hamuru onlara ile açın.
  • Küçük çay bardağı ile yuvarlaklar çıkartın. Beş parça yuvarlağı bir tarafı diğer hamurun üzerine gelecek şekilde yan yana dizin.
  • En baştaki hamurdan başlayarak rulo gibi yuvarlayın ve hamuru ikiye kesin. İki tane gül elde edeceksiniz. Tüm hamurlar bitene kadar aynı şekilde bitirin.
  • Önceden ısınmış 170 derece derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet soğuk hamurda ilk sıcaklığı çıkınca şerbet döküp bi kaç saat dinlendirin. Ve servise hazırlayın 😊Afiyet olsun🌷🌷.