17 Şubat 2021 Çarşamba

Avusturya Patates Salatası Tarifi

 

Avusturya Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet haşlanmış patates
  • 3 adet kornişon turşu
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ( süzme tercih edilir)
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • Yarım yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı (silme) kimyon
  • Tuz

    Avusturya Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Haşlanmış patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  • Yoğurt, mayonez, hardal, bal, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyonu ekleyip karıştıralım.
  • Küçük doğradığımız maydanoz, yeşilsoğan, dereotu, kornişon turşuyuda ekleyelim.
  • Servise hazır. Afiyet olsun. Sevgimle🌻.

Ispanaklı Kiş Tarifi

 

Ispanaklı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 yumurta
  • 1 tepelere kaşık yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi;

  • 400 gram ıspanak
  • 1 soğan
  • 10 15 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • Beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurta
  • Kaşar peyniri

    Ispanaklı Kiş Tarifi Yapılışı

  • iş hamuru için tüm malzemeler yoğrulur.
  • Ben ince bir hamur istediğim için az olcu ile yaptım.
  • Dileyen 3 bardak un ve 2 yumurta iki kaşık yoğurt seklince ölçüyü arttırabilir.
  • Yoğrulan hamur az unlanmış tezgahta kalıptan biraz büyük olacak şekilde açılır.
  • Kalıba yerleştirilir.
  • Kabarma olmaması için tart kalıbının ortasına yağlı kağıt koyup üzerine çiğ bakliyat koyabilirsiniz.
  • İç harç için peynir hariç tüm malzemeler kavrulur. Harç suyunu çektiğinde altı kapatılır.
  • Pişen tart hamurunu içine harç yapılmadan önce tabanı uyarlanmış beyaz peynir ile kaplanır.
  • Üzerine harç yayılır.
  • Sos malzemesi çırpılarak üzerine gezdirilir.
  • 180 derecede fırına verilir üst kısmı biraz pişmeye başlayınca kaşar rendesi serpiştirin.
  • Kaşar eriyen kadar fırında tutulur.
  • Afiyet olsun.

Hoş Sunumu İle Patates Kebabı Tarifi

 

Hoş Sunumu İle Patates Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber

Köftesi için;

  • 200gr kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça( biber salçası)
  • Tuz
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pulbiber

Sosu için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak

    Hoş Sunumu İle Patates Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köftesi için;Tüm malzemeler uygun bir kaba alınıp güzelce yoğurulur. (soğanı ister küçük doğrayın veya rende yapın fakat rende yapacak iseniz suyunu muhakkak sıkın).
  • Daha sonra patatesler soyulup alt ve üstleri düzgün durması için kesilir.
  • Daha sonra önce dörde sonra tekrar dörde kesilip köfte harcı her dilimin arasına konulup tepsiye dizilir. (dibine kadar kesmeyin herkesim de resimdeki gibi küçük ahşap kareleri koydum siz bıçak veya kaşıkla da aynı işlemi yapabilirsiniz. ).
  • Bütün patateslere aynı işlem uygulanıp kenarlarından doldurulur.
  • Sosu hazırlanır üzerine gezdirilir.
  • Üstü kapanıp fırına verilir.
  • Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında pişirilir piştiği zaman üstünü acın birazda üzeri kızarınca servise hazır. 😋.

Cepli Poğaça Tarifi

 

Cepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Arası için;

  • Marul
  • Domates
  • Peynir

Bu ölçülerle 15 adet çıkıyor.

Cepli Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bir cezvede 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı suyu ılık olacak şekilde ısıtalım.
  2. Isınınca içerisine 1 yemek kaşığı şekeri ekleyip karıştıralım.
  3. Şeker eriyince yoğurma kabımıza dökelim ve üzerine mayayı ekleyip maya eriyene kadar karıştıralım. (şekerli süt sayesinde maya daha hızlı aktifleşecektir.).
  4. Daha sonra üzerine yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ve üzerine süreceğimiz yumurta sarısını ayırıp beyazınıda hamura katıp karıştırıyoruz.
  5. Karıştırdıktan sonra kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşak bir hamur olunca üzerini hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp 1-1. 5 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Hamur mayalanınca hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. 15adet olması lazım.
  7. Daha sonra bu bezeleri tatlı tabağından biraz küçük olacak şekilde açalım üzerine elimizle ve ya fırça yardımıyla sıvı yağ sürelim.
  8. Sonra ikiye katlayalım yine yağ sürelim tekrar katlayalım. ( yağ sürmemizin amacı cep olacak kısımların birbirine yapışmaması. ).
  9. Bütün bezelere bu işlemi uygulayalım.
  10. Bitince tepsinin üzerine nemli bir bez kapatalım ve 15dakika tepside mayalanmasını bekleyelim.
  11. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı isteğe bağlı susam serpip 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  12. Poğaçalar pişince tepsiyi çıkartıp üzerine nemli bir bez kapatarak poğaçaların soğumasını bekleyelim daha sonra cep kısımlarına isteğe bağlı malzeme koyalım.

Afiyet olsun🌺🌺.

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

 

Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilimlenmiş ve doğranmış balkabağı
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • Tahin ve ceviz

    Tahinli Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yıkanmış dilimlenmiş ve 4 der parçaya bölünmüş kabaklarımızı geniş tenceremize diziyoruz.
  • Üzerine şekerimizi gezdirip, suyumuzuda ekleyip ağzını kapatıp en kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Ortalama yarım saate lokum gibi oluyor soğuduktan sonra servis tabağımıza alıp üzerine bol tahin ve ceviz ekleyip afiyetle tüketiyoruz  🌿.

Karamelli Trileçe Tarifi

 

Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sütlü şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım kutu krema

Karamel sos için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım kutu krema

Ara katı için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 

    Karamelli Trileçe Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle pandispanya dan başlıyoruz. Yumurtaları kırıp güzelce önden bi beş dakika kadar çırpalım.
  • Sonrasında şekeri ekleyelim beş dakika da o şekilde çırpalım.
  • Yumurta ve şekerin renginin beyaza yakın açık bir ton olana kadar çırpalım.
  • Sonrasında ılık suyu kabartma tozunu, vanilyayı ve en son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
  • Unu ekledikten sonra karıştırırken çok hızlı ve sert karıştırmayalım.
  • Kabarttığımız yumurtaları söndürmeyelim. Bu önemli. Borcamı çok az tereyağ yada margarin ile yağlayalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Benim fırınımda 35 dakikada pişti.
  • Karamel sosu hazırlayalım. Tabanı çok ince olmayan bir tayava şekeri eşit yayarak dökelim.
  • Altını orta ateşte açalım.
  • Şeker bir kaç dakika sonra erimeye başlayacak.
  • Erime bir miktar arttığında tavayı tutarak sarsalım böylece içindeki de karışmış olacak asla kaşık ile karıştırmıyoruz.
  • Şeker tamamen eridiğinde tereyağını tavaya alıyoruz. Cos edecek kabaracak korkup bırakmayın sakın :) uzaktan hızlı hızlı karıştırın yağı içine çekene kadar.
  • Yağı çektikten hemen sonra kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kremayı eklerken de karıştırmaya devam edelim asla durmayalım şeker soğuğu görünce donma yapabilir sosunuzun kıvamını etkiler.
  • Kremayı da ekledikten bir dakika sonra altını kapatalım.
  • Tereyağı ve kremayı eklerken ocağın altını en düşük seviyeye getirelim bu çok önemli.Sütlü şerbeti çiğden yapıyorum, mis gibi oluyor. Süte şeker ve kremayı ekliyorum güzelce karıştırıyorum.
  • Pandispanyanın üzeri kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. On dakika kadar dinlendikten sonra sütlü şerbeti ilave edelim. On dakika bekletelim, iyice çeksin.
  • Krem şantiyi süt ile çırpıp tıraş köpüğü kıvamına getirelim. Ve ıslattığımız kekin üzerine güzelce sürelim.
  • En son hazırladığımız karamel sosu dökelim kaşık kullanmadan fırın kanunu eğerek güzelce yayalım.
  • Kaşık yada başka bir şey kullanıldığında kremşanti sosa bulaşıyor ve kötü görünüyor.
  • Kalan şantiden bir poşete koyup ucunu minicik kesip şeritler çizelim.
  • Sosun üzerine, önce içe sonra dışa doğru bir kürdan yardımı ile üstten üstten tepsi sonuna gelene kadar kürdanla çekelim. Görseldeki şekli kolayca verebileceksiniz bu sayede.
  • Tatlımız hazır, dört beş saat kadar dinlendirirseniz mükemmel bir kıvam alıyor zaten rahatça servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun❤️.

Çikolatalı Toplar Tarifi

 

Çikolatalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (Toplam 400 gr)
  • Yarım çay bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla iri çekilmiş fındık
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolatalı Toplar Tarifi Yapılışı

  • Petibör bisküvileri rondodan çekilir ve bir kaba alınır.
  • Tereyağ ocakta eritilir, bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Kakao, pudra şekeri, süt, çekilmiş fındıkta bisküvilerlerin üzerine eklenir ve güzelce yoğrularak harmanlanır.
  • Bu aşamada eldiven kullanarak malzemeleri harmanlarsanız daha kolay olur. Eğer karışım çok sert olursa bir miktar süt ile yumuşatabilirsiniz, ancak sütü çokta fazla eklemeyin bu sefer cıvık bir karışım olur.
  • Karışımdan parçalar alınarak minik toplar yapılır ve arzuya göre süslenir.
  • Ben topların bir kısmını çekilmiş fıstığa buladım, bir kısmını da benmari usulü erittiğim çikolataya bandırıp 15-20 dakika buzdolabında beklettim ve afiyetle yedim 😀afiyet olsun 😋 😍💐.

Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
  • 125g tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

    Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak susamlarımızı kavuralım. Bunun için tavamıza bir su bardağı susamı alalım, susamlar renk değiştirip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavuralım.
  • Kavrulan susamları ocaktan alalım, uygun bir tabak içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
  • Kurabiye hamurumuz için yoğurma kabına birinin akı üzeri için ayırdığımız  yumurta, oda sıcaklığındaki  tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alalım. Malzemeleri elimizle güzelce homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Tereyağı ve yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  • Daha sonra biraz un ve kabartma tozunu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unun cinsine kalitesine ve malzemelerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı un miktarı çok az değişebilir, o yüzden bakarak yavaş yavaş eklemeye dikkat edelim. Hem bu şekilde yoğurması da çok daha kolay olacaktır.
  • Kurabiye hamurumuz hazır. Şimdi fırın tepsimize pişirme kağıdından bir tane çıkarıp yerleştirelim.
  • Daha sonra hamurumuzu şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Bunun için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp şekil verelim. Bu hamurla benim hazırladığım boyutta toplamda 30 adet kurabiye elde ediyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizin her tarafına önce yumurta akına ardından kavurduğumuz susama bulayalım. Ben kurabiyelerimi şekillendirdikten sonra bu işlemi yapıyorum.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım. Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Fındıklı Tart Tarifi

 

Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 su bardağı un (200ml kontrollü)

Ganaj İçin

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü bitter karışık çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Tartin Kenarları İçin

  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 80 gram sütlü çikolata

    Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ganajı hazırlayalım. Kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım.
  • Ardından çikolata ve tereyağını ilave edip blandırla güzelce çırpalım. Yoğunlaşması için buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayalım. Tart kalıbını yağlayıp hamuru yerleştirelim.
  • Elimizle hafifçe bastırıp şekil verelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen tartımızı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Batırmak için çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Turtaları önce çikolataya ardından kırılmış fındığa bulayalım.
  • En son hazırladığımız ganajı sıkma torbasına alıp turtamızın ortasına sıkalım. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi

 

Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Arası için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 160 gram çikolata bitter ve sütlü
  • 1 paket krema

    Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz.
  • Buzdolabında bekletiyoruz.
  • Arası için tereyağ, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra diğer malzemelerinde ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Üzeri için kremayı ısıtıp çikolataları içine kırıp eritiyoruz.
  • Çikolatanın daha sert olmasını isterseniz krema miktarını azaltabilirsiniz.
  • Ganajı irmiğin üzerine döküyoruz dolapta bir gece bekletip servise sunuyoruz afiyet şeker 🍫.

Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi

 

Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
  • 125g tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

    Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak susamlarımızı kavuralım. Bunun için tavamıza bir su bardağı susamı alalım, susamlar renk değiştirip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavuralım.
  • Kavrulan susamları ocaktan alalım, uygun bir tabak içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
  • Kurabiye hamurumuz için yoğurma kabına birinin akı üzeri için ayırdığımız  yumurta, oda sıcaklığındaki  tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alalım. Malzemeleri elimizle güzelce homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Tereyağı ve yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
  • Daha sonra biraz un ve kabartma tozunu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unun cinsine kalitesine ve malzemelerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı un miktarı çok az değişebilir, o yüzden bakarak yavaş yavaş eklemeye dikkat edelim. Hem bu şekilde yoğurması da çok daha kolay olacaktır.
  • Kurabiye hamurumuz hazır. Şimdi fırın tepsimize pişirme kağıdından bir tane çıkarıp yerleştirelim.
  • Daha sonra hamurumuzu şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Bunun için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp şekil verelim. Bu hamurla benim hazırladığım boyutta toplamda 30 adet kurabiye elde ediyoruz.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizin her tarafına önce yumurta akına ardından kavurduğumuz susama bulayalım. Ben kurabiyelerimi şekillendirdikten sonra bu işlemi yapıyorum.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım. Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.