18 Şubat 2021 Perşembe

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 

Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg tavuk kanat
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1, 1.5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
  • 2-3 diş sarımsak

    Barbekü Soslu Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  • Tavuk kanatlar güzelce yıkanır kurulanır.
  • Bıçakla 2. 3 çizik atılır.
  • Süt, mayonez, salça ve baharatlar eklenip güzelce karıştırılır.
  • Üzerine streçfilm kapatılıp buzdolabında 3 saat kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kanatlar fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece de nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. Mutlaka deneyin. Yok böyle bir lezzet👌😋.

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi

 

Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma dana döş
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Çorbalarda Ve Yemeklerde Kullanabileceğiniz Misket Köfteler Tarifi Yapılışı

  • Bütün malzemeleri bir kapta birbirini tutana kadar yoğuruyoruz.
  • Bulgurun kıyma ve soğan suyuyla birlikte şişmesini özleşmesini sağlıyoruz.
  • Unlu tepsiye küçük misketler hallinde yuvarladığınız köftecikleri biraz sallayarak birbirine yapışmamasını sağlıyoruz.
  • Buzlukta bir saat kadar durduktan sonra poşetleyelirsiniz.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi

 

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 10 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • Rendelenmiş portakal kabuğu

Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Alev Dağı Pilavı Tarifi

 

Alev Dağı Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr taze fasulye
  • 3 havuç
  • 1 kahve fincanı sarı kuru üzüm
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Alev Dağı Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Fasulyelerin kılçıklarını temizleyin. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün ve  yeşil rengini koruması için buzlu suda bekletin.
  • Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Üzümü ılık suda yumuşayana kadar bekletip süzün. Pirinci nişastası gidene kadar bol suyla yıkayın.
  • Havuçları temizleyip iri rendeleyin. Soğanı soyup küp doğrayın.
  • Yağı tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Havucun 3 kaşık kadarını süsleme için ayırıp kalanı soğana ilave edin. Karıştırıp pirinci ekleyin.
  • 10-12 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, üzüm ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
  • Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin. Fasulyeleri  yağlanmış kubbe şeklindeki cam kalıba kenarlarını kaplayacak şekilde yan yana dizin.
  • Pilavı ekleyip üzerine kaşıkla bastırarak sıkıştırın. 10 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
  • Ayırdığınız havucu teflon tavada hafif kavurun ve fasulyenin üzerine ekleyip sıcak veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Kuruyemişli Milföy Tarifi

 

Kuruyemişli Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça dikdörtgen milföy hamuru 400 gr karışık kuru meyve (Kuru üzüm
  • kuru kayısı ve kuru dut) 3 çorba kaşığı portakal likörü 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr çekilmiş antepfıstığı 3 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı nişasta 1.5 su bardağı sıcak süt 1 elma

Kuruyemişli Milföy Nasıl Yapılır?

Kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru dutu robotta çekin. Bir kaba alıp portakal likörü ve tarçın ekleyin. 30 dakika dinlendirin. 

Tencerede 2 yumurta sarısı ile tozşekeri köpükleşinceye dek çırpın. Nişastayı ilave edin, sıcak sütü azar azar dökerek karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Krema haline gelince ateşten alıp ılınmaya bırakın. 

Elmayı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Krema ılınınca elma, kuru yemişli karışım ve antepfıstığını ekleyip karıştırın. 

Bir parça milföy hamurunu merdaneyle açarak inceltin. Yuvarlak bir kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. Diğer hamurdan küçük bir parça koparıp süsleme için ayırın. Kalan hamuru da merdaneyle açıp kalıbın üzerine yayın. Süsleme için ayırdığınız hamurdan baklava şeklinde desenler kesip kalıptaki hamurun üzerine yerleştirin. Kalan yumurta sarısını üzerine sürüp öneden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı baldo pirinç
  • 1 kahve fincanı pilavlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı un
  • 50 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 40 gram margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun.
  • Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Kalan margarini bir tavada eritin. Pul biber ve naneyi ilave edip kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerinde gezdirin.
  • Ezogelin çorbasını, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ezogelin Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın aromatik bir tat alması için; haşlama esnasında tavuk veya et suyu kullanın. Bunlar yoksa, bir tablet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz.
  • Mercimek, pirinç ve bulgurun daha kolay pişmesi için; ılık suda bekletin. Şişmeye başladıkları zaman çorbanın içine ekleyin.
  • Çorbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek bir taşım daha kaynatın. 
  • Karıştırma işlemi için tahta kaşık kullanın. Dilerseniz margarin yerine tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken üzerini kıyılmış maydanoz ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ezogelin Çorbası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 90 kaloridir. 

Karsambaç Tarifi

 

Karsambaç Tarifi İçin Malzemeler

Pekmezli karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 2 yemek kaşığı dut veya üzüm pekmezi

Ballı karsambaç için:

  • 1 kase temiz kar
  • 1 yemek kaşığı gül şurubu
  • 20 ml. bal
  • Su

Karsambaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karsambaç yapımında mutlaka temiz kar kullanılmalı, yoksa rendelenmiş buz parçalarına yer verilmelidir.
  • Pekmezli karsambaç için; Bir kase karın üzerinde pekmezi gezdirin. Kaşıkla hafifçe karıştırarak pekmezin yayılmasını sağlayın.
  • Dilerseniz, lezzetini arttırmak için üzerime krem şanti veya dondurma ekleyebilirsiniz.
  • Ballı karsambaç için; Bir kaseye temiz karı alın ve kaşıkla karıştırın.
  • Bal ve suyu başka bir kasede karıştırarak şurup haline getirin.
  • Hazırladığınız bal şurubunu karın üzerinde gezdirin ve özdeşleşmesi için kaşıkla karıştırın.
  • Aromatik bir tat vermek için, gül şurubunu balın üzerine ilave edin. Afiyet olsun.

Gülüt Kek Tarifi

 

Gülüt Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı mısır unu
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı beyaz un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Gülüt Kek Nasıl Yapılır?

  • Tarifte kullanılacak tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Kek harcını hazırladıktan sonra kullanacağınız kalıbı yağlayın.
  • Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve her tarafı eşit olacak şekilde yaydırın.
  • Harcın üzerine isteğe göre mavi haşhaş, fındık, ufalanmış ceviz veya susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 15 dakika, pişirin.
  • Pişen keki fırından çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dutch Baby Tarifi

 

Dutch Baby Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 Adet Büyük Boy Yumurta
  • ¾ Su Bardağı Süt
  • ½ Su Bardağı Un
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • ¼ Su Bardağı+1 Yemek Kaşığı Şeker
  • ½ Çağ Kaşığı Vanilya
  • 3 Yemek Kaşığı Tuzsuz Tereyağı

Servis İçin:

  • Taze Limon Suyu
  • Pudra Şeker

Dutch Baby Nasıl Yapılır?

  • Fırınınızı 118⁰-120⁰ derecelere ayarlayın. Döküm veya yapışmaz tavada tereyağını eritip bir kenarda bekletin.
  • Bir kapta yumurta, un, süt, tuz, vanilya ve ¼ bardak şekeri birleştirin.
  • Çırpma teli yardımıyla köpürene kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın.
  • Karışımı tavaya dökün ve kabarıp altın sarısı-sütlü kahve bir renk alana kadar önceden ısıttığınız fırında pişirin (yaklaşık 20 dk).
  • Dutch pancake’iniz fırından çıktığında az önceki kabarık ve havalı halinden eser kalmayacak.
  • Çökme gerçekleştiğinde tereyağıyla kenarlarını hafifçe yağlayın, üzerine limon suyu, toz şeker veya pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Üzüm Turşusu Tarifi

 

Üzüm Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg beyaz üzüm (salkım)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 20 gr. kaya tuzu
  • Aldığı kadar içme suyu

Üzüm Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sarımsağın kabuklarını soyun. Bir kabın içine sarımsak, sirke, tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
  • Cam kavanozun içerisine üzümleri salkımıyla birlikte yerleştirin.
  • Hazırladığınız sirkeli karışımı üzümlerin üzerine ekleyin.
  • Eğer kavanozda yer kaldıysa, aldığı kadar su ekleyin.
  • Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda 15 gün muhafaza edin.
  • 15 günün sonunda üzüm turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Üzüm Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turşu yapımında kullanacağınız üzümlerin parlak görünümlü ve taze olmalarına dikkat edin.
  • Zedelenmiş, ezilmiş ve çürümüş üzümleri mutlaka ayıklayın.
  • Turşu yapımında en önemli nokta tuz oranıdır. Eğer tuz oranı az olursa turşu yumuşak bir kıvamda olur, çok olursa da yenmez.
  • Turşu yapımında önceden kaynatılmış ve soğutulmuş içme suyu kullanılmalıdır.
  • Üzüm turşusunu hazırlarken cam kavanoz kullanın. Tarife başlamadan önce kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve kurulayın.

Fırında Uskumru Tarifi

 

Fırında Uskumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet uskumru
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 dal biberiye
  • 1 adet limon

Sosu için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu (taze sıkılmış)
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Uskumru Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uskumruları güzelce temizleyin ve bol suyla yıkayın.
  • Fazla sularını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Kuru soğanı yarım ay, patatesleri ise ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde bırakın.
  • Doğradığınız malzemeleri fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe göre tepsiye limon dilimi ve biberiye de ekleyebilirsiniz.
  • Sos için; Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı balıkların üzerinde gezdirin.
  • Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 20 dakika pişirin.
  • Bu sürenin sonunda yağlı kağıdı kaldırın ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Fırında Uskumru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Uskumrunun yanında sunulan limon dilimleri, biberiye, sarımsak ve soğan isteğe bağlıdır.
  • Patates dilimlerini de hazırladığınız sosa batırabilirsiniz.
  • Balık kokusunu gidermek için fırın tepsisine 1-2 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
  • Sosu balıkların üzerinde gezdirmek yerine, balıkları sosa batırarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.

Çeneçarpan Çorbası Tarifi

 

Çeneçarpan Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 su bardağı tavuk suyu
  • 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı erişte
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çeneçarpan Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri çok yumuşamayacak şekilde haşlayın ve ardından süzün.
  • Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye ekleyerek kızdırın.
  • Soğanları yağın içerisine alarak kavurun.
  • Soğanın üzerine unu ekleyerek rengi değişene kadar kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra tavuk suyunu ilave edin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Tavuk suyu kaynamaya başladığında haşlanmış mercimekleri, erişteyi ve tuzu içerisine ilave ederek karıştırın.
  • Erişteler şişip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine nane ve pul biberi ekleyerek karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve ocağın altını kapatın.
  • Çeneçarpan çorbasını, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 patates
  • 2 patlıcan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur)
  • Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz biber, az pulbiber )
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı ılık veya soğuk süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için

  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

    Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
  • İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
  • Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır.
  • Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
  • Kızartmadan önce sudan çıkarılıp temiz bir bezle kurulanır.
  • Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
  • Sonra küp şeklinde doğranır. Böylece kızartırken daha pratik oluyor.
  • Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır.
  • Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
  • Bütün malzemeler fırın kabına alınır.
  • Bezelye de ilave edilir.
  • Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  • Süt eklenir ve sürekli çırpılır.
  • Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  • Sebzelerin üzerine gezdirilir.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun🌸Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.