Yok Böyle Bir Lezzet Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 su bardağı irmik
- 2 çay bardağı un
Soğuk şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- Yarım portakal kabuğu
Üzerine
- Toz fıstık, ceviz, fındık, badem ile süsleyebilirsiniz
Yok Böyle Bir Lezzet Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
- Tencereye ocağa alalım tereyağı ve sıvı yağını ekleyip eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine irmik ve ona ekleyelim bir 2 dakika orta ateşte kavurduktan sonra ocağın altını mum alevi seviyesine getirelim.
- Yaklaşık 40 50 dakika bu şekilde kısık ateşte kavrulacak.
- Devamlı karıştırmanıza gerek yok mutfakta işlerinizi yaparken arada gidip gelip karıştırmanız yeterli.
- Soğuk şerbetinide hazırlayalım. Portakalı rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
- Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpalım şeker eriyene kadar.
- Helvayı 45- 50 dakika dan sonra orta ateşte getirelim karıştırmayı hiç bırakmadan güzel bir renk alıncaya kadar kavuralım yaklaşık 10-12 dakika.
- Helva rengini aldıktan sonra ocağın altını kısalım şerbetini ekleyelim. Tekrar ocağı orta ateşe getirelim fokurdamaya başladıktan sonra tekrar ocağın altını kısalım kıvam alana kadar pişirelim.
- Tencerede yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
- Servis ederken üzerine dilerseniz tost fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.