Kandil Simitleri (Ustasından Alınan Tarif İle) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı sıvı krema
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 500 gram un
Üzeri için
- Kavrulmuş susam
- Çörek otu
- 1 yumurta
Kandil Simitleri (Ustasından Alınan Tarif İle) Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Un kontrollü olarak eklenir.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamur ikiye bölünür rulo şeklinde sarılır birer parmak olacak şekilde kesilir.
- Kesilen parçalar rulo haline getirilir ve yuvarlak yapılır.
- Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.
- Çörek otlu için; üzeri çatalla çizilir yumurta sarısı sürülür ve çörek otu eklenir.
- Susamlı için; yumurta beyazına batırılır ve susama bulanır.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.