19 Şubat 2021 Cuma

Şalgamlı Muhteşem Kuskus Salatası Tarifi

 

Şalgamlı Muhteşem Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuskus
  • 3 su bardağı şalgam
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam nane
  • Kornişon turşu (yaklaşık 5 adet)
  • 1 su bardağı kutu mısır
  • Nar ekşisi (3 yemek kaşığı)
  • 1 adet limon suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

    Şalgamlı Muhteşem Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  • Şalgam suyu ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra üzerine kuskusu katın ve pişirin.
  • Piştikten sonra karıştırma kabına alarak soğumaya bırakın.
  • Geri kalan tüm malzemeyi doğrayın.
  • Soğumuş olan kuskusla hepsini karıştırın.
  • Servis tabağına alarak servis edin.
  • Yağ, limon suyu, tuz ve nar eşkisinin miktarını size bırakıyorum onu istediğiniz gibi ayarlayın afiyet olsun 😄😄.

Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi

 

Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Bulgur köftesi için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tane yumurta
  • Yeterince tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcan ezmesi

  • 4 tane büyük patlıcan
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 dış sarımsak
  • Çok az tuz

Bulgur köftesinin sosu

  • 1 çay bardağı domates sosu (Yoksa 1 domates rendesi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Üzerlerine

  • Bir tutam dereotu

    Patlıcan Ezmesi Üzerinde Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Bulguru ve irmiği geniş bir kasede kaynar suyu ilave ederek kapatıp kabarmasını bekleyelim 10 dakika,.
  • Kabarmış olan bulgurun üzerine yumurta bir diş edilmiş sarımsak ,un, salça, pul biber ,karabiber ve tuz ilave edelim yoğuralım kıvama gelene kadar.
  • Sonra elimizi zeytinyağı batırarak küçük küçük parçalara ayırıp misket köfte yapalım.
  • Patlıcanları yıkayıp kurulayın közleyelim benim dondurucu da vardı onu kullandım.
  • Patlıcanların kabuklarını temizleyip ince ince doğrayalım.
  • Ezilmiş bir dış sarımsak çay kaşığının ucu ile tuz üzerine yoğurdu ilave edelim çok az sulandırıp köz patlıcanlara ilave edelim.
  • Kaynamış suda köfteleri haşlayalım tavada iki yemek kaşığı tereyağı eritip domates sosu nu pişirelim.
  • Nane ve acı pul biber ilave edelim haşlanan bulgur köftesini bu sosun içine ilave edelim.
  • Servis yaparken köz patlıcanları tabağa alalım.
  • Üzerine bulgur köftelerin ilave edelim dereotu ile süsleyelim. Afiyet olsun deneyeceklere.

Nefis Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Nefis Sarı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı sari mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 dis sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 2 litre su

Üzeri için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Nefis Sarı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını ve sıvıyağını kısık ateşde tencerede eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı tencereye ilave edip biraz kavurun.
  • Unu da ilave edip 5 dak kadar un kokusu çıkan kadar kavurun.
  • Yıkanmış olan mercimeği ve tuzu tencereye ilave edip üzerine 2 litre suyu dökün ve kaynadıktan sonra ortalama 25 dak. kısık ateşde kaynatın.
  • Pişmiş olan çorbayı blenderden geçirin.
  • Tavada tereyağını ve sıvıyağını eritin.
  • Baharatları yağa ilave edip kavurup, çorbanın üzerinde servis yapın. Afiyet olsun🍀.

Mini Kekler Tarifi

 

Mini Kekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • Üzerine yazılı miktarda süt

Süslemeler için;

  • Bitter çikolata (Doğranmış)
  • Sütlü çikolata (Doğranmış)
  • Hindistan cevizi

    Mini Kekler Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpürene denk çırpılır.
  • Ardından sıvılar eklenir sonra kuru malzemelerde eklenip bı kaç dk daha çırpılır.
  • Sonra dilediğiniz kaplara alınıp önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dk pişirilir. (kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz).
  • Fırından çıkan kekler soğuması için bir kenara alınır.
  • Çikolata sosu pişirilir.
  • Mini keklerin üst kısmı batırılır üzerine çikolata rendesi yada hindistan cevizine bulanip servis tabağına alınır. Afiyet olsuunn🌺.

Kahvaltılık Dürüm Tarifi

 

Kahvaltılık Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet lavaş
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı dilimlenmiş zeytin (Yeşil ya da siyah zeytin)
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 adet orta boy ya da 2 adet küçük boy domates
  • 1 adet çarliston biber
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 3-4 dal taze nane
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Karabiber
  • Tuz

    Kahvaltılık Dürüm Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri doğrayıp bir kaseye koyun ve karıştırın.
  • Lavaşları yanmaz bir tavada kısık ateşte ısıtın.
  • Lavaşları ısıtırken yumuşak kalmasına dikkat edin.
  • Hazırladığınız harcı lavaşın ortasına uzunlamasına serin.
  • Malzemelerin dökülmemesi için harcın bir tarafındaki uç kısmını katlayın.
  • Lavaşı harçla birlikte sarın. Bekletmeden yiyin😉😋 Afiyet olsun😊
  • Not: Bu harç ile, lavaşın büyüklüğüne göre 2 ya da 3 tane dürüm çıkarabilirsiniz.

    Arzu ederseniz çift lavaş olarak da sarabilirsiniz. 📌bu harcı hiç lavaş kullanmadan da bir servis tabağına koyarak kahvaltı sofranızda sunabilirsiniz.

Mayalı Kandil Simidi Tarifi

 

Mayalı Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (Oda sıcaklığında )
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • 250 gram un ( 2 su bardağı kontrollü ekleyin)
  • Yarım paket instant maya
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu- susam

    Mayalı Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ, süt, yumurta akı, maya şeker mahlep geniş bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Üzerine un ve tuz eklenir ve yoğrulur. Unu kontrollü ekleyelim.
  • Güzel kıvamda bir hamur elde edince kapağı kapatılarak veya streçlenerek 40 dakika mayalanmaya bırakılır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar elde edilir, şekli verilir.
  • Tepside mayalanmaya bırakılır. 20 30 dakika sonra üzerlerine pekmezle çırpılmış yumurta sarıları sürülür.
  • Çörekotu ve susam serpiştirilir.
  • Fırında alt üst ayarda 180°’de 20 25 dakika pişirilir.
  • Dinlendikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun🌸 📌 mahlep sevmiyorsanız tercih etmeyebilirsiniz.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında erimiş olmalı)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • Aldığı kadar un (kontrollü eklemelisiniz)

Üzeri için

  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Pekmez ve su karıştırılır.
  • Un hariç diğer malzemeler iyice karıştırılır. Un azar azar eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınarak tezgahta uzun şekil verilir.
  • İki ucu birleştirilir.
  • Önce pekmezli suya daha sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun🌿🌿🌿.

Garnütürlü Lezzetli Kuskus Salatası Tarifi

 

Garnütürlü Lezzetli Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kuskus makarna

Garnütürleri

  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet dereotu
  • 5 yemek kaşığı
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 çay kaşığı tuz

    Garnütürlü Lezzetli Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı

  • Tencerede kaynamış 1 litre suya 1 çay kaşığı tuz ilave edelim.
  • Kuskus makarnaları kaynamış suya koyalım 10-15 dk haşlansın.
  • Garnüterleri doğrayalım.
  • Haşlanan kuskus makarnayı süzgeçten geçirelim.
  • İçine zeytinyağını ve tuzunu koyup karıştıralım.
  • Soğuduktan sonra garnütürleri ve yeşillikleri ilave edelim.
  • İsterseniz nar ekşisi veya limon suyu da ilave edebilirsiniz.Herkese afiyet olsun

Hazır Yufkadan Puf Puf Kabaran Börek Tarifi

 

Hazır Yufkadan Puf Puf Kabaran Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet günlük yufka

Sosu için :

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım şişe maden suyu

    Hazır Yufkadan Puf Puf Kabaran Börek Tarifi Yapılışı

  • Sosu için gerekli tüm malzemeleri pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpalım.
  • Yufkalardan birini tamamen açarak serelim fırça yardımıyla sosu eşit şekilde yufkaların üzerine sürelim
  • Bıçak yardımıyla kalın şeritler keselim.
  • Her bir şeridi muska şeklinde saralım.
  • Üç yufkaya da aynı işlemi yapalım.
  • Üzerine kalan yarım şişe maden suyunu dökelim ve bir yumurta sarısını sürüp susam serpiştirelim.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim 💯

Sütlü Un Helvası Tarifi

 

Sütlü Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1su bardağı süt
  • 250 gr tereyağ
  • İsteğe göre çekilmiş ceviz, fındık yada dolmalık fıstık

    Sütlü Un Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını eritiyoruz.
  • Unu ilave edip kavurmaya başlıyoruz orta ısıda.
  • Rengi koyulaşınca içine şekeri sütü ve suyu ilave ediyoruz.
  • Hızla karıştırıyoruz.
  • Fıstık yada fındık ilave etmek isterseniz şeker ile aynı anda ilave ediyoruz. Ben seviyorum ekliyorum o nedenle. Sıcakken şekil verip servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi

 

Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt (400 ml.)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı (100 ml.)
  • 4 su bardağı un (su bardağı ölçüsü: 200 ml.)

İç harcı için;

  • 250 gram haşhaş ezmesi (4-5 yemek kaşığı),
  • 250 gram beyaz peynir

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pamuk Gibi Haşhaş Ezmeli Ve Peynirli Açma Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için; ılık süt, maya ve toz şekeri derin bir kap içerisinde güzelce karıştırın.
  • Üzerini streç film ile kapatıp, mayanın erimesi için 5 – 10 dakika bekletin.
  • Süre sonunda, karışımın üzerine ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Son olarak, üzerine ölçülü olarak, azar azar un ekleyip güzelce yoğurun. Ele yapışan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Elde ettiğiniz hamurun üzerini temiz bir bezle örtün ve mayalanması için 1 saat bekletin.
  • İç harcı için; haşhaş ezmesi ile ayçiçek yağını bir kap içerisinde güzelce karıştırarak hazır edin.
  • Beyaz peyniri ufalayın,Süre sonunda, mayalanan hamurun havasını alın ve bıçak yardımıyla 5 eşit parçaya bölüp, hamur bezeleri hazırlayın.
  • Hamur bezelerinden birini alın ve düz bir zemin üzerinde, önce elinizle hafifçe bastıratak açın. Uzun dikdörtgen veya yuvarlak şekilde açıp inceltin.
  • İncelttiğiniz hamurun üzerine, sulandırdığınız haşhaş ezmesinden 2-3 yemek kaşığı döküp, her yerine eşit şekilde yayın ve hamuru rulo şeklinde sarın. Aynı işlemi peynirli iç harcı ile de yapın.
  • Elde ettiğiniz ruloyu, 2 parmak ara ile kesip, kestiğiniz hamurları, fırın tepsisine, birbirine değmeyecek şekilde dizin.
  • Diğer 5 bezeyi de aynı şekilde yapıp bitirin ve hazırladığınız ruloların üzerine hafif bastırın, tepside mayalanması için 15 dakika bekletin.
  • Tepside mayalanan çöreklerin üzerine, fırça yardımı ile çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzerileri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından aldığınız açmaları, ılındıktan sonra servis edin. Tarifteki ölçüler ile 37 adet (2 tepsi) açma elde ettim. Afiyet olsun.

Renkli Salata Tarifi

 

Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet turp
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1/2 (yarım) kase doğranmış mor lahana
  • 4-5 yaprak marul
  • 4 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 1/2 (yarım) adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Renkli Salata Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havuç ve turbu rendeledikten sonra az tuzla ovuyoruz sonra tabağımızın ortasına yerleştiriyoruz🥕.
  • Maydanoz ve soğanımızı doğrayıp onu da tuz ve az limonla ovup, pul biber limon ve sumak ekleyip tabağımıza yerleştiriyoruz🍋.
  • Marulumuzu doğrayıp tuz limon ve az pul biber ekleyip tabağımıza koyuyoruz🥬.
  • Mor lahanayı ufak ufak doğrayıp tuz limonla ovup onu da tabağımıza alıyoruz.
  • En son tabağın etrafını çeri domates ve salatalıkla süslüyoruz. 🍅🥒.
  • Tüm tabağa zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun