Bursa'nın Meşhur Cantık Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 200 gr kıyma
- 1 iri soğan
- 1 kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates ya da biber salçası
- Tuz karabiber
- Az sıvı yağ
Bursa'nın Meşhur Cantık Pidesi Tarifi Yapılışı
- Hamurumuz için bütün malzemeleri güzelce karıştırın ve yoğurun, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz , kenarda beklesin.
- İçi için, soğanı rendelemek yok, biberler ile soğanı minik minik kesiyoruz ve kıyma ile buluşturuyoruz. Ardından diğer iç harç malzemelerini de ekliyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, yaklaşık olarak bir tatlı tabağı büyüklüğünde olacak.
- İç kısmını iyice bastırın, kenarları bombeli kalsın.
- İç harcımızı içine koyup, kenarlarına da süt sürüp, fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika da pişti, ama fırından fırına değişiklik gösterebilir.
- Çıkar çıkmaz üstüne temiz bir bez örtüp beş dakika bekletin. 6 adet cantik çıktı bu ölçüden.