21 Şubat 2021 Pazar

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi İçin;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu İçin;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  • Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  • Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  • Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  • En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  • Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
  • Not: Çorbamız bekledikçe koyulaşabilir, servis öncesi sıcak su ekleyerek kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder