21 Şubat 2021 Pazar

Bursa'nın Meşhur Cantık Pidesi Tarifi

 

Bursa'nın Meşhur Cantık Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı  şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 iri soğan
  • 1 kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı  domates ya da biber salçası
  • Tuz karabiber
  • Az sıvı yağ

    Bursa'nın Meşhur Cantık Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için bütün malzemeleri güzelce karıştırın ve yoğurun, yumuşak bir hamur elde edeceksiniz , kenarda beklesin.
  • İçi için, soğanı rendelemek yok, biberler ile soğanı minik minik kesiyoruz ve kıyma ile buluşturuyoruz. Ardından diğer iç harç malzemelerini de ekliyoruz.
  • Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın, yaklaşık olarak bir tatlı tabağı büyüklüğünde olacak.
  • İç kısmını iyice bastırın, kenarları bombeli kalsın.
  • İç harcımızı içine koyup, kenarlarına da süt sürüp, fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika da pişti, ama fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  • Çıkar çıkmaz üstüne temiz bir bez örtüp beş dakika bekletin. 6 adet cantik çıktı bu ölçüden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder