Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- Tuz
- Sıvı yağ (zarf şeklini verirken katlarına sürmek için)
- Aldığı kadar un (ben yarım ölçü kullandığım için 3 su bardağı kullandım )
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz (opsyonel dir. kıyma veya zeytinli olarak da hazırlanabilir)
Zarf Böreği Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kaba ılık suyu, tuzu ve mayayı ekleyip çözdürelim.
- Ardından diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru 13 bezeye ayıralım.
- Un ve oklava yardımı ile bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım ve yağlayalım.
- Açarak büyüttüğümüz hamuru fırça yardımı ile yağlayalım.
- Karşılıklı iki tarafını ortada birleştirelim tekrar yağlayalım. (fotolarda var ).
- Hamurun yanlarını da kapatarak ortada birleştirip kare şekli verelim tekrar fırça yardımı ile yağlayalım ve kare bir şekil elde edelim.
- Elde ettiğimiz kare şekli verdiğimiz hamura iç harcımızı ekleyip 4 köşeyi de ortaya gelicek şekilde kapatarak zarf şekli verelim.
- Yağladığımız tepsiye böreklerimizi dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını böreklerimizin üzerine fırça yardımı ile sürelim. Üzerine çörek otu, susam(opsyonel) ekleyerek daha önceden ısıttığımız 170 derece fırına gönderelim.
Böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder