21 Şubat 2021 Pazar

Zarf Böreği Tarifi

 

Zarf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • Tuz
  • Sıvı yağ (zarf şeklini verirken katlarına sürmek için)
  • Aldığı kadar un (ben yarım ölçü kullandığım için 3 su bardağı kullandım )

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz (opsyonel dir. kıyma veya zeytinli olarak da hazırlanabilir)

    Zarf Böreği Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba ılık suyu, tuzu ve mayayı ekleyip çözdürelim.
  • Ardından diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım.
  • Hamurumuzu 20 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru 13 bezeye ayıralım.
  • Un ve oklava yardımı ile bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açalım ve yağlayalım.
  • Açarak büyüttüğümüz hamuru fırça yardımı ile yağlayalım.
  • Karşılıklı iki tarafını ortada birleştirelim tekrar yağlayalım. (fotolarda var ).
  • Hamurun yanlarını da kapatarak ortada birleştirip kare şekli verelim tekrar fırça yardımı ile yağlayalım ve kare bir şekil elde edelim.
  • Elde ettiğimiz kare şekli verdiğimiz hamura iç harcımızı ekleyip 4 köşeyi de ortaya gelicek şekilde kapatarak zarf şekli verelim.
  • Yağladığımız tepsiye böreklerimizi dizelim.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını böreklerimizin üzerine fırça yardımı ile sürelim. Üzerine çörek otu, susam(opsyonel) ekleyerek daha önceden ısıttığımız 170 derece  fırına gönderelim.
  • Böreklerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder