Pavlova Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta beyazı
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı sirke
Üzeri için:
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Meyve
Pavlova Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazlarını tuzla çırpıp şekeri de 1 yemek kaşığı koyup 20 sn güzelce çırpın. Bu işleme devam edin.
- Şekeri birden eklemeyin kaşıkla koyup çırpın. Daha sonra sirke ve nişastayı ekleyip 5 sn çırpın.
- Fırını 120 derecede ısıtın.
- Spatula yardımı tatlıyı yağlı kağıt üzerine yanardağ şekli verin. Ortası alçak kenarları yüksek olsun.
- 1 saat 120 derecede pişirin.
- Daha sonra fırını 100 dereceye getirip yarım saat daha pişirin ve fırını kapatıp fırın kapağını hafif açıp tatlının fırında soğumasını bekleyin.
- Fırından çıkarınca 2 saat de oda sıcaklığında bekletin.
- Krema ve pudra şekerini mikserle 2-3 dk karıştırın.
- Servis etmeden önce kremayı tatlının ortasına ekleyip üzerini de meyve ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder