21 Şubat 2021 Pazar

Pavlova Tarifi

 

Pavlova Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta beyazı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 su bardağına yakın toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı sirke

Üzeri için:

  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Meyve

    Pavlova Tarifi Yapılışı

  • Yumurta beyazlarını tuzla çırpıp şekeri de 1 yemek kaşığı koyup 20 sn güzelce çırpın. Bu işleme devam edin.
  • Şekeri birden eklemeyin kaşıkla koyup çırpın. Daha sonra sirke ve nişastayı ekleyip 5 sn çırpın.
  • Fırını 120 derecede ısıtın.
  • Spatula yardımı tatlıyı yağlı kağıt üzerine yanardağ şekli verin. Ortası alçak kenarları yüksek olsun.
  • 1 saat 120 derecede pişirin.
  • Daha sonra fırını 100 dereceye getirip yarım saat daha pişirin ve fırını kapatıp fırın kapağını hafif açıp tatlının fırında soğumasını bekleyin.
  • Fırından çıkarınca 2 saat de oda sıcaklığında bekletin.
  • Krema ve pudra şekerini mikserle 2-3 dk karıştırın.
  • Servis etmeden önce kremayı tatlının ortasına ekleyip üzerini de meyve ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder