Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 buçuk su bardağı un +1 dolu yemek kaşığı
Üzeri için;
- Tozşeker
- Not 👇 (isteğe bağlı olarak çikolata ile süsleyelim ben fikir olsun diye çikolata ile süsledim)
Deniz Dalgası Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı el çırpıcısı ile iyice karıştıralım.
- Toz şekeri ve sıvı yağ ilave edelim.
- Vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip elimizle hamuru yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Bezeleri fazla büyük tutmayın fırında kurabiyeler büyüyorlar.
- Kurabiyeleri tozşekere bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Bir su şişesi kapağı ile dalga modelleri verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirelim.
- 14- 15 dakikada benim fırınımda pişti.
- Altı kızardığında kurabiye pişmiş demektir.
- Altını kontrol edip fırından alalım.
- İster sade şekilde servis yapın.
- İsterseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya bulayıp fıstık ile süsleyebilirsiniz.
- Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.