1 Mart 2021 Pazartesi

Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi

 

Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda ısısında iyice yumuşamış tereyağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt (125 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı dolusu mahlep
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4, 5 su bardağı un kullandım

Su bardağı ölçüm 220 ml

Üzerı̇ ı̇çı̇n;

  • 3 yumurta sarısı
  • 3 dolu çay kaşığı pudra şekeri
  • Beyaz susam,kavruk susam, çörek otu, ve haşhaş, karışımı

    Pastane Lezzeti Mükemmel Tuzlu Çubuk Tarifi Yapılışı

  • Yumuşak tereyağ, sıvı yağ̆, yoğurt, şeker, tuz, mahlep, yumurta akı, bir kaba alınıp el ile güzelce karıştırılır.
  • Üzerine kabartma tozu eklenip tekrar karıştırılır.
  • Sonra bardak bardak un eklenerek yoğurmaya başlanır. (un eklerken dikkatli olun, miktar herkeste değilebilir, hamurun son hali kıvamı, ele yapışmayan, sert olmayan, kolay şekil alan kulak memesi yumuşaklığında yağlı güzel bir kıvamda olmalı fakat çokta aşırı yumuşak olmasın).
  • Yoğurduğumuz hamurdan gelişi güzel parçalar koparıp küçük mandalin büyüklüğünde. Avuç içinde sıkıp sıkıp biriktirelim.
  • Ardına tezgah üzerinde her hamuru sırası ile avuç içi ile iterek ince ve uzunca rulolar yapalım.
  • Uçlarını bıçakla kesip düzleyelim.
  • Kalan parçaları tekrar hamur yapıp devam edelim.
  • Kağıt serilmiş tepsiye aralıkla dizip pudra şekeri ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim .
  • Çörek otu karışımından bolca serpip, önceden ısınmış fansız, alt üst atar 180° fırının orta rafında 20-25 dk arası altı üstü kızarana dek pişirelim.
  • Soğuyana kadar ellemeyelim (not: ben hamurun yarısını çok ince çubuklar yaptım, kalan yarısınıda biraz daha kalın çubuklar halinde şekil verip pişirdim. İki türlüde mutlaka deneyin derim. Kapalı bir kapta uzun süre aynı lezzette muhafaza edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Eti Puf Tarifi

 

Eti Puf Tarifi İçin Malzemeler

Krema için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı margarin
  • 1 paket krem şantinin yarısı(su ile hazırlayarak yaptım)
  • Yulaflı bisküvi(burçak)

Süslemek için;

  • Renkli şekerlemeler
  • Hindistan cevizi

    Eti Puf Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamızı hazırlayarak işe başlayalım .
  • Vanilya krem şanti ve margarin dışında tüm malzemeleri tencereye alalım ve süzgeç yardımı ile oluşan topakları eritelim .
  • Ocağa koyup bir iki kaynayana kadar pişirelim .
  • Bir kenara alalım ve içerisine margarini ve biraz soğuduktan sonra hazırladığımız krem şantiyi ekleyelim .
  • Kabuklanmaması için üzerine streç film koyalım.
  • Daha sonra yulaflı bisküvileri dizelim kremamızı sıkma torbasına alarak bisküvilerin üzerine sıkalım.
  • Renkli şekerlemeler ve hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun🥰.

Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi

 

Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 200 gram çikolata
  • Cici bebe bisküvisi ( herhangi bir bisküvide kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı süt( bisküvileri ıslatmak için)

Üzerini süslemek için;

  • Kakao

    Cici Bebe Bisküvili Pasta Tarifi Yapılışı

  • 1 litre süt tencereye alalım, 5 yemek kaşığı nişasta, 3 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı şeker ve 1 yumurta sarısını da ilave edelim ve karıştıralım.
  • Ocağa alınır kısık ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Piştikten sonra içerisine çikolata parçaları atılır ve karıştırılır.
  • Cici bebe bisküvisini süte batıralım veya sıraladıktan sonra süt ile ıslatalım, borcam tepsisine yerleştirelim.
  • İlk sırasını bitirdikten sonra üzerine hazırlamış olduğumuz sostan dökelim.
  • Tekrar ikinci sırayı da yerleştirelim ve üzerini sür ile ıslatalım.
  • Bisküvileri tek tek süte batırarak ta ıslatıp sıralayabiliriz.
  • Tekrar sostan dökelim üçüncü sırayı da aynı şekilde süt ile ıslatarak sıralayalım.
  • En üstüne kalan sosumuzu dökelim.
  • Üzerine kakao serpip 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Servise hazırdır afiyet olsun 🌹

Domatesli Kekikli Pizza Tarifi

 

Domatesli Kekikli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt(ılık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş mayanın çeyreği
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1, 5 su bardağı kaşar
  • Kekik, pul biber
  • 4-5 adet çeri domates

    Domatesli Kekikli Pizza Tarifi Yapılışı

  • 1 büyük tepsi ölçüsüdür bu tarif.
  • Yoğurma kabına süt ve mayayı alıp karıştıralım.
  • Diğer malzemeleri ilave edip karıştırdıktan sonra unu kontrollü ilave edelim.
  • Biraz sert bir hamur yoğurup hamuru dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açıp yağladığımız tepsiye yayalım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar kekik ve pul biber serpelim.
  • En son ince doğradığımız domatesleri dizip 190 derece fırında pişirelim.
  • Sıcak servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Damla Mantı Tarifi

 

Damla Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet renden elenip suyu sıkılmış soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Damla Mantı Tarifi Yapılışı

  • Un tuz su ve yumurta ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirelim.
  • İç harcı için kıyma soğan ve baharatları karıştıralım.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım, açabildiğimiz kadar açalım.
  • Küçük yuvarlak kapakla yuvarlak şekiller oluşturalım.
  • Ortasına kıymalı harç kenarlarını birleştirerek ay şekli oluşturalım.
  • Kenarlardan kıvırıp resimdeki şekli oluşturalım.
  • Kaynamış suda kıymalar pişene kadar haşlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edelim🌿🌿

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok)

 

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 parmak fazla un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tepsinin tabanı için;

  • 2 paket hindistan cevizi (Toplam 100 gr)

Arası için ;

  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) Yapılışı

  • Öncelikle tepsinin tabanına hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpelim ve geri kalan malzemelerimizi hazırlayana kadar dolabın buzluk bölümünde bekletelim.
  • Ardından kakaolu muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç malzemeleri ekleyip,koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip,tekrar eriyene kadar karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsimize hindistan cevizinin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim ve beklemeden spatula yardımı ile düzleyelim .
  • Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Krem şantimizi çırpalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım .
  • Tamamen soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım ve tekrar spatula ile düzleyelim.
  • 10-15 dakika da bu şekilde dinlendirip,ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve ortasından da keselim .
  • Daha sonra bıçak veya spatula yardımı ile ucundan kaldırıp,rulo şeklinde saralım .
  • Dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz.
  • Dolapta dinlendirince daha lezzetli oluyor . :) Afiyet olsun ♥

Karışık Kış Salatası Tarifi

 

Karışık Kış Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 1 adet turp
  • kırmızı lahana
  • 8-10 yaprak marul
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • tuz

    Karışık Kış Salatası Tarifi Yapılışı

  • Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır.
  • Üzerine havuç ile turp rendelenir.
  • Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Soslu Patates Kızartması Tarifi

 

Soslu Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcan
  • 6-7 adet patates
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu İçin;

  • 5 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Kara biber
  • Pul biber
  • Kekik
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı kızartma yağından

    Soslu Patates Kızartması Tarifi Yapılışı;Patates kızartmasını herkes biliyor ama görsel olarak belki bir fikir olabilir.

    1. Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğruyoruz. Tuzlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
    2. Patlıcanları da ikiye bölüp içini oyduktan sonra kızgın yağda her tarafını kızartıyoruz.
    3. Sosu içinde domatesleri ve sarımsağı rendeden geçiriyoruz. Küçük bir tencereye alıp kızartma yağından da koyuyoruz.
    4. Domatesler suyunu çekmeye yakın diğer malzemeleri de katıp koyu bir kıvam oluncaya kadar pişiriyoruz.
    5. Patlıcanları servis tabağın alıp içine patatesleri koyuyoruz.
    6. Üzerine sosunu da döküp sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.

    Hem görsel hem de lezzet olarak çok nefis oluyor. ALLAH’a emanet olun sevgiyle kalın.

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi

 

Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç (125 ml)
  • 3 su bardağı sıcak su (220 ml bardakla)
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 adet yumurta

Üzeri için;

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un

    Kadın Budu Köfte Bu Lezzet Sizi Mest Edecek Tarifi Yapılışı

  • Pirinci süzgeç içinde yıkayıp sürdürdükten sonra; küçük bir tencereye alıp üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Ocağı ortadan birazcık yükseğe açıp pirinç yumuşacık olana dek iyice pişirelim.
  • Suyunu çekip pişen yumuşacık pirinçi tel süzgeç içinde bekletelim.
  •  3 kaşık yağ içine yemeklik küçücük doğranmış soğanı alıp tavada kavuralım.
  • Sonra üzerine, 250 gram kıyma katalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  • Kavrulan kıymayı yoğurma kabına alıp soğumaya bırakalım.
  • Sonra üzerine iyice ılınan pirinçi, 1 adet yumurtayı, 250 gram çiğ kıymayı ve tüm baharatları katıp güzelce köfteyi yoğuralım cıvık bir harç oluyor. Üzerini örtüp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
  • Sonra derin bir tabağa un koyup, köftelere avuç içinde oval yassı büyük formlar verelim ve arkalı önlü şekilde her yerlerini bolca una bulayarak bir tahta üzerine tümünü biriktirelim.
  • Hepsi unlanan köfteler için. Bir tavaya tabanı örtecek yeteri kadar ölçüde (az yada çok fazla olmasın, orta ayarda) yağ koyup tavayı kızdıralım.
  • Ocağımın en yüksek ayarı ,ben ayar olarak 6 da kızarttım.
  • Unlu köfteleri çırpılmış 3 adet yumurta içine arkalı önlü daldıralım ve delikli spatula ile çıkarıp direk sıcak yağa bırakalım.
  • Arkalı önlü olacak şekilde rengini karartmadan, resimlerimde gördüğünüz renge gelene dek.
  • Güzelce iyice kızartalım ve sıcak servis edelim afiyet şifa olsun.

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi

 

Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı pilavlık bulgur
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağı ya da zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik (tercihe göre)
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 9 su bardağı su

    Bulgurlu Yeşil Mercimek Çorbası Alacatene (Uşak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yeşil mercimeği yıkayın ve kaynar su koyduğunuz bir tencerede 2 dakika kadar kaynatın. Süzün. Kara suyu çıksın.
  • Tencereye yağı alın ve küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ocağı orta hararetli ateşe alın, salçayı ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • Mercimeği ilave edin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Sıcak suyu ekleyin, 5 dakika bu şekilde pişirin.
  • Yıkadığınız bulguru, baharatları ilave edin ve 15-20 dakika kadar daha pişirin.
  • Afiyet olsun 🤌😊.

Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi

 

Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2-3  kaşık zeytinyağı
  • ½ kg ıspanak
  • 1 baş soğan
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Köftesi için;

  • 1 buçuk su bardağı ince bulgur
  • 1 buçuk su  bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon

Sosu için;

  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık domates biber salçası karışık
  • 1 domates rendesi
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı  su

    Ispanak Yatağında Felah Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Önce soğanı  incecik doğrayıp yağda pembeleştirin.
  • Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklarla birlikte 10-15 dakika kavurun ve soğumaya bırakın.
  • Fellah köftesi için kaynar suda bulguru irmiği şişirin, soğuduktan sonra malzemeleri katıp kurabiye hamuru gibi yoğurun.
  • Elinizle küçük bir parça yuvarlak yapın eğer yapışmadan düzgün bir şekil elde ediyorsanız kıvamı tamamdır.
  • Hamurdan fındık kadar parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Serçe parmağınızı suyla ıslatarak ortasına batırıp şapka gibi şekil oluşturun.
  • Köfteleri kaynayan suda 10-15 dakika haşlayıp süzün.
  • Ayrı bir tavada salçalı yağlı sosu kızartıp köfteleri ekleyerek karıştırın.
  • 1 kase yoğurt içine ıspanakları koyun ve servis tabağına yayın.
  • Üzerine salçalı soslu fellah köfteleri yerleştirin.
  • Süslemek için de maydanoz serperek  sunumu tamamlayabilirsiniz.