3 Mart 2021 Çarşamba

Pratik Tencerede Sufle Tarifi

 

Pratik Tencerede Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • 80g bitter çikolata
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 3 parça Çikolata

    Pratik Tencerede Sufle Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak ocağa aldığımız tenceremizin içerisine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • Tereyağımız eridikten sonra üzerine bitter çikolatamızı ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bitter çikolata kullanmayı tercih ettim ancak siz dilerseniz sütlü çikolata kullanarak da hazırlayabilirsiniz.
  • Unumuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım. Ardından ocağımızı kapatalım.
  • Ayrı bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım. Mikser yardımı ile şekerimiz eriyene kadar çırpalım.
  • Üzerine vanilya, tuz ve çikolata karışımımızı ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Hazır olan sufle hamurumuzu yağladığımız kapların yarısına gelecek şekilde dolduralım. Ben bu ölçülerle 3 tane sufle hazırlamış oldum. Sizin kullanacağınız kapların derinliğine göre bu sayı değişebilir.
  • Son olarak suflelerimizin ortasına birer parça çikolata batıralım ve suflelerimizi su ile doldurduğumuz kaynayan tenceremize yerleştirelim. Burada suyun kaplarınızın boyunu geçmeyecek kadar olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Ardından tenceremizin üzerine temiz bir mutfak bezi örterek kapağını kapatalım ve 10 dakika kadar pişmeye bırakalım. Bu aşamada kontrollü olmalısınız. Su kaynama noktasına gelene kadar ocağınızı yüksek ateşe ardından orta ateşe almalısınız.
  • Kısa sürede hazırladığımız, tencerede pratik bir şekilde pişirdiğimiz suflelerimiz servise  hazır. Afiyet olsun.

Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi

 

Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 70 gram tereyağ veya 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) yaş maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • 2 kaşık nutella
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri

    Tahinli Nutellalı Fındık Ezmeli Kat Kat Çörek Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için;Yumurtayı, ılık sütü, ılık suyu erttiğimiz tereyağı, şekeri, mayayı ve tuzu malzemeleri karıştıracağımız bir kaba alalım ve karıştıralım.
  • Üzerine unu ilave edelim ve yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1, 5 saat dinlendirelim.
  • İç harcı için; Kabımızın içine fındık ezmesi, tahin, nutella, şekeri ve yağı ekleyip karıştırıp hazır edelim.
  • Üzeri için; Yumurta, sütü, ve pudra şekeri bir kaba alıp karıştıralım ve hazır edelim.
  • Mayası gelen hamuru 4 eşit parçaya ayıralım ayırdığımız bezeleri bir pasta tabağı büyüklüğünde açalım .
  • Hazırladığımız iç harcından bir miktar alıp sürelim .
  • Üzerine açtığımız 2 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan alıp sürelim.
  • Üzerine 3 bezeyi yerleştirip tekrar iç harçtan sürelim ve üzerine 4 bezeyi açıp yerleştirelim.
  • Ortasına bir bardak yerleştirip 16 parçaya keselim .
  • 2 veya 3 kez kestiğimiz parçaları döndürelim ve bir araya getirip birleştirelim.
  • Üzerine hazırladığımız yumurta iç harcını hamur olan bölümlere sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında pişmesi için alalım ve kontrollü pişirelim.
  • Çöreğimiz hazır afiyet olsun 👩🏻‍🍳❤️👩🏻‍🍳.

2 Mart 2021 Salı

Şeker Hamurlu Kurabiye(Tadı Nefis) Tarifi

 

Şeker Hamurlu Kurabiye(Tadı Nefis) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-3, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • İstenilen renkte şeker hamuru
  • Açmak için nişasta

    Şeker Hamurlu Kurabiye(Tadı Nefis) Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemeleri bir güzel yoğrulur.
  • Tezgaha alınır üzerine yağlı kağıt serilerek merdane ile açılır.
  • Çok kalın olmayacak. İstenilen şekilde kesilir.
  • Yağlı kağıt serilir fırın tepsisine alınır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafında fansız olarak pişirilir.
  • Üzeri hafif pembeleşince fırından alabilirsiniz, tamamen soğuması beklenir.
  • Şeker hamuru nişasta serperek merdane ile açılır.
  • Kurabiyeyi kestiğimiz aynı kalıpla şeker hamurunu keselim.
  • Soğuyan kurabiyeye şeker hamurunu fırça ile su sürerek yapıştıralım.
  • Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Renklerin Güzelliği !!! Sebze Spagetti Tarifi

 

Renklerin Güzelliği !!! Sebze Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 2 adet kabak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Soya sosu

    Renklerin Güzelliği !!! Sebze Spagetti Tarifi Yapılışı

  • Tüm sebzeleri iyice yıkayalım.
  • Jülyen doğrama aparatı ile havuç ve kabakları jülyen doğrayalım.
  • Biberleri de jülyen doğrayalım.
  • Tavaya az zeytinyağ döküp havuçları ekleyelim.
  • Havuçlar yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Kabakları ekleyip sotelemeye devam edelim.
  • Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip ocağı kapatalım.
  • Ayrı bir tavada biberleri soteleyelim.
  • Tüm malzemeyi karıştırıp uygun bir tabağa koyalım.
  • Yoğurtlada servis yapılır. Afiyet olsun.

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz, karabiber
  • 1, 5 -2 lt sıcak su

Terbiyesi için;

  • Yarım limon suyu
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1 fincan soğuk su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Yapılışı

  • Baget tavukların derilerini soyup sıvı yağda hafif kızartalım.
  • Derin tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritelim.
  • Doğradığımız soğan ve rendelediğimiz havuçları tencereye alıp kavuralım.
  • Sırasıyla soğan,havuç ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Kızarttığımız tavukları tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Defne yapraklarını ekleyip karıştıralım.
  • Terbiyesi için un, limon ve suyu çırpıp tencereye ekleyelim.
  • En son 2 ye böldüğümüz patatesleri ilave edip karıştıralım.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  • Patatesler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifi

 

Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifi  İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 4 adet biber
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 su bardağı kadar yoğurt

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Bu Lezzete Kim Hayır Diyebilir! Yoğurtlu Köpoğlu Mezesi Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patlıcanı alacalı bir şekilde soyarak küp küp doğrayalım ve bol kızgın yağda harlı ateşte kızartalım.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım.
  • Kabağı da aynı şekilde kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve kızartarak patlıcanın yanına alalım.
  • Biberleri de çok büyük olmayacak şekilde doğrayalım ve kızartalım.
  • Son olarak tavadaki bol miktardaki yağı azaltalım.
  • Tavada yarım çay bardağı kadar yağ kalması yeterli olacaktır.
  • Tavaya kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  • Üzerine küçük küçük doğradığımız bir diş sarımsağı ve tuzu ekleyelim ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Ardından sarımsaklı yoğurt için yoğurdu bir kaseye alalım, içerisine rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Servis tabağına sırasıyla kızarttığımız malzemeleri ekleyelim ve en üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyelim.
  • Son olarak domatesin sulu kısmından yoğurdun üzerine ekleyerek son şeklini verelim.
  • Bu nefis lezzeti kesinlikle denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊.


Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk marine için;

  • 600 gram tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Patates için;

  • 2 büyük boy patates

Sos için;

  • 2 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 diş sarımsak

Yoğurt için;

  • 1 kase dolusu yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Çok az tuz

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Tavuklarımızı ince uzun bir şekilde keselim.
  • Tavuklarımızı bir kapta malzemelerle birlikte karıştırıp marine edelim ve 30 dk bekletelim.
  • Patateslerimizi soyalım ve çıtır olması için ince ince olcak şekilde keselim.
  • Sonrasında patateslerimizi yıkayalım ve soğuk suda biraz bekletelim.
  • İlk önce domates sos yapımıyla başlayalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
  • Domateslerimiz bir sos tenceresine alalım tuz şeker salça sarımsak ekleyim 15 dk kaynatalım.
  • Patatesleri ince ince kesmiştik ve suda bekletmiştik patateslerimizi havluya alalım iyice bir kurulayalım.
  • Patateslerimizi kızgın yağda kızartalım patatesler kızardıktan sonra tuz serpelim ve bir köşeye alalım.
  • Marine ettiğimiz tavukları kızgın tavada çok yakmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
  • Servis aşamasına gelecek olursak ilk önce patateslerimizi tabağımıza bolca koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzdan 2 kaşık dökelim.
  • Yoğurdu koyduktan sonra üzerine sosumuzu koyalım eğer sosumuz soğuduysa ısıtalım.
  • Son olarak en üste tavuklarımızı düzenli bir şekilde dizelim.
  • Afiyet olsun ☺️.

Muhteşem Donuts Tarifi

 

Muhteşem Donuts Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarim su bardağı şeker
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardak un
  • Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Süsleme için;

  • Çikolata sosu
  • Beyaz çikolata sosu (istediğiniz süslemeler)

    Muhteşem Donuts Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, şeker, maya, vanilya, tuz, süt, vanilya çırpıcı ile karıştırılır ve un ve yumuşamış tereyağı eklenip yumuşak bir hamur elde edilir üzeri kapatılıp yarım saat dinlendirilir.
  • Hamurumuz kabardıktan sonra tezgâhımızın üzerine hamurumuzu açıp bir santim kalınlığında aparat ile şekil verilir yok ise su bardağı büyük yeri şişe kapağı ile küçük yeri yapabilirsiniz.
  • Şekillerimizi hazır olduktan sonra bol sıvı yağda kızartılır ve soğuduktan sonra ister beyaz çikolata sosuna yada siyah çikolata sosuna batırılıp üzeri süslenilir afiyetler olsun 🍩🤗🤎.

Kıyır Kıyır Kıymalı Mini Pide Tarifi

 

Kıyır Kıyır Kıymalı Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kuru maya ( yada yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • Yeteri kadar un

İçi için:

  • 250g kıyma
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 2 soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Toz biber
  • Karabiber

    Kıyır Kıyır Kıymalı Mini Pide Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına ılık süt ,şeker ve mayayı koyup mayanın çözülmesini bekleyin.
  • Daha sonra kalan malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin.
  • İç harcı için biberlerin içini temizledikten sonra soğanla beraber rondodan geçirin çok inceltmeyin.
  • Domatesi de rondodan geçirip karıştırma kabına alın.
  • Üzerine kıymayı, baharatları ve ince doğranmış maydanozu ekleyin iyice yoğurun.
  • Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz ufak bezeler alıp merdane ile oval şekilde açın, çok kalın bırakmayın hamuru.
  • Daha sonra iç harçtan bir kaşık alıp üzerine sürün kenarlarından kapatarak uç kısımlarını birleştirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürerek

Hazır Kekle Ganajlı Yaş Pasta Tarifi

 

Hazır Kekle Ganajlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır pasta keki

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Piştikten sonra;

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • 1 adet muz
  • 1 paket küçük çikolata

Ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 160 gram çikolata

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti (ikili)

Süslemek için;

  • Çilek, kremşanti, istediğiniz herşey

    Hazır Kekle Ganajlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kremamızı yapalım tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alıp çırpalım ve ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim.
  • Pişen kremaya yumurta sarısı, kremşanti, tereyağını ekleyip iyice çırpalım ve soğumaya bırakalım tam soğuyan kremayı mikserden geçirelim.
  • Hazır pasta kekini ortadan ikiye bölelim toplam 4 kat olacak.
  • İlk katı uygun bir pasta tabağına alalım  sütle ıslatalım üzerine 3-4 dolu yemek kaşığı krema dökelim kekin her tarafına yayalım.
  • 2. Katıda kremanın üzerine bırakalım tekrar ıslatıp krema dökelim .
  • 2. Kata ben muz ekledim siz dilediğiniz meyveyi ekleyebilirsiniz.
  • 3. Katıda aynı şekilde yapalım üzerine çikolata parçaları dökelim .
  • Bu şekilde 4 kata tamamlayalım krem şantiyi çırpıp pastamıza güzelce sürelim buz dolabında dinlendirelim.
  • O sırada ganajı yapalım 1 paket kremayı tavada ısıtıp (krema asla kaynamamalı)
  • 2 paket çikolatayı içine ekleyip çikolatalar eriyene kadar çırpalım ,1 saat oda ısısında dinlendirip pastanız için kullanabilirsiniz .
  • Bu arada ganajı iki pasta için kullandım siz yarım ölçüde yapabilirsiniz.
  • Dinlenen ganajı pastaya döküp  üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz .
  • En az 3- 4 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 😊.