3 Mart 2021 Çarşamba

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates

Marinesi için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 dış rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağına yakın su
  • Yarım çay kaşığı kekik

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları jülyen olacak şekilde doğuruyoruz.
  • Marinesi için verilen malzemeleri karıştırıp doğradığımız tavukları da içine alarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp en az bir saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartıyoruz.
  • Dinlenen tavukları da yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişerken salçalı sosunu ve yoğurdu hazırlıyoruz.
  • Salçalı sos için bir tavaya zeytinyağı alıp salçayı ve sarımsağı kavuruyoruz.
  • Üzerine suyu, kekiği ve tuzunu ekleyip karıştırıp az daha pişirdikten sonra hazır bekletiyoruz. Aynı şekilde yoğurt sosunu da bir kasede hazır bekletiyoruz.
  • Kızarttığımız patatesleri servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz.
  • Pişen tavukları da patateslerin üzerine yerleştirip salçalı sostan ve yoğurttan üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabak Tarator Tarifi

 

Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

    Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  • Kabakları alacalı soyun.
  • Çok ince olmayacak şekilde kesin.
  • Soğanı julyen kesin.
  • Tavanızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Soğanları ekleyip kavurun .
  • Sonra kabakları ekleyip beraber kavurun.
  • Tuzunu ekleyip ılımaya bırakın.
  • Sarımsakları rendeleyin yoğurt ile karıştırın.
  • Ilıyan kabaklar ile sarımsaklı yoğurtu karıştırın.
  • Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Ceviz içlerini ve kırmızı toz biber ekleyip cevizleri bir dakika kavurup yoğurdun üzerine dökün.
  • Afiyet olsun çok lezzetli ve çok hafif bir tarif.

Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi

 

Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml’dir.

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 paket dr oetker pasta kreması sade
  • Arkasındaki tarife göre hazırlanacak

Arası için;

  • Bir adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi
  • Hindistan cevizli toplar
  • File badem

    Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır.
  • En az 8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Ardından sıcak su ve yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
  • Un, nişasta elekten geçirilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Spatula ile alttan üste doğru katlama tekniği ile hamura yedirilir.
  • 20 cm’lik kalıbın yanlarına ve altına yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Hazırlanan harç kalıba ilave edilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırının fansız ayarında, orta rafında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Fırından alınca tel üzerine ters çevirilir ve dilimlemek için soğuması beklenir.
  • Vaktiniz varsa dilimlemek için bir gece bekletirseniz daha düzgün patlar elde edersiniz.
  • Pandispanya üçe bölünür.
  • Pasta kreması arkasındaki tarife göre hazırlanır.
  • Pandispanyanın en üst patini kalıba alalım üzerine şekerli süt gezdirelim.
  • Kremasını da sürelim.
  • Küçük doğranmış muz dilimlerini de yerleştirip orta patı yerleştirelim.
  • Yine şekerli süt ile ıslatalım.
  • Krema ve muzu ekleyelim ve en alt patı pastanın üstüne kapatalım.
  • Şekerli süt ile ıslatalım.En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Daha sonra çıkarıp kalan krema ile üzerini sıvayalım.
  • En son krem şanti ile sıvayıp, dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Yanlarına file badem kullandım. Üstüne hindistan cevizi serptim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Çakma Çiğ Börek Tarifi

 

Çakma Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç malzeme :

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 kuru soğan rendesi
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Çakma Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, yoğurt, sirke, tuz ve suyu bir derince bir kaba alın.
  • Çatalla veya elinizle 1 kaç dakika karıştırın.
  • Üzerine kontrollü olarak un ekleyin. ( yoğurttaki su miktarına göre un değişkenlik gösterebilir. )
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
  • Çukur bir kaba tüm malzemeyi koyup çatalla ezin.
  • Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın.
  • Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin.
  • Unlanmış tezgahta bezeleri merdane ile açın.
  • Hazırladığınız içten yeteri kadar koyun ve kapatın.
  • Kenarlarını bastırın veya rulet ile kesin.
  • Derin bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Yeteri kadar ısınınca böreklerin varsa fazla ununu silkeleyip içine yavaşça bırakın.
  • Arkalı önlü kızarttığınız börekleri havlu kağıt açılmış bir tepsiye yerleştirin.
  • Tamamı bitince servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın.

Fırında Pratik Hızlı Yemek Tarifi

 

Fırında Pratik Hızlı Yemek Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı çekilmiş ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 3- 4 dal maydanoz
  • 1 adet küçük soğan
  • Tuz, pulbiber, karabiber, kimyon

Diğer malzemeler;

  • 3 adet patates
  • 4 adet çeri domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Açmak için su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Fırında Pratik Hızlı Yemek Tarifi Yapılışı

  • Köftesi için kıymayı bir kaba alalım.
  • Üzerine çekmiş olduğumuz ekmek içlerini ,yumurtayı ,çekilmiş soğanı, maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  • Patatesleri soyalım uzun şekilde elma dilimi keselim.
  • Domatesleri biberi soğanı ve sarımsağı da doğrayıp fırın kabına yerleştirelim.
  • Salçalı sosunu yapalım üzerine dökelim .
  • 180 derecelik fırında patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Cibes Salatası Tarifi

 

Cibes Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram cibes
  • Nar
  • Bir avuç kavrulmuş ceviz

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

    Cibes Salatası Tarifi Yapılışı

  • Kaynayan suya cibesleri atıp haşlıyoruz çok fazla değil 5-6 dk yeterli yinede kontrol edin lütfen.
  • Sos için bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Cibes ,ceviz ve narı servis tabağına alıp üzerine sosu döküp karıştırıyoruz.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi;

  • 2 elma orta boy elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük boy çay bardağı şeker
  • 1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı )

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Soğuyunca istenirse ceviz de konulur.
  • Ayrı bir yoğurma kabında un hariç hamur malzemelerini alarak elimizle güzelce karıştıralım.
  • Ardından yavaş yavaş un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğrulur.
  • Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz.
  • Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayrılır.
  • Bezeler avuç içerisinde yuvarlanır.
  • Bezelerden biri tezgaha alınır.
  • Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açılır.
  • Açılan hamur önce dörde, her bir parça da 2 ye bölünür. (yani toplam 8 üçgen olucak).
  • Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi sarılır.
  • Şekil verilen kurabiyeler pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir.
  • Altı kızardıktan sonra fırından çıkartıp üzerine pudra şekeri sepilir ( isteğe bağlı).

Meşhur Makarna Tarifi

 

Meşhur Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram beyaz peynir
  • 10 adet minik domates
  • 4 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz ve karabiber
  • 250 gram makarna

    Meşhur Makarna Tarifi Yapılışı

  • Borcamın ortasına beyaz peynirini koyun.
  • Domatesleri ortadan kesin ve sarımsak ile peynirin etrafına ilave edin.
  • Biraz yağ, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Fırında 180 derecede 30 dk pişirin.
  • Makarnayı suda her zamanki gibi haşlayın.
  • Pişmiş olan peynir ve domatesin içine pişmiş makarnayı  ilave edip karıştırın.
  • Afiyet olsun.

Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

    Karamelize Şerbetli Haşhaşlı Revani Tarifi Yapılışı

  • Şerbeti için şekeri tencereye alıp hafif karamelize yapıyoruz( dikkat edelim yanmasın).
  • Karamelize olan şekere suyu ekliyoruz bu aşamada ocaktan alıp yavaş yavaş dökelim etrafa sıçramasın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra bir iki damla limon suyu damlatalım.
  • Biraz daha kaynatıp ocaktan alalım. (15 veya 20 dakika da hazır oluyor şerbet).
  • Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Sonra sırasıyla sıvı yağ ve sütü ilave edip karıştırıp irmik un ve haşhaşı ekliyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz biraz daha karıştırıp yağlanmış orta boy borcama döküyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkınca şerbet soğuk revanı kekimiz sıcak olmalı.
  • Şerbetleyip kesiyoruz krem şanti ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Parmak Kebabı Tarifi

 

Parmak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Kızartmak için;

  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet patlıcan
  • 7 adet yeşil biber

Kıyma harcı için;

  • Sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için;

  • Çeri domates

Sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz

    Parmak Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sebzeleri parmak şeklinde doğrayalım ve hafif kızartalım.
  • Yuvarlak borcama kızarttığımız sebzelerimizi ortası boş kalacak şekilde dizelim.
  • Kıymalı harç için, tavaya sıvı yağı ve kıymayı kavurmaya başlayalım.
  • Soğanı sarımsağı ve biberi doğrayalım, kıymamının içine ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Domatesi, salçasıyı, tuzu, karabiber ve pul biberi ilave ederek karıştıralım.
  • Sıcak suyu ekleyerek, 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Kıymalı harcı sebzelerin ortasındaki boş kalan yere boşaltalım.
  • Çeri domateslerini dilimleyelim ve süsleyelim.
  • Sosu için bir kaba salçayı, tuzu ve sıcak suyu alalım, salça eriyene kadar karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
  • 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
  • Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun ❤️.