3 Mart 2021 Çarşamba

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates

Marinesi için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 dış rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Salçalı sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağına yakın su
  • Yarım çay kaşığı kekik

Yoğurt sosu için;

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları jülyen olacak şekilde doğuruyoruz.
  • Marinesi için verilen malzemeleri karıştırıp doğradığımız tavukları da içine alarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Üzerini kapatıp en az bir saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartıyoruz.
  • Dinlenen tavukları da yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişerken salçalı sosunu ve yoğurdu hazırlıyoruz.
  • Salçalı sos için bir tavaya zeytinyağı alıp salçayı ve sarımsağı kavuruyoruz.
  • Üzerine suyu, kekiği ve tuzunu ekleyip karıştırıp az daha pişirdikten sonra hazır bekletiyoruz. Aynı şekilde yoğurt sosunu da bir kasede hazır bekletiyoruz.
  • Kızarttığımız patatesleri servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz.
  • Pişen tavukları da patateslerin üzerine yerleştirip salçalı sostan ve yoğurttan üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder