3 Mart 2021 Çarşamba

Kabak Tarator Tarifi

 

Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyebilirsiniz)
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

    Kabak Tarator Tarifi Yapılışı

  • Kabakları alacalı soyun.
  • Çok ince olmayacak şekilde kesin.
  • Soğanı julyen kesin.
  • Tavanızı ocağa koyup yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Soğanları ekleyip kavurun .
  • Sonra kabakları ekleyip beraber kavurun.
  • Tuzunu ekleyip ılımaya bırakın.
  • Sarımsakları rendeleyin yoğurt ile karıştırın.
  • Ilıyan kabaklar ile sarımsaklı yoğurtu karıştırın.
  • Ayrı bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağ döküp ısıtın .
  • Ceviz içlerini ve kırmızı toz biber ekleyip cevizleri bir dakika kavurup yoğurdun üzerine dökün.
  • Afiyet olsun çok lezzetli ve çok hafif bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder