3 Mart 2021 Çarşamba

Çakma Çiğ Börek Tarifi

 

Çakma Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İç malzeme :

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 kuru soğan rendesi
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çay bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Çakma Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, yoğurt, sirke, tuz ve suyu bir derince bir kaba alın.
  • Çatalla veya elinizle 1 kaç dakika karıştırın.
  • Üzerine kontrollü olarak un ekleyin. ( yoğurttaki su miktarına göre un değişkenlik gösterebilir. )
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru yarım saat dinlendirin.
  • Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
  • Çukur bir kaba tüm malzemeyi koyup çatalla ezin.
  • Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın.
  • Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin.
  • Unlanmış tezgahta bezeleri merdane ile açın.
  • Hazırladığınız içten yeteri kadar koyun ve kapatın.
  • Kenarlarını bastırın veya rulet ile kesin.
  • Derin bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Yeteri kadar ısınınca böreklerin varsa fazla ununu silkeleyip içine yavaşça bırakın.
  • Arkalı önlü kızarttığınız börekleri havlu kağıt açılmış bir tepsiye yerleştirin.
  • Tamamı bitince servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder