Çakma Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
İç malzeme :
- 200 gram dana kıyma
- 1 kuru soğan rendesi
- Tuz, karabiber
- Yarım çay bardağı su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çakma Çiğ Börek Tarifi Yapılışı
- Yumurta, yoğurt, sirke, tuz ve suyu bir derince bir kaba alın.
- Çatalla veya elinizle 1 kaç dakika karıştırın.
- Üzerine kontrollü olarak un ekleyin. ( yoğurttaki su miktarına göre un değişkenlik gösterebilir. )
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamuru yarım saat dinlendirin.
- Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
- Çukur bir kaba tüm malzemeyi koyup çatalla ezin.
- Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartın.
- Her parçayı avucunuzda yuvarlayıp beze haline getirin.
- Unlanmış tezgahta bezeleri merdane ile açın.
- Hazırladığınız içten yeteri kadar koyun ve kapatın.
- Kenarlarını bastırın veya rulet ile kesin.
- Derin bir tavaya sıvı yağ koyun ve ısıtın.
- Yeteri kadar ısınınca böreklerin varsa fazla ununu silkeleyip içine yavaşça bırakın.
- Arkalı önlü kızarttığınız börekleri havlu kağıt açılmış bir tepsiye yerleştirin.
- Tamamı bitince servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder