Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi

 

Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml’dir.

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 paket dr oetker pasta kreması sade
  • Arkasındaki tarife göre hazırlanacak

Arası için;

  • Bir adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi
  • Hindistan cevizli toplar
  • File badem

    Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır.
  • En az 8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Ardından sıcak su ve yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
  • Un, nişasta elekten geçirilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Spatula ile alttan üste doğru katlama tekniği ile hamura yedirilir.
  • 20 cm’lik kalıbın yanlarına ve altına yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Hazırlanan harç kalıba ilave edilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırının fansız ayarında, orta rafında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Fırından alınca tel üzerine ters çevirilir ve dilimlemek için soğuması beklenir.
  • Vaktiniz varsa dilimlemek için bir gece bekletirseniz daha düzgün patlar elde edersiniz.
  • Pandispanya üçe bölünür.
  • Pasta kreması arkasındaki tarife göre hazırlanır.
  • Pandispanyanın en üst patini kalıba alalım üzerine şekerli süt gezdirelim.
  • Kremasını da sürelim.
  • Küçük doğranmış muz dilimlerini de yerleştirip orta patı yerleştirelim.
  • Yine şekerli süt ile ıslatalım.
  • Krema ve muzu ekleyelim ve en alt patı pastanın üstüne kapatalım.
  • Şekerli süt ile ıslatalım.En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Daha sonra çıkarıp kalan krema ile üzerini sıvayalım.
  • En son krem şanti ile sıvayıp, dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Yanlarına file badem kullandım. Üstüne hindistan cevizi serptim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...