3 Mart 2021 Çarşamba

Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi

 

Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml’dir.

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 1 paket dr oetker pasta kreması sade
  • Arkasındaki tarife göre hazırlanacak

Arası için;

  • Bir adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Hindistan cevizi
  • Hindistan cevizli toplar
  • File badem

    Çok Kolay Pamuk Gibi Yaş Pasta (Yumurtayı Ayırmadan) Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınır.
  • En az 8 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Ardından sıcak su ve yağ eklenir. 2 dakika daha çırpılır.
  • Un, nişasta elekten geçirilir.
  • Kabartma tozu ve vanilya eklenir.
  • Spatula ile alttan üste doğru katlama tekniği ile hamura yedirilir.
  • 20 cm’lik kalıbın yanlarına ve altına yağlı kağıt yerleştirilir.
  • Hazırlanan harç kalıba ilave edilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırının fansız ayarında, orta rafında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
  • Fırından alınca tel üzerine ters çevirilir ve dilimlemek için soğuması beklenir.
  • Vaktiniz varsa dilimlemek için bir gece bekletirseniz daha düzgün patlar elde edersiniz.
  • Pandispanya üçe bölünür.
  • Pasta kreması arkasındaki tarife göre hazırlanır.
  • Pandispanyanın en üst patini kalıba alalım üzerine şekerli süt gezdirelim.
  • Kremasını da sürelim.
  • Küçük doğranmış muz dilimlerini de yerleştirip orta patı yerleştirelim.
  • Yine şekerli süt ile ıslatalım.
  • Krema ve muzu ekleyelim ve en alt patı pastanın üstüne kapatalım.
  • Şekerli süt ile ıslatalım.En az 2 saat buzdolabında bekletelim.
  • Daha sonra çıkarıp kalan krema ile üzerini sıvayalım.
  • En son krem şanti ile sıvayıp, dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
  • Yanlarına file badem kullandım. Üstüne hindistan cevizi serptim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder