4 Mart 2021 Perşembe

Yaş Pasta Tarifi

 

Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • Pandispanya
  • Pastacı kreması
  • 2.5 adet muz
  • 5 adet muz
  • 2 küçük paket fıstıklı çikolata yada damla çikolata

Ganaj için;

  • 100 ml sıvı krema
  • 100 gram çikolata

Islatmak için:

  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 silme çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Mor, mavi, pembe gıda boyası
  • Süsleme boncukları (istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

    Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Katlara ayırdığımız pandispanyayı ve de pastacı kremanın son aşamasını yapıp pastayı yapmaya başlayalım sıvı kremayı kaynama aşamasına getirip ocağı kapatıp içerisine çikolataları koyup karıştıralım.
  • Pandispanyanın 1. Katını servis tabağının üzerine alıp şekerli süt ile ıslatıp ganajdan yayalım.
  • Üzerine pastacı kremasını sıkma torbasına koyup ganajın üzerine yayalım dilimlediğimiz muzları dizelim.
  • Küçük küçük dilimlediğimiz çileklerinde serpip damla çikolataları da serpelim.
  • Diğer katıda üzerine koyup aynı işlemleri yapalım katlar bitince son kalan sütü en üst kata serpelim .
  • Kalıbımızı açıp pastaya yerleştirip kalıbın şeklini alalım 1 gece dolapta dinlendirip ertesi gün kremşantiyi verdiğim ölçüde hazırlayalım .
  • Bir kısmını pastaya kaplayalım diğer kalanı 3’e bölüp gıda boyası damlatıp karıştıralım kremşanti kapladığımız pastanın üzerine renkli kısmı yapalım.
  • Sırası ile benim yaptığım gibi yerleştirip spatula ile düzleyip tatlı kaşığı ucu ile şekil verelim istediğiniz şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi

 

Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 diş sarımsak
  • 1 bardak köftelik bulgur
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı  tuz
  • 1 tatlı kaşığı  karabiber
  • 1 litre su

    Bulgurlu Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • 500 gram kıymayı, bir diş sarımsağı, tuz ve karabiber bir kaseye koyup yoğuruyorsunuz.
  • Yorduktan sonra, kıymamızı küçük toplar haline yuvarlayıp kullanmış olduğumuz tepsiye katıyorsunuz ve yuvarlıyorsunuz.
  • Soğanları, patatesi, havucu tencerede kızartıyorsunuz.
  • Ardından iki kaşık salçayı, baharatları ve 1 litre suyu ekliyorsunuz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra yuvarladığımız köfteleri teker teker içine katıyorsunuz.
  • Kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatıp servis ediyorsunuz.

Patlıcan Gizli Kebap Tarifi

 

Patlıcan Gizli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300-400 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates(rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

    Patlıcan Gizli Kebap Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür, kısa kullanacaksanız bütün olarak kullanın.
  • Tuzlu suda biraz bekletilir, sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
  • Et için yağlar eritilir, minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Etler eklenir biraz sotelenir, rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir biraz karıştırdıktan sonra sıcak su baharatlar tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.
  • Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır ortaları uzunlamasına kesilir.
  • Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir, karnıyarıkta yaptığımız gibi içlerini etle dolduruyoruz.
  • Beşamal sos için yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
  • Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
  • Kaşar peynir rendesi serpiştirilir, eti pişirdiğimiz su süzülür.
  • İçine bir yemek kaşığı salça ilave edilip fırın kabına eklenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200° derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerini için)
  • 6 su bardağı + 2-3 yemek kaşığı un

Arasına sürmek için:

  • 125 gram tereyağı

İçi için:

  • 100 gram beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp mutfak havlusuyla örtelim.
  • Odasında 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru silinir haline getirdikten sonra iki eşit parçaya bölelim.
  • 2. Parçayı buzdolabı poşetine alalım kurumasın, diğer hamuru 5 eşit parçaya bölelim.
  • Bezeledikten sonra pasta tabağından büyük açalım.
  • Her katı tereyağı ile yağlayalım, en üst kata tereyağı sürmüyoruz.
  • Üzerini buzdolabı poşeti ile kapattım buzdolabında dinlendirelim.
  • Tezgahı çok az unlayıp tepsi boyutunda açabildiğimiz kadar açalım.
  • Bıçakla resimdeki gibi istediğiniz büyüklükte keselim.
  • Baş kısımlarına beyaz peynir koyup kenarlarını kapatmadan saralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim, tepsi mayası için üzerlerine buzdolabı poşeti kapatıp, havluyla örttükten sonra yarım saat tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve yap karışımını sürelim.
  • Önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Efsane Pırasa Zeytinyağı Armut Portakal Tarifi

 

Efsane Pırasa Zeytinyağı Armut Portakal Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 dal pırasa
  • 1 adet portakal
  • 1 adet armut
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 5 dal dereotu
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su

    Efsane Pırasa Zeytinyağı Armut Portakal Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kullanacağımız tüm sebzeleri yıkıyoruz.
  • Sonrasında pırasaları velev şekilde kesiyoruz, tencere içerisine diziyoruz.
  • Armut ve portakalı da velev şekilde kesip pırasaların üzerine koyuyoruz.
  • Kuş üzümü, tarçın ve sarımsakları da ekleyip üzerine dereotunu koyuyoruz.
  • Son kısımda zeytinyağı ve su ekleyip pişirmeye alıyoruz.
  • Kontrollü bir şekilde pırasalar yumuşayana kadar pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Tadı damağınızda kalacak fantastik pırasanız hazır afiyet olsun 😊.

Çok Pratik Cocostar Tart Pasta Tarifi

 

Çok Pratik Cocostar Tart Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için :

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1  paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için :

  • 1 adet krema (200ml)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Üzerine :

  • 1 adet sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için :

  • Fındık kırığı
  • Hindistan cevizi

    Çok Pratik Cocostar Tart Pasta Tarifi Yapılışı

  • 2 yumurtayı şeker ile köpürene kadar çırpalım.
  • Vanilin ekleyelim çırpalım, yağ ve sütü ekleyelim çırpalım.
  • Kakao un kabartma tozu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Yağlanmış kalıba dökelim, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dk arası pişirelim.
  • Çok hızlı pişecek dikkat edelim. Kek pişti soğumaya bırakalım.
  • Üzerindeki çikolata için : 1 paket çikolata ve 1 yemek kaşığı tereyağın benmari usulü eritelim.
  • Kreması için : 1 adet kremayı pudra şekeri ile köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • İçine 1 su bardağı hindistan cevizi ekleyelim, kekin ortasına kremayı her tarafına gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerine erittiğimiz çikolatayı dökelim ve yayalım, kenarlarını fındık kırığı ile süsleyelim.
  • Hindistan cevizi serpiştirelim.

Kıymalı Gözleme Tarifi

 

Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 baş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • İsteğe göre tuz
  • 1 tutam maydanoz

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ayran yada yoğurt suyu
  • 4.5 su bardağı un
  • Tuz
  • Üzerine sürmek için margarin

    Kıymalı Gözleme Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için 2 su bardağı ayran yada yoğurt suyunu 4,5 su bardağı unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu koyup kıvamlı hamur yoğuralım.
  • Diğer taraftan bir tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağ koyalım.
  • 2 bas kuru soğanı ince kesip tavada pembeleşene kadar kavuralım.
  • 500gr kıymayı da koyalım kavuralım daha sonra 1 tatlı kaşığı salça ve pul biberi, yarım 1 çay kaşığı karabiber ve isteğe göre tuz atalım.
  • En son bir tutam maydanoz koyup soğumaya bırakalım.
  • Hamurdan küçük bezeler yapalım açalım. Hamurun büyüklüğünü tavanızın boyutuna göre alabilirsiniz.
  • Yarısına iç harcından koyup d şeklinde katlıyoruz, yanmaz tavada pişiriyoruz.
  • En üstüne de margarin sürüyoruz.
  • Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10-12 adet karanfil
  • İsteğe bağlı ( çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası)

Süslemek için;

  • Kaymak
  • Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım kabuklarını ayvaları pişireceğimiz tencerenin dibine yerleştirelim .
  • Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri de tencerenin içine koyalım.
  • Ayvalar kararmasın diye limonlu su hazırlayalım soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları limonlu suyun içinde bekletelim diğer ayvalarında temizleme işi bitene kadar.
  • Temizlenen ayvaların çekirdek yuvaları üstte kalacak şekilde tencere içerisine yerleştirelim çubuk tarçın ve karanfilleri de tencerenin içine koyalım .
  • Ayvaların üzerine 3 su bardağı şekeri dökelim, üzerine 4 su bardağı suyun içerisine(isteğe bağlı) çay kaşığının ucuyla çok az olacak şekilde gıda boyası ekleyip karıştıralım.
  • Ayvaların üzerine suyu dökelim tencereyi ocağa koyalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen ayvalarımız üzerine kaymak koyalım Antep fıstığıyla süsleyip servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun.

  • Antep fıstığı

    Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
  • Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
  • Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
  • Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
  • Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
  • Nefis bir pilav, kesinlikle tavsiye ederim.

Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi

 

Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram beyaz lahana
  • 4 adet havuç

Salata sosu için;

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle lahana ve havuçları ince ince rendeleyin ve derin bir kaseye alın.
  • Sos için tüm malzemeleri bir tabakta iyice karıştırın ve doğradığımız lahana-havuç karışımın üzerine döküp karıştırın.
  • Buz dolabında dinlendirdikten sonra servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane kurusoğan
  • 2 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 3 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı isot

Üzerine;

  • Domates
  • Biber
  • Arzuya bağlı patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

Gelelim tepsi kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını almaya; :)

Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
  2. Minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, iyice karışsın.
  3. Tepsiye bir santim kalınlığında döşeyelim.
  4. Üzerine patates, domates ve biber dizelim.
  5. Salçayı suda eritip en üstüne gezdirelim.
  6. 180 derece fırında patatesler iyice pişene dek pişirelim. Afiyet olsun.