Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 2 tane kurusoğan
- 2 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 3 tane domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı isot
Üzerine;
- Domates
- Biber
- Arzuya bağlı patates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı su
Gelelim tepsi kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını almaya; :)
Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım.
- Minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, iyice karışsın.
- Tepsiye bir santim kalınlığında döşeyelim.
- Üzerine patates, domates ve biber dizelim.
- Salçayı suda eritip en üstüne gezdirelim.
- 180 derece fırında patatesler iyice pişene dek pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder