4 Mart 2021 Perşembe

Ayva Tatlısı Tarifi

 

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 10-12 adet karanfil
  • İsteğe bağlı ( çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası)

Süslemek için;

  • Kaymak
  • Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım kabuklarını ayvaları pişireceğimiz tencerenin dibine yerleştirelim .
  • Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri de tencerenin içine koyalım.
  • Ayvalar kararmasın diye limonlu su hazırlayalım soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları limonlu suyun içinde bekletelim diğer ayvalarında temizleme işi bitene kadar.
  • Temizlenen ayvaların çekirdek yuvaları üstte kalacak şekilde tencere içerisine yerleştirelim çubuk tarçın ve karanfilleri de tencerenin içine koyalım .
  • Ayvaların üzerine 3 su bardağı şekeri dökelim, üzerine 4 su bardağı suyun içerisine(isteğe bağlı) çay kaşığının ucuyla çok az olacak şekilde gıda boyası ekleyip karıştıralım.
  • Ayvaların üzerine suyu dökelim tencereyi ocağa koyalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen ayvalarımız üzerine kaymak koyalım Antep fıstığıyla süsleyip servis edebiliriz.
  • Afiyet olsun.

  • Antep fıstığı

    Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder