Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 10-12 adet karanfil
- İsteğe bağlı ( çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası)
Süslemek için;
- Kaymak
- Öncelikle ayvaların kabuklarını soyalım kabuklarını ayvaları pişireceğimiz tencerenin dibine yerleştirelim .
- Ayvanın içinden çıkan çekirdekleri de tencerenin içine koyalım.
- Ayvalar kararmasın diye limonlu su hazırlayalım soyup çekirdeklerini çıkardığımız ayvaları limonlu suyun içinde bekletelim diğer ayvalarında temizleme işi bitene kadar.
- Temizlenen ayvaların çekirdek yuvaları üstte kalacak şekilde tencere içerisine yerleştirelim çubuk tarçın ve karanfilleri de tencerenin içine koyalım .
- Ayvaların üzerine 3 su bardağı şekeri dökelim, üzerine 4 su bardağı suyun içerisine(isteğe bağlı) çay kaşığının ucuyla çok az olacak şekilde gıda boyası ekleyip karıştıralım.
- Ayvaların üzerine suyu dökelim tencereyi ocağa koyalım kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pişen ayvalarımız üzerine kaymak koyalım Antep fıstığıyla süsleyip servis edebiliriz.
- Antep fıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder