4 Mart 2021 Perşembe

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su

    Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
  • Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
  • Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
  • Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
  • Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
  • Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
  • Nefis bir pilav, kesinlikle tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder