4 Mart 2021 Perşembe

Katmer Poğaça Tarifi

 

Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su (ılık)
  • 1 su bardağı süt (ılık)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerini için)
  • 6 su bardağı + 2-3 yemek kaşığı un

Arasına sürmek için:

  • 125 gram tereyağı

İçi için:

  • 100 gram beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı

    Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini streç film ile kapatıp mutfak havlusuyla örtelim.
  • Odasında 1 saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru silinir haline getirdikten sonra iki eşit parçaya bölelim.
  • 2. Parçayı buzdolabı poşetine alalım kurumasın, diğer hamuru 5 eşit parçaya bölelim.
  • Bezeledikten sonra pasta tabağından büyük açalım.
  • Her katı tereyağı ile yağlayalım, en üst kata tereyağı sürmüyoruz.
  • Üzerini buzdolabı poşeti ile kapattım buzdolabında dinlendirelim.
  • Tezgahı çok az unlayıp tepsi boyutunda açabildiğimiz kadar açalım.
  • Bıçakla resimdeki gibi istediğiniz büyüklükte keselim.
  • Baş kısımlarına beyaz peynir koyup kenarlarını kapatmadan saralım.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim, tepsi mayası için üzerlerine buzdolabı poşeti kapatıp, havluyla örttükten sonra yarım saat tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısı ve yap karışımını sürelim.
  • Önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder