Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerini için)
- 6 su bardağı + 2-3 yemek kaşığı un
Arasına sürmek için:
- 125 gram tereyağı
İçi için:
- 100 gram beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı
- İlk olarak unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Üzerini streç film ile kapatıp mutfak havlusuyla örtelim.
- Odasında 1 saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru silinir haline getirdikten sonra iki eşit parçaya bölelim.
- 2. Parçayı buzdolabı poşetine alalım kurumasın, diğer hamuru 5 eşit parçaya bölelim.
- Bezeledikten sonra pasta tabağından büyük açalım.
- Her katı tereyağı ile yağlayalım, en üst kata tereyağı sürmüyoruz.
- Üzerini buzdolabı poşeti ile kapattım buzdolabında dinlendirelim.
- Tezgahı çok az unlayıp tepsi boyutunda açabildiğimiz kadar açalım.
- Bıçakla resimdeki gibi istediğiniz büyüklükte keselim.
- Baş kısımlarına beyaz peynir koyup kenarlarını kapatmadan saralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim, tepsi mayası için üzerlerine buzdolabı poşeti kapatıp, havluyla örttükten sonra yarım saat tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve yap karışımını sürelim.
- Önceden ısıttığımız fırında güzel bir renk alıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder