4 Mart 2021 Perşembe

Patlıcan Gizli Kebap Tarifi

 

Patlıcan Gizli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlıcan
  • 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 300-400 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates(rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri

    Patlıcan Gizli Kebap Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür, kısa kullanacaksanız bütün olarak kullanın.
  • Tuzlu suda biraz bekletilir, sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
  • Et için yağlar eritilir, minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Etler eklenir biraz sotelenir, rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir biraz karıştırdıktan sonra sıcak su baharatlar tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.
  • Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır ortaları uzunlamasına kesilir.
  • Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir, karnıyarıkta yaptığımız gibi içlerini etle dolduruyoruz.
  • Beşamal sos için yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
  • Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
  • Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
  • Kaşar peynir rendesi serpiştirilir, eti pişirdiğimiz su süzülür.
  • İçine bir yemek kaşığı salça ilave edilip fırın kabına eklenir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200° derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
  • Deneyeceklere afiyet olsun🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder