Patlıcan Gizli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet patlıcan
- 1 su bardağı sıvı yağ(kızartmak için)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
İç harcı için:
- 300-400 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet soğan
- 1 adet domates(rendelenmiş)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı un
- 1, 5 su bardağı soğuk süt
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
Patlıcan Gizli Kebap Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye bölünür, kısa kullanacaksanız bütün olarak kullanın.
- Tuzlu suda biraz bekletilir, sonra kurulanıp kızgın yağda çevrilerek kızartılır.
- Et için yağlar eritilir, minik doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Etler eklenir biraz sotelenir, rengi dönünce domates rendesi ve salça eklenir biraz karıştırdıktan sonra sıcak su baharatlar tuz ilave edilip pişmeye bırakılır. Düdüklü tencerede 20-30 dakika pişirdim.
- Patlıcanlar uygun bir fırın kabına alınır ortaları uzunlamasına kesilir.
- Azar azar tuzlanıp çatalla içleri ezilir, karnıyarıkta yaptığımız gibi içlerini etle dolduruyoruz.
- Beşamal sos için yağlar eritilir, un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Soğuk süt eklenir ve sürekli karıştırarak pişirilir.
- Fokurdamaya başlayınca tuz ve karabiber eklenir kapatılır.
- Patlıcanların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar gezdirilir.
- Kaşar peynir rendesi serpiştirilir, eti pişirdiğimiz su süzülür.
- İçine bir yemek kaşığı salça ilave edilip fırın kabına eklenir.
- Önceden ısıtılmış fırında 200° derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Deneyeceklere afiyet olsun🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder