Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Pandispanya
- Pastacı kreması
- 2.5 adet muz
- 5 adet muz
- 2 küçük paket fıstıklı çikolata yada damla çikolata
Ganaj için;
- 100 ml sıvı krema
- 100 gram çikolata
Islatmak için:
- 1 büyük çay bardağı süt
- 1 silme çorba kaşığı şeker
Üzeri için:
- 2 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Mor, mavi, pembe gıda boyası
- Süsleme boncukları (istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)
Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Katlara ayırdığımız pandispanyayı ve de pastacı kremanın son aşamasını yapıp pastayı yapmaya başlayalım sıvı kremayı kaynama aşamasına getirip ocağı kapatıp içerisine çikolataları koyup karıştıralım.
- Pandispanyanın 1. Katını servis tabağının üzerine alıp şekerli süt ile ıslatıp ganajdan yayalım.
- Üzerine pastacı kremasını sıkma torbasına koyup ganajın üzerine yayalım dilimlediğimiz muzları dizelim.
- Küçük küçük dilimlediğimiz çileklerinde serpip damla çikolataları da serpelim.
- Diğer katıda üzerine koyup aynı işlemleri yapalım katlar bitince son kalan sütü en üst kata serpelim .
- Kalıbımızı açıp pastaya yerleştirip kalıbın şeklini alalım 1 gece dolapta dinlendirip ertesi gün kremşantiyi verdiğim ölçüde hazırlayalım .
- Bir kısmını pastaya kaplayalım diğer kalanı 3’e bölüp gıda boyası damlatıp karıştıralım kremşanti kapladığımız pastanın üzerine renkli kısmı yapalım.
- Sırası ile benim yaptığım gibi yerleştirip spatula ile düzleyip tatlı kaşığı ucu ile şekil verelim istediğiniz şekerlemeler ile süsleyebilirsiniz.