5 Mart 2021 Cuma

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi

 

Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (dolu olmayacak)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için;

  • 1 bağ ıspanak (250_300 gram kadar)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
  • Pul biber, kimyon, tuz damak zevkinize göre

    Kömbe Lezzetinde Ispanaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içeresine un yoğurt sıvı yağ ve tuzu koyup ılık su ile birlikte, karıştırarak, yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerine bir poşet kapatıp bekletiyoruz.
  • Bu arada iç harcını hazırlıyoruz, ıspanakları temizleyip doğrayıp yıkayalım, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bekletelim,.
  • Tavaya yağı koyalım, orta ateşte, soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım, salçasını ekleyip, bir iki tur çevirelim.
  • Ispanakların suyunu ellerimizle iyice sıkarak, tavaya ekleyelim.
  • Baharatlarını atıp karıştıralım, ocağı kapatalım, soğutalım.
  • Hamuru iki bezeye ayıralım, ilk bezeyi, oklavayla un serperek tava dan biraz daha büyük açalım.
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ döktüğümüz tavaya serelim, ortaya harçtan koyup, tekrar üzerine ikinci bezeyle kapatalım.
  • Ocağın büyük gözünde kısıktan biraz fazla ateşte her tarafını güzelce pişirelim,(tavanın kapağı kapalı bir şekilde pişirelim, tavayı çevire çevire).
  • Arka tarafını da tekrar tavaya yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp, aynı şekilde pişirelim.
  • O kadar lezzetli ki mutlaka denemelisiniz 👍

    Not: İstediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.

Vazgeçilmez Lezzet Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Vazgeçilmez Lezzet Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet kuru soğan(rendelenip suyu sıkılacak ve posası kullanılacak)
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı isot
  • 3 yemek kaşığı sumak
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Arzuya göre en son ince kıyılmış maydanoz ilave edebilirsiniz ben eklemiyorum ☺️

    Vazgeçilmez Lezzet Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Bulgur yoğurma kabına alınır.
  • Üzerine tuz ve sıcak su eklenir.
  • 10 dakika beklettikten sonra diğer malzemeler eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  • Kıvamını kontrol ederek 40 dakika kadar yoğurun.
  • Size tavsiyem mutfak şefinde yapmanız👌 tabii eliniz ile de yapabilirsiniz.

    Şekil verirken elinize eldiven takarak kolaylıkla şekil verebilirsiniz.

    Ayrıca yine şekil verirken elinizi zeytinyağına batırarak yaparsanız köfteniz daha parlak ve güzel görünecektir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi

 

Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top orta boy karnabahar
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske tuz
  • İsteğe göre az muskat rendesi

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

    Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharlarımızı kökten ayırıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı tuz eklediğimiz kaynar suda hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.
  • O sırada kıymamızı hazırlıyoruz.
  • Tenceremizde yağla ince doğranmış soğanı az soteleyip sarımsağı ekliyoruz.
  • Hemen sonra salçayı ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
  • Kıymayı ilave edip 10 dk karıştırarak devam ediyoruz.
  • Altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip hazır ediyoruz.
  • Beşamel sosumuz için tereyağımızı eritip unla 2-3 dk kavuruyoruz.
  • Soğuk sütümüzü çırpıcı yardımıyla ilave edip baharatlarımızı ekliyoruz.
  • İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz.
  • Haşlayıp süzdüğümüz karnabaharlarımızı büyük kare borcamımıza alıyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz.
  • Beşamel sosumuzu da her yerine gelecek şekilde ilave ediyoruz.
  • Son olarak kaşar rendesini ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun🥰.

Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • Yarı paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik nişasta
  • Çok az kakao

    Enfes Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ ve sıvı yağı kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
  • 1 tam yumurta, diğer yumurtanın akını ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
  • Daha sonra şeker, tuz, kabartma tozu, nişasta ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • En son unu da kontrollü bir şekilde ekleyip şekil veriyoruz.
  • Yumurta sarısına çok az kakaoyu ekleyip kurabiyelerin üzerine sürelim.
  • 190° 20 dk pişiriyoruz.
  • ✍”Dağılıyor, birbirini tutmuyor, şekil veremiyorum” diyorsanız muhtemelen unu fazla gelmiştir.

    2. 5-3 bardak diyoruz, yumurtanın gramajı ve unun kalitesi bu oranı değiştirebiliyor. Bunu kurtarmak için içine 1 y

Beyaz Çikolatalı Muhallebi (Altın Bir Tarif) Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Muhallebi (Altın Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kare beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Fındık, fıstık, tarçın ne dilerseniz

    Beyaz Çikolatalı Muhallebi (Altın Bir Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Süt, un, yağ ve şeker bir tencerede karıştırılarak pişirilir.
  • Bir paket beyaz çikolata eklenir.
  • Kaynayan tatlıya vanilya eklenerek bir taşım daha kaynatılır.
  • Ocağın altını kapattıktan sonra toz krem şanti eklenir, kıvam alması için ortalama 10 dakika kadar çırpılır. (kıvam almasını sağlayan, lezzetini etkileyen önemli bir nokta çırpılma uzunluğu)
  • Soğuması için güzelce dinlenmeye bırakılır.
  • Afiyet olsun ☺️ 

Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi

 

Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un (8 çorba kaşığı tepeleme)
  • 150 gram tuzsuz tereyağı (5 çorba kaşığı) (oda sıcaklığında ,ayrıca kalıbı yağlamak için)
  • 100 gram toz şeker (5 çorba kaşığı)

Karamel için:

  • 90 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
  • 60 gram toz şeker (3 çorba kaşığı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı krema

Üstü için:

  • 250 gram sütlü veya bitter çikolata yada ikisi karışık
  • 25 gram tuzsuz tereyağı (1 çorba kaşığı)

    Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un, tereyağı ve toz şekeri bir kasede iyice bütünleşinceye kadar karıştırın.
  • 20×20 lik bir fırın kabını ( küçük kare borcam da olabilir) yağlayın ve ayrıca tabanına bir yağlı kağıt serin.
  • Karışımı kaba koyun ve elle bastırarak düz bir zemin elde edin.
  • Önceden ısıtılmış 160°c fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kalıpta soğumaya bırakın.
  • Karamelli sosun hazırlanışı :toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
  • Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
  • Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
  • Karameli soğumuş kurabiyelerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü pürüzsüz oluncaya dek sürekli karıştırarak eritin.
  • Erittiğiniz çikolatayı iyice soğumuş karamelin üzerine dökün.
  • Soğutun ve sertleşince küçük kare dilimler kesin.
  • Afiyet olsun 😊.

Nefis Fındık Lahmacun Tarifi

 

Nefis Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un (200ml bardak)
  • Aldığı kadar su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Hamura ele yapışmayacak bir kıvam almalı, suyu göz kararı azar azar ekledim

Kenarlarına sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

İç harcı;

  • 1 adet soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Nefis Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcımı hazırlıyorum. Soğanı ve domatesi rendeliyorum.
  • Tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğuruyorum.
  • Hamuru hazırlarken dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyorum.
  • Hamuru; tüm malzemeyi bir kaba alıp azar azar su ekliyorum.
  • Ele yapışmayan sert bir hamur oluyor.
  • İki ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıyorum.
  • Hamurdan 9 beze çıkıyor.
  • Bezeleri oklava ile açıyorum.
  • Üzerine harcı kaşık ile yaydırıp kenarlarını ince olacak şekilde katlıyorum.
  • Kenarlara yumurta sarısını sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyorum.
  • Hamuru kıtır kıtır oluyor. Afiyet olsun 🌟.

Haşhaşlı Poğaça Tarifi

 

Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)

    Haşhaşlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Su, süt, şeker ve mayayı bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurta akı tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  • Sıvı yağı bu esnada ekleyelim ki yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru yarım saat kadar mayalandıralım.
  • Küçük bezelere alıp yağlanmış tezgahta elimizle açalım.
  • Üzerine biraz sıvı yağla açtığımız haşhaş ezmesinden sürelim.
  • Rulo yapıp ay çöreği gibi tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp ısınmış fırında pişirelim.
  • Yumuşacık miss gibi poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun 😋.

Patatesli Kuş Yuvası Tarifi

 

Patatesli Kuş Yuvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı biraz az sıvı yağı

Salçalı sos için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz ,karabiber ,pul biber ,kimyon
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu sos;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı mayonez (şart değil)

    Patatesli Kuş Yuvası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri ezip püre yapıyoruz .
  • Üzerine yağı baharatları, maydanozu ,ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ortasını çukur yapıyoruz .Dilerseniz havan sapıyla yapabilirsiniz.
  • Tam ortasına yoğurt ve ezdiğimiz sarımsağı ve mayonezi karıştırıp hazırladığımız sosu döküyoruz.
  • Bir tavada yağ ile salçaları baharatlarla kavuruyoruz .
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerlerine döküyoruz .
  • En son nane serpip servis ediyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊♥️.

Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi

 

Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi İçin Malzemeler

Krema için malzemeler;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

Krem şantileri çırpmak için;

  • 1 küçük çay bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı damla çikolata isteğe bağlı

Keki için malzemeler;

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu su bardağı kadar un( kontrollu koyarsanız iyi olur) markaya göre değişebiliyor

Kek piştikten sonra ıslatmak için ;

  • 3 ü bir arada kahve

    Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kremayı hazırlayalım; Şekeri tencereye alalım, kısık ateşte eritelim karamelize bir şekilde hafif kahve rengi olana kadar.
  • Şeker eridikten sonra altını kapatalım bir iki dakika bekleyelim.
  • Sütümüzü ilave edelim ,ocağın altını açalım kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım .
  • Şeker eridikten sonra ocağımızın altını kapatalım karamelize sütümüz oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım.
  • Bir taraftan bir küçük çay bardağı süt ile 2 paket krem şanti çırpılır dolapta soğumuş olan karamelize süt ile birleştirilir güzelce çırpılır .
  • Koyulaşana kadar yaklaşık 5 dk kadar iyice koyulaşan kremaya damla çikolata eklenir karıştırılır ,dolaba kaldırılır .
  • 1-2 saat soğuması beklenir.
  • Kremayı akşamdan hazırlarsanız çok daha güzel olur.
  • Kahve bir bardak sıcak su ile hazırlanır soğuması için bir kenara alınır.
  • Kek için; Yumurta ve şekeri bir iki dakika çırpalım ardından bütün sıvı malzemeleri ekleyip çırpalım .
  • Un ve kabartma tozunu aynı anda ekleyip çırpalım.
  • En son kakaoyu ekleyip çırpalım.
  • Kakao ekledikten sonra çırpmadan kakao karışana kadar karıştırılır.
  • Kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür .
  • Hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamak için bir iki kez tepsi masaya vurulur.
  • Ardından önceden 180 c ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kontrollü pişirilir .
  • Her fırının pişirme süresi faklı olduğu için süreyi fırınınıza göre ayarlayın.
  • Kekimize kürdan batırıp çektiğinizde hamurlu gelmiyorsa kek pişmiştir.
  • Pişen kek fırından çıkarılır soğuyan kek bardak yardımı ile kesilir .
  • Kalan kek parçaları mutfak robotunda çekilir bir kenara alınır bardak ile kestiğimiz kekler iki yemek kaşığı kahve ile ıslatılır .
  • İyice soğuyan kremadan iki yemek kaşığı kadar kestiğimiz keklere pay edelim.
  • Ufalanmış kek tozu ile güzelce kaplanır dolaba kaldırılır.
  • En az iki saat soğumaya bırakılır.
  • Ardından istediğiniz gibi servis edilir.
  • Afiyet olsun.