5 Mart 2021 Cuma

Haşhaşlı Poğaça Tarifi

 

Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Haşhaş ezmesi
  • Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)

    Haşhaşlı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Su, süt, şeker ve mayayı bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurta akı tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  • Sıvı yağı bu esnada ekleyelim ki yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamuru yarım saat kadar mayalandıralım.
  • Küçük bezelere alıp yağlanmış tezgahta elimizle açalım.
  • Üzerine biraz sıvı yağla açtığımız haşhaş ezmesinden sürelim.
  • Rulo yapıp ay çöreği gibi tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp ısınmış fırında pişirelim.
  • Yumuşacık miss gibi poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder