Haşhaşlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaşmaya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Haşhaş ezmesi
- Sıvı yağ ( yarım çay bardağı kadar)
Haşhaşlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Su, süt, şeker ve mayayı bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
- Yumurta akı tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
- Sıvı yağı bu esnada ekleyelim ki yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru yarım saat kadar mayalandıralım.
- Küçük bezelere alıp yağlanmış tezgahta elimizle açalım.
- Üzerine biraz sıvı yağla açtığımız haşhaş ezmesinden sürelim.
- Rulo yapıp ay çöreği gibi tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ısınmış fırında pişirelim.
Yumuşacık miss gibi poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder