Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi İçin Malzemeler
Krema için malzemeler;
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
Krem şantileri çırpmak için;
- 1 küçük çay bardağı soğuk süt
- Yarım çay bardağı damla çikolata isteğe bağlı
Keki için malzemeler;
- 4 yumurta ( oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu su bardağı kadar un( kontrollu koyarsanız iyi olur) markaya göre değişebiliyor
Kek piştikten sonra ıslatmak için ;
- 3 ü bir arada kahve
Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kremayı hazırlayalım; Şekeri tencereye alalım, kısık ateşte eritelim karamelize bir şekilde hafif kahve rengi olana kadar.
- Şeker eridikten sonra altını kapatalım bir iki dakika bekleyelim.
- Sütümüzü ilave edelim ,ocağın altını açalım kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım .
- Şeker eridikten sonra ocağımızın altını kapatalım karamelize sütümüz oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım.
- Bir taraftan bir küçük çay bardağı süt ile 2 paket krem şanti çırpılır dolapta soğumuş olan karamelize süt ile birleştirilir güzelce çırpılır .
- Koyulaşana kadar yaklaşık 5 dk kadar iyice koyulaşan kremaya damla çikolata eklenir karıştırılır ,dolaba kaldırılır .
- 1-2 saat soğuması beklenir.
- Kremayı akşamdan hazırlarsanız çok daha güzel olur.
- Kahve bir bardak sıcak su ile hazırlanır soğuması için bir kenara alınır.
- Kek için; Yumurta ve şekeri bir iki dakika çırpalım ardından bütün sıvı malzemeleri ekleyip çırpalım .
- Un ve kabartma tozunu aynı anda ekleyip çırpalım.
- En son kakaoyu ekleyip çırpalım.
- Kakao ekledikten sonra çırpmadan kakao karışana kadar karıştırılır.
- Kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür .
- Hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamak için bir iki kez tepsi masaya vurulur.
- Ardından önceden 180 c ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kontrollü pişirilir .
- Her fırının pişirme süresi faklı olduğu için süreyi fırınınıza göre ayarlayın.
- Kekimize kürdan batırıp çektiğinizde hamurlu gelmiyorsa kek pişmiştir.
- Pişen kek fırından çıkarılır soğuyan kek bardak yardımı ile kesilir .
- Kalan kek parçaları mutfak robotunda çekilir bir kenara alınır bardak ile kestiğimiz kekler iki yemek kaşığı kahve ile ıslatılır .
- İyice soğuyan kremadan iki yemek kaşığı kadar kestiğimiz keklere pay edelim.
- Ufalanmış kek tozu ile güzelce kaplanır dolaba kaldırılır.
- En az iki saat soğumaya bırakılır.
- Ardından istediğiniz gibi servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder