5 Mart 2021 Cuma

Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi

 

Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi İçin Malzemeler

Krema için malzemeler;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

Krem şantileri çırpmak için;

  • 1 küçük çay bardağı soğuk süt
  • Yarım çay bardağı damla çikolata isteğe bağlı

Keki için malzemeler;

  • 4 yumurta ( oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 dolu su bardağı kadar un( kontrollu koyarsanız iyi olur) markaya göre değişebiliyor

Kek piştikten sonra ıslatmak için ;

  • 3 ü bir arada kahve

    Gold Köstebek Pasta (Kreması Süt Reçeli Tadında) ️ Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kremayı hazırlayalım; Şekeri tencereye alalım, kısık ateşte eritelim karamelize bir şekilde hafif kahve rengi olana kadar.
  • Şeker eridikten sonra altını kapatalım bir iki dakika bekleyelim.
  • Sütümüzü ilave edelim ,ocağın altını açalım kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım .
  • Şeker eridikten sonra ocağımızın altını kapatalım karamelize sütümüz oda sıcaklığına geldikten sonra dolaba kaldıralım.
  • Bir taraftan bir küçük çay bardağı süt ile 2 paket krem şanti çırpılır dolapta soğumuş olan karamelize süt ile birleştirilir güzelce çırpılır .
  • Koyulaşana kadar yaklaşık 5 dk kadar iyice koyulaşan kremaya damla çikolata eklenir karıştırılır ,dolaba kaldırılır .
  • 1-2 saat soğuması beklenir.
  • Kremayı akşamdan hazırlarsanız çok daha güzel olur.
  • Kahve bir bardak sıcak su ile hazırlanır soğuması için bir kenara alınır.
  • Kek için; Yumurta ve şekeri bir iki dakika çırpalım ardından bütün sıvı malzemeleri ekleyip çırpalım .
  • Un ve kabartma tozunu aynı anda ekleyip çırpalım.
  • En son kakaoyu ekleyip çırpalım.
  • Kakao ekledikten sonra çırpmadan kakao karışana kadar karıştırılır.
  • Kek harcımızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür .
  • Hava kabarcıklarının çıkmasını sağlamak için bir iki kez tepsi masaya vurulur.
  • Ardından önceden 180 c ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kontrollü pişirilir .
  • Her fırının pişirme süresi faklı olduğu için süreyi fırınınıza göre ayarlayın.
  • Kekimize kürdan batırıp çektiğinizde hamurlu gelmiyorsa kek pişmiştir.
  • Pişen kek fırından çıkarılır soğuyan kek bardak yardımı ile kesilir .
  • Kalan kek parçaları mutfak robotunda çekilir bir kenara alınır bardak ile kestiğimiz kekler iki yemek kaşığı kahve ile ıslatılır .
  • İyice soğuyan kremadan iki yemek kaşığı kadar kestiğimiz keklere pay edelim.
  • Ufalanmış kek tozu ile güzelce kaplanır dolaba kaldırılır.
  • En az iki saat soğumaya bırakılır.
  • Ardından istediğiniz gibi servis edilir.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder