5 Mart 2021 Cuma

Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi

 

Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top orta boy karnabahar
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 fiske karabiber
  • 1 fiske tuz
  • İsteğe göre az muskat rendesi

Üzeri için:

  • 1 su bardağı kaşar rendesi

    Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle karnabaharlarımızı kökten ayırıyoruz.
  • 1 yemek kaşığı tuz eklediğimiz kaynar suda hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.
  • O sırada kıymamızı hazırlıyoruz.
  • Tenceremizde yağla ince doğranmış soğanı az soteleyip sarımsağı ekliyoruz.
  • Hemen sonra salçayı ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
  • Kıymayı ilave edip 10 dk karıştırarak devam ediyoruz.
  • Altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip hazır ediyoruz.
  • Beşamel sosumuz için tereyağımızı eritip unla 2-3 dk kavuruyoruz.
  • Soğuk sütümüzü çırpıcı yardımıyla ilave edip baharatlarımızı ekliyoruz.
  • İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz.
  • Haşlayıp süzdüğümüz karnabaharlarımızı büyük kare borcamımıza alıyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz.
  • Beşamel sosumuzu da her yerine gelecek şekilde ilave ediyoruz.
  • Son olarak kaşar rendesini ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder