Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 top orta boy karnabahar
- 400 gram az yağlı kıyma
- 1 tane orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2, 5 su bardağı süt
- 1 fiske karabiber
- 1 fiske tuz
- İsteğe göre az muskat rendesi
Üzeri için:
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Nefis Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharlarımızı kökten ayırıyoruz.
- 1 yemek kaşığı tuz eklediğimiz kaynar suda hafif yumuşayana kadar yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.
- O sırada kıymamızı hazırlıyoruz.
- Tenceremizde yağla ince doğranmış soğanı az soteleyip sarımsağı ekliyoruz.
- Hemen sonra salçayı ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
- Kıymayı ilave edip 10 dk karıştırarak devam ediyoruz.
- Altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz.
- Baharatlarını ekleyip hazır ediyoruz.
- Beşamel sosumuz için tereyağımızı eritip unla 2-3 dk kavuruyoruz.
- Soğuk sütümüzü çırpıcı yardımıyla ilave edip baharatlarımızı ekliyoruz.
- İstediğimiz kıvama gelince ocaktan alıyoruz.
- Haşlayıp süzdüğümüz karnabaharlarımızı büyük kare borcamımıza alıyoruz.
- Üzerine kıymalı harcımızı paylaştırıyoruz.
- Beşamel sosumuzu da her yerine gelecek şekilde ilave ediyoruz.
- Son olarak kaşar rendesini ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder