Nefis Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un (200ml bardak)
- Aldığı kadar su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Hamura ele yapışmayacak bir kıvam almalı, suyu göz kararı azar azar ekledim
Kenarlarına sürmek için;
- 1 yumurta sarısı
İç harcı;
- 1 adet soğan
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet domates
- Bir tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Nefis Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı
- Önce iç harcımı hazırlıyorum. Soğanı ve domatesi rendeliyorum.
- Tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğuruyorum.
- Hamuru hazırlarken dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyorum.
- Hamuru; tüm malzemeyi bir kaba alıp azar azar su ekliyorum.
- Ele yapışmayan sert bir hamur oluyor.
- İki ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıyorum.
- Hamurdan 9 beze çıkıyor.
- Bezeleri oklava ile açıyorum.
- Üzerine harcı kaşık ile yaydırıp kenarlarını ince olacak şekilde katlıyorum.
- Kenarlara yumurta sarısını sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyorum.
Hamuru kıtır kıtır oluyor. Afiyet olsun 🌟.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder