5 Mart 2021 Cuma

Nefis Fındık Lahmacun Tarifi

 

Nefis Fındık Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un (200ml bardak)
  • Aldığı kadar su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Hamura ele yapışmayacak bir kıvam almalı, suyu göz kararı azar azar ekledim

Kenarlarına sürmek için;

  • 1 yumurta sarısı

İç harcı;

  • 1 adet soğan
  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet domates
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ

    Nefis Fındık Lahmacun Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcımı hazırlıyorum. Soğanı ve domatesi rendeliyorum.
  • Tüm malzemeyi bir kaba alıp iyice yoğuruyorum.
  • Hamuru hazırlarken dinlenmesi için buzdolabına kaldırıyorum.
  • Hamuru; tüm malzemeyi bir kaba alıp azar azar su ekliyorum.
  • Ele yapışmayan sert bir hamur oluyor.
  • İki ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıyorum.
  • Hamurdan 9 beze çıkıyor.
  • Bezeleri oklava ile açıyorum.
  • Üzerine harcı kaşık ile yaydırıp kenarlarını ince olacak şekilde katlıyorum.
  • Kenarlara yumurta sarısını sürüp önceden ısınmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyorum.
  • Hamuru kıtır kıtır oluyor. Afiyet olsun 🌟.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder