5 Mart 2021 Cuma

Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi

 

Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un (8 çorba kaşığı tepeleme)
  • 150 gram tuzsuz tereyağı (5 çorba kaşığı) (oda sıcaklığında ,ayrıca kalıbı yağlamak için)
  • 100 gram toz şeker (5 çorba kaşığı)

Karamel için:

  • 90 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
  • 60 gram toz şeker (3 çorba kaşığı)
  • 1/2 (yarım) su bardağı krema

Üstü için:

  • 250 gram sütlü veya bitter çikolata yada ikisi karışık
  • 25 gram tuzsuz tereyağı (1 çorba kaşığı)

    Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un, tereyağı ve toz şekeri bir kasede iyice bütünleşinceye kadar karıştırın.
  • 20×20 lik bir fırın kabını ( küçük kare borcam da olabilir) yağlayın ve ayrıca tabanına bir yağlı kağıt serin.
  • Karışımı kaba koyun ve elle bastırarak düz bir zemin elde edin.
  • Önceden ısıtılmış 160°c fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Kalıpta soğumaya bırakın.
  • Karamelli sosun hazırlanışı :toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
  • Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
  • Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
  • Karameli soğumuş kurabiyelerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
  • Çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü pürüzsüz oluncaya dek sürekli karıştırarak eritin.
  • Erittiğiniz çikolatayı iyice soğumuş karamelin üzerine dökün.
  • Soğutun ve sertleşince küçük kare dilimler kesin.
  • Afiyet olsun 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder