Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram un (8 çorba kaşığı tepeleme)
- 150 gram tuzsuz tereyağı (5 çorba kaşığı) (oda sıcaklığında ,ayrıca kalıbı yağlamak için)
- 100 gram toz şeker (5 çorba kaşığı)
Karamel için:
- 90 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
- 60 gram toz şeker (3 çorba kaşığı)
- 1/2 (yarım) su bardağı krema
Üstü için:
- 250 gram sütlü veya bitter çikolata yada ikisi karışık
- 25 gram tuzsuz tereyağı (1 çorba kaşığı)
Karamel Ve Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un, tereyağı ve toz şekeri bir kasede iyice bütünleşinceye kadar karıştırın.
- 20×20 lik bir fırın kabını ( küçük kare borcam da olabilir) yağlayın ve ayrıca tabanına bir yağlı kağıt serin.
- Karışımı kaba koyun ve elle bastırarak düz bir zemin elde edin.
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında 35-40 dakika pişirin.
- Kalıpta soğumaya bırakın.
- Karamelli sosun hazırlanışı :toz şeker ve tereyağını küçük bir tencerede pişirin.
- Hafif koyu renk alınca ayrı bir kasede çırptığınız kremayı karışıma ekleyin.
- Bir taşım kaynatın ocağın altını söndürün.
- Karameli soğumuş kurabiyelerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- Çikolatayı tereyağı ile birlikte benmari usulü pürüzsüz oluncaya dek sürekli karıştırarak eritin.
- Erittiğiniz çikolatayı iyice soğumuş karamelin üzerine dökün.
- Soğutun ve sertleşince küçük kare dilimler kesin.
Afiyet olsun 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder