8 Mart 2021 Pazartesi

Kremalı Demleme Makarna Tarifi

 

Kremalı Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 adet çeri domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 200ml krema
  • Taze Biberiye
  • 250g burgu makarna
  • 2,5 su bardağı su

    Kremalı Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tenceremizi ocağa alalım ve içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
  • Sarımsaklarımızı doğrayarak yağımıza ekleyelim ve hafifçe kavuralım.
  • Daha sonra üzerine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • Biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerine ortadan kestiğimiz çeri domatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Krema ve taze biberiyeyi de ilave edelim, karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak makarnamızı sosa ilave edelim. Suyumuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve makarnamızı pişmeye bırakalım.
  • Sosunu güzelce çeken kremalı demleme makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3-4 bardak su (çorbanın kıvamına göre ayarlayın)

    Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Mantarları yıkayıp minik minik doğrayın ve tencereye alın.
  • Üzerine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip ocakta soteleyin.
  • Unu ekleyip kavurun ve suyu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Süt, karabiber, tuz ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.
  • 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. ❤️.

Pratik Doyuran Pasta Aşırı Lezzet İçerir Tarifi

 

Pratik Doyuran Pasta Aşırı Lezzet İçerir Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket petibör bisküvi
  • 3 yemek kaşığı kakao (Tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Tepeleme)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım portakalın kabuğu
  • 2,5 su bardağı süt

Üzeri için:

  • 150 gram bitter damla çikolata

    Pratik Doyuran Pasta Aşırı Lezzet İçerir Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan çekelim.
  • Geniş bir kaseye alıp üzerine eritip ılıttığımız tereyağını ekleyelim.
  • Süt hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Sütü azar azar ekleyelim. Kurabiye hamuru kıvamında olmalı.
  • Tezgaha üç kat streç film serip harcın yarısını alalım.
  • Elimizle sıkıştırarak toparlayalım.
  • Silindir haline getirip kenarlarını sıkıştıralım.
  • Tepsiye alıp derin dondurucuda 1-2 saat donması için bekleyelim.
  • Benmari usulü erittiğim çikolatayı tencereyi altından almadan yanımızı alalım çikolata katılaşmasın.
  • Derin dondurucudan çıkardığımız pastayı bir parmaktan çok az daha kalın olacak şekilde dilimleyelim.
  • Yuvarlak kısmını çikolataya batıralım fazlalığı tabağın kenarına sıyıralım.
  • Çikolata çok az donduğunda antep fıstığına yada hindistan cevizine batıralım. Afiyet olsun.

Fırında Tüm Tavuk Tarifi

 

Fırında Tüm Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm piliç
  • 2 tane patates
  • 1 büyük soğan
  • 1-2 tane havuç (Arzu ederseniz )
  • 5-6 tane küçük soğan
  • 1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı iri dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yaprak defne yaprağı

Sosu:

  • 2 çorba kaşığı cıvık hafif sulu yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak püresi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı üzüm pekmezi

    Fırında Tüm Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelmiş tüm pilici güzelce yıkıyoruz ve tencerenin içine pilici alıyoruz.
  • Patatesi soğanı iri doğrayıp atıyoruz.
  • Baharatları da atıp 1-1. 5 saat yüksek ateşte pişiriyoruz (acelemiz varsa😁 )
  • Pişen tavuğumuzu bir tane borcama veya tepsiye alıyoruz.
  • Üzerine sosumuzu iyice buluyoruz derisine iyice yediriyoruz.
  • Daha sonra 250-300 derecelik yüksek ısı fırına atıyoruz tavuğumuz iyice kızarana kadar pişiriyoruz ve mükemmel sonuçla afiyet olsun.
  • En son fırından çıkarttıktan sonra biraz soğuduğunda üzerine bir peçeteye yağ döküp hafif üzerinde gezdiriyoruz ki parlasın 😊
  • Patates ve soğanlarımıza gelince hepsini bir borcama alıp üzerine hafif zeytinyağ koyup baharatladım (dilediğiniz baharatı koyabilirsiniz )
  • Daha sonra onu yüksek ısıda üzerini kızarttıktan sonra tavuğumuzun yanına ekledim afiyet olsun ♥️♥️.
  • Tavuğun sosu:Bütün malzemeleri ekledim tereyağını eritmeden ekledim hepsini karma yaptıktan sonra üzerine sürdüm siz isterseniz bazı baharatları çıkartıp ekleme yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun 😍.

Yağ Mantısı Tarifi

 

Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket instant kuru maya ( 5 gram )
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un ( 5 su bardağı gibi )
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 3–4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yağ Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Bir karıştırma kabında maya ve suyu karıştırın.
  • Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
  • İçine yumurta, zeytinyağı, yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine unu kontrollü olarak unu ekleyerek bir yandan da yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Bu arada kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi bir kapta birleştirip karıştırın.
  • Mayalanmış hamuru un serptiğiniz tezgahta ince olmayacak şekilde açın.
  • Hamurdan 5 cm. Lik kareler kesin. Uçlarını birleştirip bohça şeklinde kapatın.
  • Tavanızı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyip ısıtın. ( derin yağ olmalı ) mantılarınızı tek tek yağa bırakıp arada çevirerek kızartın.
  • Havlu kağıt serilmiş bir tabağa mantılarınızı alın.
  • Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun da üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirin.

Evde Ciğer Şiş Tarifi

 

Evde Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ciğer (Dana kullandım)
  • Tuz
  • 100 gram kuyruk yağı

Servis için:

  • 5-6 çeri domates
  • 3-4 yeşil biber
  • 2adet soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 8 adet lavaş
  • 1 tatlı kaşığı sumak

    Evde Ciğer Şiş Tarifi Yapılışı

  • Ciğerler kuş başı doğranır ve güzelce süzgeçte kanı süzdürülür ve tuzlanır. ( mutlaka ciğer zarını soymayı unutmayın) kuyruk yağı kuşbaşı doğranır.
  • Kürdan şişlere bir kaç tane ciğer dizdikten sonra 1 tane kuşbaşı kuyruk yağı dizilir.
  • Hepsi dizildikten sonra döküm tava en az 10 dk ısıtılır.
  • Şişler tavaya dizilir ve alt üst çevirerek pişirilir.
  • Bu arada servis için soğanlar piyazlık doğranıp kıyılmış maydanoz ve sumakla karıştırılır.
  • Çeri domates ve biberlerde döküm tava da közlenir. Lavaş üzerinde servis edilir deneyenlere afiyet olsun 🥰.

Top Kek Tarifi

 

Top Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal rendesi
  • 1 paket kakou
  • Aldığı kadar un

Üstü için;

  • Fındık
  • Badem

    Top Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri bir kabın içerisinde mikser yardımıyla kremamsı bir hal alana kadar güzelce çırpın.
  • Süt ve sıvı yağını ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Portakal rendesi kakaoyu ekleyelim.
  • Son olarak un kabartma tozu ve vanilya yı da ekleyip çırpalım.
  • Tepsiye aldığımız muffin kaplara sırayla paylaştıralım.
  • Üzerine fındık ve badem kırıntısı dökelim.
  • 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

Düşük Kalorili Çok Lezzetli Atıştırmalıklar Tarifi

 

Düşük Kalorili Çok Lezzetli Atıştırmalıklar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket müsli
  • 2 adet muz
  • 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 adet hurma
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

     Yapılışı

  • Muzları ezip içine bal, fıstık ezmesi, yumurta, vanilya ve kabartma tozu ilave edip güzelce karıştırıyoruz. (müsli hariç tüm malzemeleri).
  • Hurmaları küçük küçük doğrayıp onları da ilave ediyoruz.
  • İstediğiniz şeyleri koyabilirsiniz.
  • Ardından kaşık ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz çabuk pişiyorlar dikkatli olur. Afiyet olsun 😋❤️.

Sıvı Yağlı Kakaolu Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Sıvı Yağlı Kakaolu Susamlı Kurabiye (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağından biraz fazla susam
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un(kontrollü ekleyiniz)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya

Üzeri için

  • 80 gr beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Susam

    Sıvı Yağlı Kakaolu Susamlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağı ve pudra şekerini karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  • Üzerine susam kakao ve damla çikolata ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde beze alıp elimizde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepside 190 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Pişip soğuyan kurabiyeleri benmari usulü erittiğimiz çikolataya daha sonra susama ve hindistan cevizine batıralım ve dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin afiyet olsun.

Lahana Sarması Tarifi

 

Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy lahana

İç malzeme için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
  • 1 buçuk yemek kaşığı biber salçası
  • 250 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı susmak ekşi

    Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

  • Lahanalar tuzlu suda haşlanır.
  • Haşlamadan önce dörde de bölünebilir, isteyen haşladıktan sonrada bölebilir.
  • Bir taraftan sarmanın içi hazırlanır.
  • Soğanlar küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur.
  • Soğanları üstüne salça ilave edilir, kavrulur.
  • Daha sonra yıkanan pirinçler, baharatlar ve su ilave edilir, pirinçler bir miktar piştikten sonra içine kıyma ve maydanoz ilave edilir.
  • Haşlanan lahanaların içine harç konulur ve sarılır.
  • Tamamının sarma işlemi bittikten sonra üzerine ağırlık konulur, üstünü geçecek kadar sıcak su konulur ve biraz daha zeytinyağı gezdirilir üstüne.
  • Pirinçin türüne göre pişme süresi belirlenir. Benimki 50 dakikada pişti.
  • Piştikten sonra suyu süzülür ve servis edilir.

Kat Kat Tat Tarifi

 

Kat Kat Tat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • Çokokrem(yada herhangi sürülebilir çikolata)
  • 1 adet yumurtanın akı
  • Küçük bir kase toz şeker

    Kat Kat Tat Tarifi Yapılışı

  • Çözülen milföy hamurlarını ortadan ikiye bölün.
  • Tam ortalarına çokokremden sürün ve katlayın.
  • Çok bastırmamaya özen gösterin.
  • Üst kısmını çırptığınız yumurta beyazına ve ardından toz şekere batırın.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine keskin bir bıçakla verevli çizgiler atın.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi

 

Yumurtasız Pamuk Poğaça

 Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • Sucuk dilimleri
  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı galeta unu

    Yumurtasız Pamuk Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu hazırlamak için uygun bir yoğurma kabına maya, şeker, ılık su ve ılık sütü alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından kabımızın üzerini streçleyelim ve mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletelim.
  • Sürenin sonunda üzerini açalım, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş eklediğinizde hamuru yoğurmak daha kolay olacaktır.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım, tekrar yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgaha alalım ve bıçak ile önce ikiye ardından her parçayı da 10’a keserek 20 adet poğaça elde edelim.
  • Her parçayı dıştan içe doğru yoğurarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizden bir tanesini alalım, üzerine elimizle bastırarak hafifçe genişletelim.
  • İçerisine sucuk ve kaşar peyniri koyarak hamurumuzun uç kısımlarını birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızın üst kısmını galeta ununa bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180°C fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen yumurtasız poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.