9 Mart 2021 Salı

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

 

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
  • 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı

  • Kerevizlerin kabuğu soyulur. Tam ortasından dolma oyacağı ile oyulur.
  • Havuçların da kabuğu soyularak, kerevizlerin oyduğumuz orta kısmına yerleştirilir. Ne çok ince, ne de kalın dilimlenir. Yapışmaz bir tencereye yerleştirilir.
  • Kalan havuç parçalarını da dilimlenerek, tencereye eklenir.
  • Üzerine toz şeker, tuz, zeytinyağı ve portakal suyu eklenir.
  • Kapağı kapatılarak, orta ateşte suyunu hemen hemen çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Biraz ılıyınca, servis edilir.
  • Afiyet olsun👌🏻.

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 4 parça domates kurusu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber

    Şakşuka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanı ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  • Patatesleri az sıvı yağda bir tavada kızartın.
  • Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  • Ardından yıkanmış patlıcanları kızartın ve patateslerin yanına alın.
  • Temiz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve salçayı kavurun.
  • Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domates kurusunu da ekleyip domatesin suyunu çekmesini bekleyin.
  • Sarımsağını da ekleyip sosun üzerine patates ve patlıcanı ekleyin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine yoğurt dökün.
  • Isınmış zeytinyağında salça ve kırmızı biberi kavurup yoğurt üzerine dökün.
  • Afiyet olsun.

Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi

 

Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

    Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi Yapılışı

  • Mısır unu teflon tavaya alınır ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte başından ayrılmadan sürekli karıştırılarak yaklaşık 3-4 dakika kavrulur.
  • Üzerine su ve tuz eklenir.
  • Karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen yağlaçımızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
  • Bir kaşık yardımıyla kahvaltılığımıza çentikler atıyoruz.
  • Bu işlemide kaşığımızı yan tutup yağlaçımıza tabağın tabanına dokundurup çekerek elde ediyoruz.
  • Bu işlem önemli orda oluşan boşluklara aralıklara tereyağı dolucak çünkü.
  • Tereyağını yakıp tabağımızın her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Not: mısır unu yeteri kadar kavrulmazsa tadı acı olur. Bu tarif tereyağıyla yapılmalıdır, margarin aynı lezzeti vermez.

    Aşınız sofranızdan eksilmesin, taşsın taşsın dökülmesin, yiyenlere şifa olsun.

Kahvaltılık Nefis Domatesli Sucuklu Ekmek Dilimleri Tarifi

 

Kahvaltılık Nefis Domatesli Sucuklu Ekmek Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 dilim tost ekmeği
  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 kase küçük doğranmış sucuk
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri

    Kahvaltılık Nefis Domatesli Sucuklu Ekmek Dilimleri Tarifi Yapılışı

  • Domates ve biberi küçük küçük doğruyoruz .
  • Uygun bir kaba alıyoruz .
  • Kaşar peyniri hariç geri kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tost ekmeğimi fırın tepsisine yerleştiriyoruz .
  • Üzerine hazırladığımız karışımdan koyup yayıyoruz.
  • Üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Muhteşem Lezzetiyle Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Muhteşem Lezzetiyle Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet kuru soğan rendelenmiş
  • 4 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı isot
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nar ekişisi
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz, salça tuzuna göre eksiltip artırılabilir
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz

    Muhteşem Lezzetiyle Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba bulguru alıyoruz, üzerine iki su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Üzeri kapalı 15 dakika bulgurun yumuşamasını bekliyoruz.
  • Geniş bir tepsiye bulguru alıp salçayla yoğuruyoruz.
  • Soğanı, sarımsağı rendeliyoruz ilave ediyoruz.
  • Kalan tüm malzemeleri ilave edip yaklaşık 15- 20 dakika yoğuruyoruz.
  • Maydanozu en son ilave edip yoğuruyoruz.
  • Elimizle sıkarak şekil veriyoruz ,bu esnada arada elimizi suyla ıslatıyoruz.O şekilde şekil veriyoruz.
  • Afiyetle tüketiyoruz.

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi

 

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa (Yalnızca beyaz ve açık yeşil kısmı)
  • 3 adet orta boy patates
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/4 adet limonun suyu
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
  • Muskat cevizi (Taze rendelenmiş)

Patatesli Ve Pırasalı Galette Nasıl Yapılır?

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın. Pırasayı halka şeklinde dilimleyin, sarımsak ve tuzla birlikte tavaya ekleyip ocağı kısın.
  • Pırasa yumuşayana ve hafif kızarana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Limon suyu, karabiber ve muskatı ilave ederek kenara alın.
  • Patatesleri 3 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. (Patates dilimlerini durulamayın veya ıslatmayın.) 22 cm’lik kelepçeli ve yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve yanlarını zeytinyağı ile yağlayın. Hafifçe karabiber ve muskat rendesi serpin.
  • Patates dilimlerinin 1/3 ünü kalıbın tabanına, dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste binecek şekilde sıralayın.
  • Kalıbın kenarlarına da aynı şekilde patates dilimlerini sıralayın. Bir fırça yardımıyla patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün.
  • Tuz, karabiber ve muskat rendesi serptikten sonra pırasayı üzerine yayın.
  • Kalan patates dilimlerini de pırasanın üzerini kapatacak şekilde dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • 5-10 dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak servis edin.

Kekikli Kereviz Graten Tarifi

 

Kekikli Kereviz Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 su bardağı gravyer peyniri (İnce rendelenmiş)

Kekikli Kereviz Graten Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  • Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  • Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  • Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.

Kremalı Pazı Graten Tarifi

 

Kremalı Pazı Graten Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pazı (Sapları ve yaprakları ayrı doğranmış)
  • 1/2 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı krema (200 ml)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 8 dilim dana jambon
  • 1/3 fincan eski kaşar peyniri (Rendelenmiş)

Kremalı Pazı Graten Nasıl Yapılır?

  • Fırın kabına 1 yemek kaşığı tereyağı ile ekmek kırıntısını alıp karıştırın ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızartın.
  • Orta boy bir tencerede krema ve sarımsağı kaynama noktasında ısıtın, hemen ateşi kısın ve 5 dakika pişirin. (Krema yaklaşık 3/4 bardağa düşecektir.) Tavayı ateşten alın ve diş sarımsakları bir kaşıkla çıkarın.
  • Ara sıra karıştırarak kremayı ılınmaya bırakın. Tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın.
  • Yapışmaz bir tavaya tereyağı ile jambon dilimlerini alın, orta ateşte hafif kızarana kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak soğutun.
  • Aynı yağın içine pazı saplarını ekleyin ve biraz yumuşayana dek orta-yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Ateşi orta seviyeye düşürün, pazı yapraklarını ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tüm yaprakların rengi dönene kadar yaklaşık 2 dakika daha soteleyin.
  • Pazıyı bir fırın kabına aktarın ve üzerine jambon dilimlerini yerleştirin. Ardından kaşar peynirini serpin ve tereyağlı ekmek kırıntıları ile tereyağlı kremayı üzerine dökerek önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 -15 dakika dinlenmeye bırakın. Dilimleyerek servis edin.

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi

 

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kare milföy hamuru
  • 1 büyük boy brokoli (Çiçeklere ayrılmış)
  • 2 adet havuç (Halka doğranmış)
  • 1/4 su bardağı yer fıstığı (Doğranmış)
  • 4 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı balzamik sirke

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 1/4 fincan keçi peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/4 fincan kurutulmuş domates (İnce doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı biber

Sarımsaklı Ve Balzamik Soslu Brokolili Tart Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi büyük bir kaba alarak iyice karıştırın ve 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Milföy hamurunu hafif açarak dikdörtgen bir tart kalıbına yerleştirin.
  • Sosladığınız brokoli çiçeklerini milföy tart tabanının içine aktarın.
  • Üzerine kremayı gezdirin ve üzerine keçi peyniri, kuru domatesi, tuzu ve karabiberi serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sandviç ekmeği veya lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü bir tencere içerisinde haşlayın.
  • Tavuklar haşlanırken domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanları ise piyazlık doğrayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalar haline getirin.
  • Tavukları kızartacağınız tavayı ısıtın. Tavanın içerisine yağ ve baharatları ekleyin.
  • Baharatların kokusu çıktığında tavukları ekleyin. Tavukların dışı iyice kızarana kadar kavurun.
  • Ocağı kapatmadan 2 dakika önce domates ve soğanları ekleyerek kavurun.
  • Son olarak maydanozu da tavukların içerisine atarak bir kez karıştırın.
  • Lavaş veya sandviç ekmeğine tavukları kızarttığınız yağdan çok az ekleyin.
  • Pişirdiğiniz tavukları ekmeğin arasına koyarak servis edebilirsiniz. 
  • Tavuk tantuniyi, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce bahsettiğimiz gibi tantuni yapımında tavukların küçük parçalara ayrılmış olması son derece önemlidir.
  • Tarifte tava yerine sac da kullanabilirsiniz. Eğer sac kullanacaksanız, ara ara su dökerek sacın çok ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte isteğe göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Ekmeğin ya da lavaşın sosu çekmesi için, yağlı tavaya bastırın.

1 Porsiyon Tavuk Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tavuk tantuni, yaklaşık 275 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Çikolatalı Volcano Kek Tarifi

 

Çikolatalı Volcano Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 170 g bitter çikolata (İnce kıyılmış)
  • 100 g tereyağı
  • 30 g (2 yemek kaşığı) un
  • 30-50 g (2-3 yemek kaşığı) pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Çikolatalı Volcano Kek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir sos tenceresine alın ve çikolata parçalarını ilave ettikten sonra karıştırarak çikolatayı eritin.
  • Yumurta, yumurta sarıları, seker ve tuzu ayrı bir karıştırma kabına alarak birlikte çırpın ve içine çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırın. Son olarak unu ekleyin ve bir spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Kağıt muffin kaplarını yağlayın ve içine kakao serpin. Hazırladığınız karışımı, kalıpların üstünde 1 cm eksik olacak şekilde koyun ve önceden ısıtılmış 200-220 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.
  • Fırından alınca servis tabağına ters çevirin ve üzerine erimiş çikolata gezdirdikten sonra servis edin.

Çikolatalı Volcano Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Vanilyalı dondurma ve kırmızı meyveler ile servis edin.
  • Volcano kekleri daha sonra kullanmak isterseniz, muffin kalıplarına almadan, üzeri kapalı olacak şekilde 2 gün buzdolabında, 2 ay buzlukta tutabilirsiniz.
  • Pişirmeden önce oda sıcaklığına gelmesi gerektiğini de unutmayın.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin.
  • Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyin.
  • Çökertme kebabının yanına ne yapılır diyenlerdenseniz, yemeğinizi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etli Çökertme Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan bir gece önce etleri dinlendirebilirsiniz. Böylece daha yumuşak bir kıvam alacaktır.
  • Patatesleri bol suda durulayın ve nişastaya batırın. Ardından kızgın yağda pişirerek daha çıtır olmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız sosu, et ile marine edin ve 20 dakika bekletin.
  • Kullanacağınız etin çok yağlı olmamasına özen gösterin. Yağlı kısımlarını bıçak ile temizleyebilirsiniz.
  • Etler suyunu çektiğinde hala pişmemişse, su ilave ederek çiğ kalmalarını önleyebilirsiniz.

Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi

 

Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağına yakın soğuk su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • (baharatları göz kararı ekledim ben, dilediğiniz kadar ekleyebilirsiniz)

    Mükemmel Lezzette Kasap Köfte Tarifi Yapılışı

  • Soğanın kabuğunu soyup dilimlere keselim, mutfak robotu içine alıp püre haline gelene dek kıyarak incecik çektirelim.
  • Daha sonra küçük bir tül çay süzgeci içine bir tatlı kaşığı soğan püresinden koyup kaşıkla basa basa soğanın tüm suyunu lavaboya akıtalım.
  • Süzgeçte kalan posasını kıyma üzerine ekleyelim.
  • Tüm soğan püresinin suyunu bu şekilde akıtıp posasını yoğurma kabına kıymaya ekleyelim.
  • Üzerine, karbonatı ve tüm baharatları göz kararı ilave edip elle 2-3 tur karıştıralım.
  • Galeta ununu ekleyelim.
  • Suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım. 1 çay bardağından biraz daha az su kullandım. Kıymayı iyice bolca yoğuralım.
  • Kıvamı; ele biraz bulaşan yapışan cıvık bir hamur tarzında olucak gerekirse az daha su eklenebilir.
  • Sonra üzerine streç film kapatıp buzdolabında mutlaka, 1 saat dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan 25 tane top yapalım. Elimiz içinde basa basa oval, tombul olmayan, incecik şekilde form verelim. Pişerken kabarıp şişecekler. (bu esnada şekil vermek için avuç içinizi yağlayabilirsiniz).
  • Sonra tavaya tabanı azcık örtecek şekilde azcık sıvı yağ̆ ekleyelim. Çok fazla yağ koymayınız tavanın tabanı azcık kapatsın yeterli.
  • Orta ateşte ısıtalım. Köfteleri çevire çevire kızartalım.
  • Patates püresi, pirinç̧ pilavı, patates kızartması, yada dilediğiniz bir çeşitle menü yapabilirsiniz.
  • Pide ekmekleri doğrayıp üzerine salçalı sos gezdirip köfteleri dizip kızmış tereyağı dökerek yoğurt eşliğinde de servis edebilirsiniz tamamen zevkinize kalmış.
  • NOT: İsteyen ızgara tavasında hiç yağ eklemedende kızartabilir.