Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu (200 ml)
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi Yapılışı
- Kerevizlerin kabuğu soyulur. Tam ortasından dolma oyacağı ile oyulur.
- Havuçların da kabuğu soyularak, kerevizlerin oyduğumuz orta kısmına yerleştirilir. Ne çok ince, ne de kalın dilimlenir. Yapışmaz bir tencereye yerleştirilir.
- Kalan havuç parçalarını da dilimlenerek, tencereye eklenir.
- Üzerine toz şeker, tuz, zeytinyağı ve portakal suyu eklenir.
- Kapağı kapatılarak, orta ateşte suyunu hemen hemen çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Biraz ılıyınca, servis edilir.
Afiyet olsun👌🏻.